Екскурзия до Армения

Снимки

Насладете се на чудесата на Армения с четири нощувки в Ереван! Тази древна страна е пълна с невероятни забележителности и дейности, които да разгледате. Прекарайте дните си в разглеждане на столицата Ереван с нейната зашеметяваща архитектура, жизнена култура и вкусна кухня. Посетете впечатляващия манастир Гегард, един от най-важните религиозни обекти в страната, и се разходете по оживените улици в центъра на града. Не забравяйте да отделите малко време за опознаване на провинцията и нейните многобройни забележителности, като великолепното езеро Севан и красивата планина Арарат. Със своята завладяваща история и безкрайна красота Армения със сигурност ще ви осигури незабравимо преживяване.

 • 1576
 • 5 дни
 • 4
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град; Планина;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Май; Юни; Юли; Август; Септември; Октомври;

Програма

 • Ден 1 » Полет от София до Ереван

  Пристигане на международното летище Zvartnoc (11:30). Среща с екскурзовода. Трансфер до Ереван. Започваме програмата с обиколка в столицата на Армения: Ереван. От векове този град е известен като "розов град" заради цвета на камъка, с който е построен. И така, посещаваме площада на републиката, авеню Mashtoc, Дома на операта и балета на Арам Хачатрян, парка „Каскад“. След това се посещава Музея на ръкописите на Армения, който се нарича Матенадаран; тук се съхраняват всички древни арменски ръкописи. Нощувка в хотела. По желание: Вечеря в традиционен ресторант с фолклорна музика „Таверна Ереван” - 25 евро на човек.  

 • Ден 2 » Ереван - Севан - Дилижан - Агарцин - Ереван

  Закуска. Ще караме до езерото Севан, което е едно от най-големите езера в света. Отличава се със своята сладка и удивително синя вода. Тук можем да се насладим на спиращата дъха природа на красивото езеро. След това ще посетим манастира Севанаванк, който се намира на полуостров Севан. Всъщност има 2 манастира; единият от тях е разрушен, но другият стои неподвижен. Построени са през Средновековието, около 10 век. След това се отправяме към Дилижан. Вървейки по улица Шарамберян ще се натъкнем на много музеи, пазари за сувенири, малки магазинчета и др. Ще разгледаме и две традиционни къщи, построени от дърво, с керемидени покриви и балкони с педантично издълбани, които са типични примери за Дилижан. Посещение на манастира Агарцин. Нощувка в Ереван. По желание: Обяд в местна къща - 17 евро на човек. Майсторски клас по арменски “Толма” - 15 евро. Вечеря в традиционен ресторант „Таверна Арарат” - 20 евро на човек.

 • Ден 3 » Ереван - Хор Вирап - село Арени - Нораванк - Ереван

  Закуска. Екскурзия до манастира Хор Вирап (4-18 в.). Този манастир е много известен поради своята история; Григорий Просветител, който въвежда християнството в Армения, е бил затворен там около 13 години, тъй като по това време на мястото на манастира е имало затвор. Тук можем да се насладим на невероятната гледка към свещената планина Арарат - безсмъртен символ на Армения. Ще продължим нашата обиколка до Нораванк - манастир от XII век, разположен сред невероятни отвесни скали на склона на извито дефиле. Това е единственият манастир, в който можем да намерим уникална скулптура на Отец Бог. Връщане в Ереван и нощувка там. По желание: Обяд в местния ресторант “Arpa Parnas” - 17 евро на човек. Вечеря в традиционен ресторант “Tavern Gata” - 20 евро на човек.

 • Ден 4 » Ереван - Гарни - Гегард - Ереван

  Закуска. Пътуване до Гарни. Този езически храм е построен през 1 век сл. Хр. Това е единственият храм, който е запазен от езическите времена в Армения. Той бил посветен на бог Михр, който бил бог на чистотата. През 1679 г. е разрушен от земетресение. През 1975 г. храмът е реставриран. След това ще продължим нашето пътуване до манастира Гегард. Името му идва от легендарното копие, използвано за пробождане на тялото на Христос. Тук се пази от векове. Въпреки че точните основи на манастира не са известни, сегашният комплекс е построен в средата на 13 век. След това ще посетим местна къща, където ще имате възможност да видите и участвате в приготвянето на арменския национален хляб: лаваш. Той е много тънък, обикновено се продава в много големи форми. Обикновено се приготвя в смляна пещ: „тонир“. През 2015 г. е вписан в списъка на ЮНЕСКО за нематериално наследство. Тук ще се насладим на „арменската бърза храна“ с лаваш и сирене. Връщане в Ереван и нощувка в хотела. По желание: Вечеря в традиционния ресторант “Tavern Gata” - 20 евро на човек.

 • Ден 5 » Ереван - Еджмиацин - Звартноц - Отпътуване

  Закуска. 12:00 Освобождаване на хотела. Ще започнем екскурзията до вековните паметници Ejmiatsin и Zvartnots. Тези обекти са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Катедралата на Еджмиацин, основана през 303 г., е официалната резиденция на Католикоса на Армения. Ще продължим пътуването до храма Звартноц, който е построен през 7-ми век от католикос строител Нерсес. Трансфер до летището.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Директен полет с включени летищни такси София - Ереван - София с авиокомпания WIZZ AIR;
Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
Транспорт с висок клас автобуси
4 нощувки на база HB в хотел в Ереван - Ani Central Inn или подобен 4*
1 бутилка вода на човек на ден
Входни такси по програмата
Медицинска застраховка
Представител на туроператора с български език за целия престой;

Цената не включва

Препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:

 Допълнителни екскурзии

Задължителни доплащания:

Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 Евро/ 1 щатски долара.

Важна информация

Условия за резервации:
Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Условия за анулации:
До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв. такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация

Важно:
1. Минимален брой туристи: 50 човека;
2. Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
4. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Протокол за максимална сигурност на ТО АБАКС »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »


Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми