germaniya-lyatna-vakantsiya-v-shvartsvald_5d30091416037mes.jpg

Германия - лятна ваканция 2024 в Шварцвалд

Снимки

Насладете се на магията на Шварцвалд в Германия за лятната си почивка през 2024 г.!Планината Шварцвалд е разположена в югозападната част на Германия (провинция Баден - Вюртемберг). Тя се простира от юг на север между Германия, Швейцария и Франция и е един от най - красивите и предпочитани туристически райони на Германия. Това е мястото, където се е родил часовникът с кукувицата и което носи името си от тъмния балдахин на вечнозелените гори. За да се запази природното богаство на района, той е превърнат в природен парк, който привлича многобройни любители на туристически и велосипедни маршрути,с красиви гледки към гъсти гори, чисти езера и самобитни стари сгради с историческо значение. С особена грижа там са съхранени културата и традициите на планинците...
Маршрут: София - Любляна - Щутгарт - Офенбург - Шварцвалд - Хоенцолерн - Тюбинген - Фрайбург - Колмар - Баден-Баден - Страсбург - Клагенфурт - София


 • 235
 • 8 дни
 • 7
 • Автобус;
 • с включена закуска;
 • Планина;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Август;

Програма

 • Ден 1 » София - Любляна

  Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Вечерта пристигане в Любляна. Вечерна разходка из центъра на словенската столица. Настаняване в хотел в селището Кран. Нощувка.

 • Ден 2 » Щутгарт

  Закуска. Отпътуване за Германия и провинция Баден - Вюртемберг. Пристигане в Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Пешеходна обиколка в центъра на града: Новия и Стария дворец /отвън/, Шилерплац, Катедралата и сграта на бившия Министерски съвет от времето, когато Вюртемберг е бил кралство. Настаняване в хотел. Нощувка.

 • Ден 3 » Щутгарт - Офенбург

  Закуска. Посещение на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най - старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първия от 1885 г. мотор и първия модел Мерцедес от 1902 г. Отпътуване за Фройденщат. Разходка из центъра на очарователния град и главния площад, най - големият в Германия (219 x 216 м), обграден с фантастични арки в ренесансов стил и красиви фонтани. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел в едно от курортните селища в подножието на Шварцвалд. Нощувка.

 • Ден 4 » екскурзия до замъка Хоенцолерн и Тюбинген

  Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до замъка Хоенцолерн, считан за наследствена резиденция на един от най - старите и могъщи родове в Германия - династията на Хоенцолерните. Замъкът е построен на хълм, който се издига на 855 м надморска височина. От създаването си през ХI в. до днес замъкът е собственост на фамилията Хоенцолерн. През вековното си съществуване крепостта е разрушавана няколко пъти, след което е трябвало да бъде изграждана отново. Последното цялостно преустройство е от средата на XIX в., когато по заповед на Фридрих Вилхелм IV замъкът е изграден в модерния по онова време неоготически стил. Днес той е музей и популярна туристическа атракция, съхраняващ множество ценни предмети, свързани с историята на Германия и династията Хоенцолерн. Сред най - ценните артефакти, които се съхраняват в музея, са короната на император Вилхелм II и множество лични вещи на Фридрих Велики. Продължаване за селището Тюбинген. Разходка из средновековния център на града с цветната суматоха и типична атмосфера на млад и космополитен студентски град. Многобройни кафенета, уютни винени таверни, специализирани магазини, ресторанти придават изключително специално усещане за града. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 5 » екскурзия до Фрайбург - Колмар

  Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Фрайбург - вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и магазини. Продължаване за Франция и за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по-старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение с влизане на високата над 70 метра готическа катедрала Свети Мартин и Доминиканската църква от XIII в. /разглеждане отвън/. Разходка из калдъръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус (1350 г.), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609 г.), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 6 » екскурзия до Баден-Баден и Страсбург

  Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Баден - Баден и Страсбург. Отпътуване за Баден - Баден, първият и най - луксозен курорт с лековити минерални извори в Германия, главен град на подобласт Баден. Разходка из парка, където се намира богато украсената Тринхале и изворът с минерална вода. Минаване покрай казината, които до преди 60 години са били салони за водни процедури. Влизане в Стария град и отиване до руините на римската баня и до модерната баня Каракала. Продължаване за Франция и Страсбург - столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) - Готическата катедрала Нотр Дам, Замъкът на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и Съвета на Европа. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 7 » Клагенфурт

  Закуска. Отпътуване за Клагенфурт - столицата на провинция Каринтия. Пристигане и вечерна разходка из Стария и Новия площад с фонтана на Дракона и паметника на Мария Терезия. Настаняване в хотел. Нощувка.

 • Ден 8 » София

  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

транспорт с автобус;
7 нощувки със закуски в хотели 3*, от които 1 - в района на Любляна, 1 - в Щутгарт, 4 - в Офенбург в подножието на Шварцвалд, 1 - в Клагенфурт;
туристическа програма в Любляна, Щутгарт, Офенбург, Клагенфурт;
водач-екскурзовод от агенцията, медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR.

Цената не включва

входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма, разходката с корабче в Страсбург и допълнителните екскурзии.
мед. застраховка за туристи над 70 г. до 80 г. - 20 лв.
градска такса в хотелите - от 2.00 - 3.00 EUR на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотелите/
повишение на транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Условия за резервация и анулация

Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит - 400 лв., доплащане - до 31 дни преди отпътуване.
Забележка:екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!

Застраховка Отговорност на ТО Мондел Травел ООД »

Здравни изисквания при посещение на Германия »


Допълнителни екзкурзии

- екскурзия до Баден - Баден и Страсбург – 45 лв. при мин. 20 туристи
- екскурзия до Фрайбург и Колмар – 47 лв. при мин. 20 туристи
- екскурзия до замъка Хоенцолерн и Тюбинген – 49 лв. при мин. 20 туристи
- Забележка: цените включват транспорт, водач, входните такси се заплащат отделно и на място. Изисква се предварителна заявка и плащане с основния пакет/.

Застраховка Отмяна от пътуване

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Mузейни такси

- Фрайбург: Катедралата – вход свободен; вход за апсидния параклис - 2 EUR за възрастни, 1.50 EUR за студенти. Групи от 15 души - 1 EUR на турист. Входът за кулата – н 5 EUR за възрастни, 3.00 EUR за деца и тийнейджъри, Замъкът Хоенцолерн с включен шатъл – индивидуална цена за възрастни и пенсионеи – 26.00 EUR, деца между 12 и 17 г. – 14 EUR, студенти – 16.00 EUR; Щутгарт: музея на Мерцедес – дневен билет за деца до 12 г. – безплатно, 13 г.- 17 г. – 6 ЕUR, над 18 г. – 12 ЕUR, групова цена при над 10 туристи – 11.00 ЕUR за възрастни и 5 ЕUR за лица между 13 и 17 г.; Страсбург - разходка с корабче по река Ил с продължителност 45 мин. – ~20 EUR /цена за група/, деца до 13 год. – ~12.00 EUR, Катедралата – безплатно; Астрономическият часовник – 4.00 EUR, за групи над 20 туристи – 3,00 EUR, за деца до 6 г. – безплатно, изкачване на платформата – 8.00 EUR, за деца до 18 год. и студенти – 5 EUR, за групи над 20 туристи – 5.00 EUR, Колмар, Франция: Доминиканска църква – вход за възрастни и пенсионери – 2,00 EUR, групов билет (за групи от поне 15 души) – 1.00 EUR, деца под 12 години – безплатно.

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Индонезия 🇮🇩 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в остров Бали 🇲🇾 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивки в Сан Марино 🇸🇲 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми