holiday-in-egypt-seven-nights-in-marsa-alam-flight-from-sofia_635815d3b7659h9l.jpg

Почивка в Египет 2023 - 7 нощувки в Марса Алам от София

Почивка в Марса Алам, Египет с полети от София до Хургада през 2023 г.
Марса Алам - прекрасен курорт за любителите на шнорхелинг!

 • 1516
 • 8 дни
 • 7
 • Шнорхелинг;
 • Самолет;
 • според съответната за хотела база изхранване;
 • Град;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна; Почивка; Почивка с деца;
 • София;
 • Март; Април; Май;

Програма

 • Ден 1

  Излитане от летище София с директен чартърен полет за Хургада. Посрещане на летище Хургада и трансфер до избрания хотел в Марса Алам. Настаняване след 14:00 часа. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 2-7

  Закуска. Свободно време или възможност да се впуснете в опознаване на местните забележителности с разнообразие от допълнителни екскурзиии (резерварат се и се заплащат на място в Египет).

 • Ден 8

  Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Трансфер от Марса Алам до летището и полет от Хургада за София. Важно: Програмата е примерна и всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Марса Алам.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетни билети София - Хургада - София с чартърен полет на BH Air (не вкл. кетъринг по време на полета);
20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг;
Пътнически и летищни такси (които са в размер на 95 евро на човек към 12.10.2022);
7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;
Трансфери летище - хотел - летище;
Представител на туроператора на място;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Хургада);
Виза - 25 $ (заплаща се и се получава при пристигане на летището в Хургада);
Задължително се заплаща евентуална горивна такса, ако има начислена такава за конкретния полет;
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г 15 евро / 30 лева за 8 дни;

! Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок (24 часа) след предоставяне на оферта и избор на хотел. ! Публикуваните цени са валидни за ограничен брой места по индивидуални пътувания и не важат за групи. Цени за групи над 10 човека се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.
ВАЖНО

Условия за резервация и анулация

*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100.
Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 20 дни преди датата на отпътуване. *Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели. *

Застраховка Отговорност на ТО Тез Тур »

Здравни изисквания при посещение на Египет »


Уточнение

Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 750 долара на тон; Хургада: 750 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 10 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).
*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 20 дни преди датата на отпътуване. *Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
* Медицинската застраховка е сключена в "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД /асистираща компания: "РЕМЕД АСИСТЪНС"/. При евентуално настъпване на застрахователно събитие по време на пътуването, ПОТРЕБИТЕЛЯT трябва веднага да се обърне към асистиращата компания на "ЗД ЕВРОИНС" АД - "РЕМЕД АСИСТЪНС", на дежурен телефонен номер, указан в полицата (+ 2 02 2413 7317)! *При пътуване към Арабска република Египет е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Визи с цел туризъм и престой до 30 дни се купуват и получават на ГКПП на международните летища – стикерите са продават в банкови офиси, намиращи се в транзитната зона преди паспортния контрол. Цената на визовия стикер, закупен на ГКПП, е 25 щатски долара, като заплащането на същия е препоръчително да се заплати в брой в долари и с точно приготвена сума. ВАЖНО: на летището има и гишета на различни туроператори, които продават визата с включена такса за асистиране – при тях цената на визата е различна – най-често струва 27 щатски долара. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол. *При пътуване от България за Египет не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.

Допълнителни екскурзии

Допълнителни екскурзии в Марса Алам, които се заявяват и заплащат на място в Египет (цените са ориентировъчни):

Коралова градина и домът на костенурките (Марса Мубарак и Марса Шуна) – 65 USD / 35 USD за дете до 11.99 г.
Екскурзията включва шнорхелинг сред кораловите рифове в Марса Мубарак и Марса Шуна; шнорхелинг сред красива коралова градина, където ще имате възможност да видите морски костенурки и дюгони; заливът е добре защитен от вятър и предразполага за спокоен отдих през цялата година; обяд и безалкохолни напитки.
Продължителност: 08:00 – 16:00 ч.

Резерват „Сатая“ – 85 USD / 50 USD за дете до 11.99 г.
Екскурзията включва плуване с маска и плавници около коралов риф в резервата Сатая - едно от любимите места за туристите, тъй като районът е обител на делфини; обяд на кораба с вкл. безалкохолни напитки.
Продължителност: 05:00 - 16:00 ч.

Резерват „Хамата“ – 75 USD / 40 USD за дете до 11.99 г.
Екскурзията включва шнорхелинг в природния басейн и резерват Хамата; посещение на три острова, които са известни като „Египетските Малдиви“; спирка на о. Сиал, който има прекрасно снежнобяло крайбрежие; обяд на кораба с вкл. безалкохолни напитки.
Продължителност: 08:00 – 16:00 ч.

Дайвинг (само за възрастни) – 115 USD при гмуркане от кораба / 95 USD при гмуркане от брега
Екскурзията включва гмуркане с опитен инструктор, който ще Ви помогне да достигнете до 10 метра дълбочина, преминавайки през два коралови рифа; вкл. специална застраховка за дайвинг; обяд на кораба и безалкохолни напитки.
Продължителност: 08:00 - 15:00 ч.

Батискаф (лодка с прозрачно дъно) – 75 USD / 40 USD за дете до 11.99 г.
Екскурзията включва разходка с кораб с огромни прозорци на дъното на кораба, през които ще може да се види уникалния подводен свят - на дълбочина от 3 метра ще видите многобройни екзотични риби и впечатляващи корали.
Продължителност: 09:00 – 13:00 ч.

Съкровищата на Марса Алам (Нефертари) VIPtour – 85 USD / 45 USD за дете до 11.99 г.
Екскурзията включва разходка с кораб с панорамни прозорци; спирка при рифа Марса Мубарак; посрещане на залеза, обяд с морски дарове; свободно време за разходка в Порт-Галиб.
Продължителност: 14:00 – 19:30 ч.

Супер Сафари – 75 USD / 40 USD за дете до 11.99 г.
Екскурзията включва каране наATV; посещение на бедуинско селище и запознанство с бита им; езда с камили; мини-зоопарк; терариум; посрещане на залеза и наблюдаване на звездите с телескоп; вечеря с шоу програма.
Продължителност: 13:00 – 19:00 ч.

Мото Сафари (сутрешна програма) – 60 USD / 35 USD за дете до 11.99 г.
Екскурзията включва 2 часа каране на ATV; посещение на бедуинско селище; езда с камили.
Продължителност: 08:00 – 12:00 ч.

Супер Кайро и пирамидите (без посещение на магазини) – 150 USD / 80 USD за дете до 11.99 г.
Екскурзията включва посещение на Великите пирамиди в Гиза и Свинкса; Старата коптска част на Кайро; Национален музей на Египет; Разходка с корабче по р. Нил; обяд.
Продължителност: 00:05 – 23:00 ч.

Супер Луксор и Дендера (без посещение на магазини) – 150 USD / 80 USD за дете до 11.99 г.
Екскурзията включва посещение на Храма на богинята Хатхор в Дендера; Карнакския храм; Колосите на Мемном; Храма на Рамзес III; Бананова плантация и разходка с лодка по р. Нил; обяд.
Продължителност: 04:30 – 21:00 ч.

Шопинг в Хургада – безплатно!
Спирка за шопинг по път към Летището в деня на заминаването, посещение на магазин за сладки изкушения и (или) сувенири.

Екскурзиите са заявяват и заплащат на място (цените са ориентировъчни). Възможни са незначителни разлики в цените при заявяването на екскурзиите на място, в следствие изменение курса на долара, покачване на горивата и т.н.
Продължителността на екскурзиите е ориентировъчна и са възможни промени на място.

Важно! За морските екскурзии, които се предлагат и заплащат на място като допълнителни услуги, се заплащат следните доп. такси към обявената цена: - такса 5 USD на човек за всички екскурзии с лодка (изкл. Пиратска яхта - 6 USD); - такса 1 USD на човек за екскурзия "Батискаф", която се организира като част от програмата на лодка, например "Морски бриз", "Райски остров плюс" и др.). Деца до 6,99 г. не заплащат такса, валидно за всички екскурзии.

Тази такса е принос за ЕГИПЕТ като страна, представена от МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ. Тези такси се използват за опазване на околната среда в Червено море!

Полетно разписание

София – Хургада 10:00 - 13:00
Хургада – София 14:00 - 17:30
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение и е възможно да претърпи промяна!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА
Авиокомпания BH Air
седалище и адрес: София 1000, ул. Дякон Игнатий 7А, ет. 2
тип самолет: A320
*Възможна е промяна на типа самолет

Условия за записване и анулации

1. Условия за плащане:
1.1. При резервация се изисква и заплаща депозит в размер на 10% от цената на туристическия пакет;
1.2. Доплащане до 100% по договора следва да се извърши до 22 дни преди датата на отпътуване.
1.3. За резервации направени след срока описан в т. 1.2 се заплаща съответния депозит.

2. Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);

3. Анулационни условия и срокове:
3.1. Такса за прекратяване на договора. Последната е в размер на 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и е дължима от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си по своя инициатива до 60 дни преди датата на отпътуване. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ анулира пътуването си и се презапише за нова дата, то той следва също да заплати към ТУРОПЕРАТОРА таксата от 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и съответната неустойка съгласно анулационните срокове.
3.2. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си:
3.2.1. от 59 до 23 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, но не по-малко от 10 % от общата цена на туристическия пакет;
3.2.2. от 22 до 17 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет; 3.2.3. от 16 дни до 49 часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от общата цена на туристическия пакет; 3.2.3. от 48 и по-малко часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цена на туристическия пакет. 3.3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си поради болест или други лични причини, свързани със самия него, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРА суми в съответствие със сроковете на анулация и в посочените размери, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми