holiday-in-portugal-lisbon-and-porto_5f61ee17b38a8dgh.jpg

Екскурзия в Португалия 2024 с нощувки в Лисабон и Порто и полет от София

Снимки

 • 424
 • 8 дни
 • 7
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Море;
 • Забавление; Опознавателна; Почивка; Почивка с деца;
 • София;
 • Септември;

Предложението не е активно.


Полетно разписание

Информация за полетите на Wizz Air
Излита от София [SOF]14:55 - Каца в Лисабон [LIS] 17:25
Излита от Лисабон [LIS] 18:05 -Каца в София [SOF] 23:55
Възможна е промяна на часовете или деня от седмицата на полетите от страна на авиокомпанията.

Програма

 • Ден 1 » София - Лисабон

  Отпътуване от летище София по маршрут София - Лисабон. Пристигане на летището в Лисабон. Настаняване в хотел Tryp Caparica Lisboa Mar 4*. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » Лисабон

  Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г. : площадите „Росио”, „Фигейра” и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимош”, считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Следобед - по желание свободно време в Лисабон или връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » Нос "Кабо да Рока" - Синтра - Лисабон

  Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока. Синтра, с многото си замъци, аристократични дворци, очарователни паметници, незабравими пейзажи и красива природа, без съмнение, е една от най-добрите туристически дестинации в Португалия. Крайбрежното градче, разположено на север от Лисабон, се превръща в едно от най-космополитните туристически места още от 19-ти век, когато крал Луис I избира залива за лятната си резиденция. Екскурзията продължава с посещение на Кабо да Рока, най-западната част на континентална Европа, с панорамно преминаване покрай плажа Гуинчо. Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4 » Обидуш - Назаре - Фатима - Баталя - Лисабон

  Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре и Фатима. Еднодневно посещение до едни от най-важните места в историята на Португалия. Забравете настоящето и се потопете назад във времето в средновековното градче Обидош, заобиколено от крепостни стени и очарователни бели къщички. Екскурзията продължава към манастира Баталя и внушителните готически кули на извисяващия се манастир ''Санта Мария де Баталя'', включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Посещение на Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове и прекрасна кухня. Отпътуване към светилището Фатима - град, който е център на католическата вяра и място за поклонници от цял свят. Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5 » Порто

  Закуска. Трансфер от Лисабон до Порто с посещение на Авейро със свободно време за обяд. Град Авейро е скритото съкровище на Португалия. Със своите типични лодки и канали градчето на моменти ще ви напомня на Венеция. Повечето сгради в днешен Авейро са в стил арт нуво, а по фасадите им навсякъде могат да се забележат характерните плочки азулежу. Азулежу е декоративен стил, който включва рисунки предимно в синята гама върху глазирани керамични плочки. Това изкуство се практикува в Португалия от над пет века без прекъсване. Пристигане в Ешпосенде и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 6 » Порто

  Закуска. Полудневна обиколка на Порто с местен екскурзовод (включена в пакетната цена). Това е вторият по големина град в Португалия и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата „Сао Бенто”; камбанарията „Торе душ Клеригуш”; катедралата, откъдето по средновековните улички с гранитни къщи от 12-ти век се стига до крайбрежната улица „Доуро”. Възможност за миникруиз по река Доуро (50 мин. ) и посещение на винарска изба с дегустация на портвайн. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7 » Брага - Гимараеш

  Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия в най-колоритната провинция на Португалия - "зеленото Миньо" с посещение на Брага и Гимараеш. Посещение на Брага - град, който съперничи по значимост на испанския град Сантяго де Компостела. В Брага могат да се открият следи от много народи, които са минали през Пиренейския полуостров - келти, римляни, вестготи - на практика тук могат да се видят всички архитектурни стилове и най-вече португалския барок. Отпътуване за Гимараеш - първата столица на Португалското кралство и средновековен ансамбъл, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство: площад "Св. Якоб" и поклонническата църква "Носа Сеньора да Оливейра". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8 » Порто - Лисабон - София

  Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Лисабон. Престой в Коимбра със свободно време за обяд. Трансфер до летището. Отпътуване за България с полет на авиокомпания Wizz Air. Пристигане на летище София.

Програмата е ориентировъчна.

Доплащане и отстъпки

Отстъпки:
Трети възрастен на допълнително легло - 70 лв.
Дете от 2 г. до 10.99 г. на допълнително легло - 300 лв.
Доплащане:
Единична стая: 450 лв.
Изглед океан в хотел „Tryp Lisboa Caparica Mar" 4* - 90 лв. (на човек за 4 нощувки). При настаняване в единична стая: 180 лв.
Изглед океан в хотел „Axis Ofir" 4* - 50 лв. (на човек за 3 нощувки). При настаняване в единична стая: 100 лв.
Бакшиш за шофьор и екскурзовод (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място в брой).
Застраховка за възрастни от 70 г. до 75 г.: 5 лв. за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 8 дни.

Допълнителни екскурзии

Целодневна екскурзия: Обидуш, Назаре и Фатима - 48 €/ 94 лв.
Целодневна екскурзия: Брага и Гимараеш - 43 €/ 84 лв.
Целодневна екскурзия: Синтра и Нос "Кабо да Рока" - 49 €/ 96 лв.
Пакет от три екскурзии: Синтра и Кабо да Рока + Брага и Гимараеш + Обидуш, Назаре и Фатима - 125 €/ 245 лв.
Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при наличието на минимум 20 записани туристи!
Цените на допълнителните екскурзии са по-скъпи на място и се заплащат само в брой и в евро в случай, че има налични места.
Препоръчваме допълнителните услуги и доплащания да се заявяват при сключване на договор, тъй като на по-късен етап е възможно да не могат да бъдат потвърдени.

Условия за анулациии, за резервации

Условия за резервации
при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на основния пакет на турист;
пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.
Условия за анулациии
при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
при отказ след 18:00 на 1-вия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - такса от 70 лв за всеки отказал се от Договора за административни разходи;
при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителни услуги и екскурзии

Синтра и Нос "Кабо да Рока"
Пълна информация »
96 лв.
Обидуш, Баталя, Назаре, Фатима
Пълна информация »
48 € / 94 лв.
Екскурзия до Брага и Гимараеш
Пълна информация »
84 лв.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми