Екскурзия до Непал и Бутан

Снимки

Катманду, полет над Еверест, Патан, Пашупатинат, Похара, Читван, Национален Парк „Читван”, Бхактапур, Нагаркот, Тимпу, Паро, манастирът „Тигрово Гнездо”.

 • 1130
 • 12 дни
 • 10
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град; Планина;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Април;

Програма

 • Ден 1 » 12.04.2020

  Среща в 10.30 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София - Москва в 12.45 ч. с „Аерофлот”. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Самолетен полет Москва - Делхи в 19.25 ч.

 • Ден 2 » 13.04.2020

  Пристигане на летището в Делхи в 03.00 ч. Полет Делхи - Катманду в 07.00 ч. Пристигане в Катманду в 09.00 ч. Следва туристическа обиколка на Катманду. Столицата на Непал, Катманду, е разположена в едноименната долина, високо в прегръдката на величествените Хималаи. През 1979 г. Катманду е обявен за паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Според легенди, заселването на града се свързва с будистки монах, който победил злите духове и отрязал върха на хълма, спиращ водите, превърнали долината в езеро. Тогава те се стекли надолу и на тяхно място в освободената долина се заселили хора. Катманду е единственият най-развит град в Непал. В града и в околностите му са забележителни старият централен площад „Дърбар” с пагодите и старият кралски дворцово-храмов комплекс „Хануман Дхока” (ХV-XVIII в). Вечеря с фолклорна програма. Нощувка в Катманду.

 • Ден 3 » 14.04.2020

  Закуска. При хубаво време, по желание - предлагаме едночасов полет (с малък самолет) над Еверест и останалите хималайски първенци. Продължава разглеждането на храма-манастир на живата богиня Кумари и будисткия Храм на маймуните от III в. пр. Хр. Екскурзия до Бханепа, Патан и Пашупатинат. Патан е древен град, вторият по големина в Непал, в миналото е бил център на будистката наука и култура, известен с къщите с прекрасни дърворезби по вратите и прозорците: площад „Дурбар”, храма Кришна Мандир (17 в.), златния храм Махавихар (12 в.), посветен на Буда и др. Разглеждане на Пашупатинат. Вечеря и нощувка в Катманду.

 • Ден 4 » 15.04.2020

  Закуска. Полет Катманду - Похара в 08.05 ч. Пристигане в Похара в 08.40 ч. Разглеждане на долината Похара - разходка с лодка по езерото Phewa Tal, водопадите Дейвис, пещерата Махендра, храма Бинде Басини. Вечеря и нощувка в Похара.

 • Ден 5 » 16.04.2020

  Закуска. Отпътуваме към Читван - най-богатият и известен Национален парк в Непал с над 460 вида птици и други диви животни, сред които носорози и редкият вид кралски бенгалски тигър. В парка живеят още мечки, сърни, леопарди, редки и красиви птици и екзотична растителност. Вечеря и нощувка в района на Читван.

 • Ден 6 » 17.04.2020

  Закуска. Посещение на Националния парк „Читван”. Този ден имате възможност да се насладите на вълнуващи приключения, организирани от Националния парк „Читван”, като напр. разходка в джунглата на гърба на слон с водач; разходка с кану по река Нараяни и посещение на ферма за крокодили. Обяд, вечеря и нощувка в района на Читван.

 • Ден 7 » 18.04.2020

  Закуска. Отпътуваме към Нагаркот. По път разглеждаме историческия град Бхактапур - Златната врата, пагодата Nyatpola. Привечер пристигаме в Нагаркот - една от най-популярните панорамни площадки в Непал, разположен на 2 175 метра над морското равнище и близо до Катманду. Нагаркот предлага обширни панорамни гледки към Джаулагири на запад и Канченюга на изток. Може да се видят повече от пет от най-високите върхове - Лхотце (8 516 м), Шо Оу (8 201 м), Макалу (8 463 м) и Манаслу (8 163 м), дори и Еверест (8 848 м). Възможност при хубаво време да се насладите на удивителната гледка по залез. Вечеря и нощувка в района на Нагаркот.

 • Ден 8 » 19.04.2020

  Закуска. Възможност при хубаво време да посрещнете слънцето с поглед към осемхилядниците. Пътуване към Катманду. Трансфер до летището и полет Катманду - Паро в 08.55 ч. Пристигане в Паро, Бутан в 10.25 ч. Обяд. Пътуване към Тимпу (около 1.5 часа), по време на което ще можете да добиете първоначални впечатления от изумителната природа и красивата архитектура на една от най-бедните, но най-щастливи нации в света. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Тимпу (около 2 320 м. надм. височина).

 • Ден 9 » 20.04.2020

  Закуска. Разглеждане на Тимпу - Националната библиотека, в която се пази колекция с безценни будистки ръкописи и няколко английски книги; Музея на фолклора и културното наследство, който представя ежедневния живот на типичните бутански селяни през Средновековието и техните инструменти на труда, Кралската мемориална ступа, построена в името на световния мир. Посещение на традиционна фабрика за ръчно направени изделия от хартия и на рисувателното училище, където се пазят традиционни рисунки, скулптори и дърворезби. Разглеждане на великолепния манастир Ташичодзонг. Обяд. Пътуване към Паро. Вечеря и нощувка в Паро.

 • Ден 10 » 21.04.2020

  Закуска. Туристическата обиколка на Паро започва от Националния музей, който се намира в Ta Dzong - някогашната водна кула. В музея има голямо разнообразие от колекции от изящни изкуства, предмети на народните занаяти, оръжия и бойни доспехи, изделия от бамбук, препарирани животни, пощенски марки, бронзови статуи и изящен храмов олтар. Оттук ще посетим Paro Rinpung Dzong - в превод „крепост върху съкровища”. Построена е по време на управлението на Шабдрунг през 1646 г. Дзонгът, в който се намират Монашеското училище на Паро и Офисът на гражданската администрация, е с богата архитектура. Всяка пролет, в двора на дзонга се провежда известния фестивал Paro Tsechu. Посещение на останките на Drugyel Dzongform, откъдето имате възможност да се насладите на гледката към планината Джумолари. След обяд, по желание - изкачване до манастира „Тигрово гнездо”. Манастирът „Тигрово гнездо” трагично пострадал от пожар в началото на 1998 г. Манастирът, който сега е възстановен, е кацнал на височина 600 м. на отвесна скала над долината и се намира на мястото, където се смята, че легендарният индийски светец Гуру Падмасамбхава долетял от Тибет на гърба на тигър, за да победи 5 демона, които се противопоставили на разпространението на будизма в Бутан. Изкачването е около час и половина до чайна, откъдето можете да изберете или да продължите нагоре до манастира за около 1 час или да си направите снимка на фона на манастира и да се върнете. Обяд (по желание) в чайната с гледка към манастира Тигрово гнездо и долината на Паро. На връщане пътеката се спуска надолу почти през цялото време и до Паро се стига за около 1 час. Вечеря и нощувка в Паро.

 • Ден 11 » 22.04.2020

  Закуска. Трансфер до летището. В 11.25 ч. - полет Паро - Делхи. Пристигане в Делхи в 13.20 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Делхи.

 • Ден 12 » 23.04.2020

  Трансфер до летището. Полет Делхи - Москва в 04.10 ч. Пристигане в Москва в 09.05 ч. Полет Москва - София в 10.00 ч. Пристигане в София в 11.45 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетни билети за международните полети София - Москва - Делхи - Катманду; Катманду - Паро, Паро - Делхи и Катманду  - Делхи - Москва - София;
самолетни билети за вътрешния полет Катманду - Похара;
летищни такси - 720 лв/ 368 евро (20.04.2019г.) за полета София - Москва - Делхи и обратно с „Аерофлот” - подлежат на потвърждение;
летищни такси - 223 лв/ 114 евро (20.04.2019 г.) за полета Делхи - Катманду - Делхи с „Air India” - подлежат на потвърждение;
летищни такси - 92 лв/ 47 евро (20.04.2019 г.) за полета Катманду - Паро и Паро - Делхи с „Druk Air” - подлежат на потвърждение;
летищни такси за вътрешния полет Катманду - Похара;
трансфери летище - хотел - летище;
виза за Бутан;
6 нощувки със закуски в хотели 5* в Непал;
3 нощувки със закуски в хотели 3* в Бутан;
1 нощувка в Индия в хотел 4*;
(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
1 вечеря с фолклорна програма в Катманду (2-ри ден);
1 обяд в местен ресторант в Непал (6-ти ден);
2 обяда в местен ресторант в Бутан (8-ми ден и 9-ти ден);
5 вечери в местни  ресторанти в Непал;
3 вечери в местни  ресторанти в Бутан;
туристическа обиколка на Читван, Нагаркот, Катманду, Похара, Бхактапур, Патан, Пашупатинат, Тимпу, Паро, манастира „Тигрово гнездо” с местен екскурзовод (с превод на български език);
пътуване с туристически автобус по маршрута: Похара - Читван - Нагаркот - Катманду;
разходка с лодка по езерото Phewa Tal (4-ти ден);
посещение на Национален парк „Читван” (6-ти ден);
входни такси за обектите и музеите по програмата;
наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод  (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­72 лв. 

Цената не включва

виза за Непал - 30 щ. дoлара (плаща се на границата с Непал, да се носят на летището 2 бр. актуални снимки паспортен размер за визата за Непал);
виза за Индия - 80 щ. долара
такса за обработка и подаване на документите за индийска виза - 50 лв;
медицинска и туристическа застраховка: с покритие 25 000 евро - 27 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71год. до 80 год.- 54 лв;
допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”.

допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
едночасов полет (с малък самолет) над Еверест - 200евро (за 1 турист) - 3-ти ден;
обяд в чайна (на слизане от манастира „Тигрово гнездо”) - ......... 10-ти ден.

Важна информация

1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на
групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и
втори, както и за последните два дни по същата.
2. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2019 г.
3. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително.
4. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям
багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за
голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Категоризацията на хотелите в Непал и Бутан не съответства на критериите
за категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента.
3. Цените 6 800 лв/ 6 900 лв са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане от 665 лв. - /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.03.2019 г и подлежат на актуализация.
4. Начин на плащане: - по банков път
При записване се внася капаро: 3400 лв + 80 щ.долара (за виза за индия) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за индия) краен срок за внасяне на цялата сума: 30 работни дни преди датата на тръгване
Промоционалната цена 6 800 лв е валидна при записване и капариране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване и група от минимум 10 човека.
Стандартната цената 6 900 лв е валидна при записване и капариране в срок по малък от 6 месеца от датата на отпътуване при условие, че има свободни места. При група от минимум 10 човека.
В случай че не се събере група от 10 човека, се налага доплащане


Информация за хотелите (или подобни)

Катманду – Hotel Yak and Yeti //www.yakandyeti.com/home/index.php
Похара – Hotel Temple Trees //www.templetreenepal.com/
//www.hotelnepal.com/hotel.php?name=Machan+Wildlife+Resort
Читван – Hotel Machan Wildlife Resort
Нагаркот – Hotel Himalaya Club Resort httзззp://www.acehotelsnepal.com/clubhimalaya/
Тимпу – Hotel Khang Residency //www.khangresidency.com/
Паро – Hotel Tenzinling Resort //www.tenzinling.com.bt/

Други предложения

Чартърна програма за остров Санторини 2021 - 3 нощувки
Чартърна програма за остров Санторини 2021 - 3 нощувки 4 дни през април или май в Гърция от София
Почивка в Египет 2021 - 7 нощувки в Хургада от София ранно записване
Почивка в Египет 2021 - 7 нощувки в Хургада от София Промоционални условия за записване за 2021 до 30.09.2020
Почивка в Тунис 2021, 7 нощувки от Варна
Почивка в Тунис 2021, 7 нощувки от Варна 8 дни през април, май, юни, юли, август, септември или октомври в Тунис от Варна
Почивка в Египет 2020 - 7 нощувки в Шарм ел-Шейх от София промо оферта
Почивка в Египет 2020 - 7 нощувки в Шарм ел-Шейх от София 8 дни през октомври в Египет от София
Кемер, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от София ранно записване
Кемер, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от София Промоционални условия за нови резервации до 30.09.2020

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми