Екскурзия до Тибет и Китай

Снимки

Екскурзия до Тибет и Китай, която включва Лхаса, Потала, Норбулинка, Ямдрок Цо, Манастира Дрептунг, Колежа Дзакан, Манастирът Сера, Пекин, Сиан, Шанхай.

 • 670
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Октомври;

Програма

 • Ден 1 » 20.08.2019

  Среща в 15.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 17.45 ч. - самолетен полет София - Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха а в 22.20 ч.

 • Ден 2 » 21.08.2019

  В 01.30 ч. - полет Доха - Пекин. Пристигане в Пекин в 14.15 ч. Трансфер до Западната ж.п. гара на Пекин. Вечеря в местен ресторант в Пекин. В 20.10 ч. започва пътуване с влак до Лхаса (45 часа и 8 мин.). Нощувка във влака.

 • Ден 3 » 22.08.2019

  Целодневно пътуване с влак към Лхаса, по време на което можете да се насладите на невероятните пейзажи - връх Южу, река Чумар, река Туотуо, Бугианге, планината Тангула, езерото Намсто, Нагки, Дамшунг и Ямбаджан. (Във влака има закусвалня и ресторант и по всяко време можете да си купите нещо за хапване. В ресторанта се предлага закуска, обяд и вечеря - китайска и тибетска храна - и цената за едно ядене е 10-20 юана (2-4 щ. долара). За закуска например има туршия, кейк, яйца, хляб и мляко.) Пътуването с влак е най-добрия начин за аклиматизация към надморската височина в Тибет. Нощувка във влака.

 • Ден 4 » 23.08.2019

  Продължава пътуването с влак към Лхаса. Пристигане в Лхаса в 16.00 ч. Столицата на Тибет се намира на 3 600 м надморска височина, в превод името й означава “място за богове”. Политическият, религиозен и културен център на Тибет е град, благословен от боговете. Посрещане и трансфер до хотела. Разходка по площад „Баркхор” - религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.

 • Ден 5 » 24.08.2019

  Закуска. Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) - резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13-етажна цитадела с 999 зали, обзаведени с баснословен разкош, е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец. Разглеждане на Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) - бивша лятна резиденция на Далай Лама от 14 век, украсена с картини от историята на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.

 • Ден 6 » 25.08.2019

  Закуска. Свободно време в Лхаса или по желание - екскурзия до Ямдрок Цо („тюркоазеното езеро”) - едно от трите свещени за тибетците езера. Разположено е на 4 488 м, заема площ от 638 кв. км, дълбоко е 60 м и го наричат “Рибният резервоар на Тибет” - около 300 млн. кг риба живее във водите му. Посещение на манастира Дрептунг („богат свят”) - най-големият манастир в света, в годините на разцвет броят на монасите е достигал 10 000, днес са 500, и колежа Дзакан. Посещение на Тибетски медицински център (пулсова диагностика, на туристите им се показва как се приготвят лекарства от билки, предписва им се рецепта за тибетски лекарства, които могат там да си купят). Вечеря и нощувка в Лхаса.

 • Ден 7 » 26.08.2019

  Закуска. Разглеждане на главния храм на Лхаса - Джокханг (17 век). (Храмът Джокханг пострада в пожар през февруари 2018 г., подлежи на реставрация.) Разположен в сърцето на града, той е един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници. В него се пази най-ценната религиозна реликва на Тибет - златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Посещение на манастира Сера („плетеница от диви рози”), построен през 15 век от Те Цонкхапа, основателят на тибетската будистка секта Гелкупта (жълтите шапки), държавна религия на Тибет. Вторият по големина манастир на тази секта има три религиозни колежа, в които се преподават основите на будизма и тантризма. Вечеря и нощувка в Лхаса.

 • Ден 8 » 27.08.2019

  Закуска. Трансфер до летището. Полет Лхаса - Пекин. Пристигане в Пекин. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Пекин.

 • Ден 9 » 28.08.2019

  Закуска. Следва туристическа обиколка на Пекин - Посещение на Лама храма на вечната хармония - най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история . След това Ви очаква „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

 • Ден 10 » 29.08.2019

  Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Мин, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.

 • Ден 11 » 30.08.2019

  Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд - посещение на Небесния храм - един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Свободно време. Вечеря и нощувка в Пекин.

 • Ден 12 » 31.08.2019

  Закуска. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието - с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. Следва осещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 18.55 ч. Пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан . Пристигане в Сиан в 23.21 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сиан.

 • Ден 13 » 01.09.2019

  Закуска. Обиколка на Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание - посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица - “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.

 • Ден 14 » 02.09.2019

  След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” - прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд - разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.

 • Ден 15 » 03.09.2019

  Закуска. Вътрешен полет Сиан - Шанхай в 09.00 ч. Пристигане в Шанхай в 11.00 ч. Туристическа обиколка на Шанхай - градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” - крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road - централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна .Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.

 • Ден 16 » 04.09.2019

  Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., и на квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Продължаваме разглеждането на града, по желание - посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря. Вечерта трансфер до летището. В 23.50 ч. самолетен полет Шанхай - Доха.

 • Ден 17 » 05.09.2019

  Пристигане в Доха в 05.00 ч. В 06.50 ч. - полет Доха - София. Пристигане на летище София в 12.00 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетни билети за международните и вътрешните полети:
София - Доха - Пекин
Лхаса - Пекин
Сиан - Шанхай
Шанхай - Доха - София
летищни такси за полета София - Доха - Пекин и Пекин - Доха - София - 733 лв/375 евро (28.03.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
летищни такси за полета Лхаса - Пекин с „Air China” - 88 лв/45 евро (28.03.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
всички трансфери летище/ж.п.гара - хотел и обратно;
2 нощувки и билет за влака от Пекин до Лхаса в спален вагон за 4 човека (45 часа);
4 нощувки с 4 закуски в хотели 3* и 4* в Тибет;
8 нощувки с 8 закуски в хотели 3*и 4* в Китай;
(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
4 вечери (в местни ресторанти) в Тибет;
7вечери (в местни ресторанти) в Китай;
разходка с рикши в старите квартали хутонг в Пекин (9-ти ден)
билети за влака от Пекин до Сиан (12-ти ден);
посещение на фабрика за коприна (15-ти ден);
посещение на Акробатично шоу в Шанхай (15-ти ден);
круиз с лодка по река Хуанпу (16-ти ден);
водач, туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език, ако групата за Тибет е повече от 4 човека, при 2-ма до 3-ма човека, се пътува с водач, който превежда на бъларски.език и доплащането е 90 евро на човек) в Лхаса, двореца Потала, Норбулинка, манастира Дрептунг, колежа Дзакан, храма Джокханг, манастира Сера с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
водач, туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан и Шанхай с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­96 лв.

Цената не включва

разрешително за Тибет - 85 щ. долара (плащат се в офиса на туроператора);
виза за Китай - 80 щ. долара;
такса за обработка и подаване на документите за китайска виза - 50 лв;
медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 38 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 76 лв;
допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;

допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора.
екскурзия до Ямдрок Цо (тюркоаззеното езеро) - 142 щ.долара (при група от минимум 3-ма човека), при група от 2-ма човека - 199 щ.долара (6-ти ден)
разглеждане на мюсюлмански храм - 6 евро (13-ти ден)
вход за „Тан Династи шоу” - 39 щ. долара (13-ти ден)
изкачване на кулата „Джин Мао” - 20 щ. долара (16-ти ден)
- допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заплащат на място : изкачване на Телевизионната кула в Шанхай - около 24 щ. долара (16-ти ден)

Важна информация

*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2018 г.
4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни изкуства.
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече от 50% записали се туристи.
Цените 5 975 лв/ 6 075 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
*Забележки: 1.Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.03.2018 г и подлежат на актуализация.2. Посещението в магазини за традиционни изделия и фабрики (за коприна, теракота, перли, нефрит, чай и други) са част от туристическите услуги на местните агенция и са неизменна част от всеки маршрут в Китай. Посещението в тях е част от държавната политика на страната и не е по избор на туроператорът.
При записване се внася депозит от 2 900 лв Промоционалнатa цена 5 975 лв е валидна при записване и капариране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване и група от минимум 15 човека. При група от 8 до 14 човека цената е - 5710 лв. при група от 6 до 8 човека цената е - 6070 лв.Стандартната цената 6 075 лв е валидна при записване и капариране в срок по малък от 6 месеца от датата на отпътуване при условие, че има свободни места и при група от минимум 15 човека. При група от 8 до 14 човека цената е - 5810 лв. при група от 6 до 8 човека цената е - 6170 лв.При група за тибет от минимум 8 човека - се пътува с водач При по малка група за тибет и пътуване с водач - се налага доплащане. Има вариант да пътувате без водач и тогава не се налага доплащане


Информация за хотелите

Информация за хотелите (или подобни) и за влака Пекин – Лхаса: влак от Пекин до Лхаса - www.chinatibettrain.com/beijinglhasa.htm 

Лхаса – BRAHMAPUTRA GRAND HOTEL www.tibettravel.org/hotels-in-lhasa/brahmaputra-grand-hotel.html 

Пекин – Hotel Days Inn Joiest www.daysinn.com/hotels/china/beijing/days-inn-joiest-beijing/hotel-overview 

Сиан – Hotel Grand New World www.gdhxian.com/eng/home/main.htm 

Шанхай – Hotel Holiday Inn Express Zhabei www.hiexpress.com/hotels/us/en/shanghai/shgzb/hoteldetail

Други предложения

Нова година 2020 Сингапур & Малайзия и плаж на остров Пенанг - полет на 26.12
Нова година 2020 Сингапур & Малайзия и плаж на остров Пенанг - полет на 26.12 12 дни през декември в Индонезия и Малайзия от София
Виетнам и Камбоджа
Виетнам и Камбоджа 11 дни през април във Виетнам и Камбоджа от София
Априлска ваканция в Дубай - 7 дни
Априлска ваканция в Дубай - 7 дни 7 дни през април в ОАЕ от София
Нова година 2020 в Коста дел Сол, хотел Best Triton 4*
Нова година 2020 в Коста дел Сол, хотел Best Triton 4* 7 дни през декември в Испания от София
Корсика и Сардиния - френска изисканост и италианска пъстрота ранно записване
Корсика и Сардиния - френска изисканост и италианска пъстрота Цени за ранни записвания с включена отстъпка 80 лв. при сключване на договор и внасяне на депозит до 17.01.2020 г.
Екскурзия до Йордания, с нощувка в пустинята за Нова година

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми