Великден в Албания в хотел Fafa Premium 4*

Снимки

Автобусна екскурзия до Албания с включени 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Fafa Premiun 4 *.
Възмжност за пътуване със собствен транспорт.

 • 1084
 • 4 дни
 • 3
 • Автобус;
 • полупансион;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Април;

Програма

В зависимост от деня на заминаване, програмата се провежда в един от следните варианти:

 • Ден 1 » /17.04.2020 г./ София - Елбасан - Дуръс

  Отпътуване в 06.30 ч. от пл. „Ал. Невски” в София. Транзитно пътуване през Македония. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Предвижда се кратка спирка за разходка в центъра на града. Пристигане вечерта и настаняване в хотел FAFA PREMIUM - 4**** (http://fafa.al/web/fafapremium/) в курортния град Дуръс. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » /18.04.2020 г./ Дуръс - Тирана - Круя - Дуръс

  Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, включваща туристическа обиколка на Круя - Тирана - Дуръс. Отпътуване за Круя - родното място на националния герой Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най - забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане спирка за разходка в крайбрежния албански град Дуръс, в който се откриват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Връщане в хотела. Вечеря с музика. Нощувка.

 • Ден 3 » /19.04.2020 г./ Дуръс - Арденица - Берат - Дуръс

  Закуска. ВЕЛИКДЕН. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица, за да запалим свещичка за здраве. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най-интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4 » /20.04.2020 г./ Тирана - Охрид - София

  Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка за кратка разходка (прошетка на македонски) и за кафе пауза в Охрид. Пристигане в София около 23.00 ч.

 • Ден 1 » /17.04.2020 г./ София - Елбасан - Дуръс

  Отпътуване за Тирана. Възможност за кратка спирка в Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Пристигане и настаняване в хотел FAFA PREMIUM - 4**** http://fafa.al/web/fafapremium/) в курортния град Дуръс. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » /18.04.2020 г./ Дуръс - Тирана - Круя - Дуръс

  Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до Круя и Тирана. При налични свободни места в автобуса, с който пристига групата от България, тръгнала с автобус, възможност за допълнителна екскурзия Тирана - Круя - Дуръс срещу допълнително заплащане. Отпътуване за Круя - родното място на националния герой Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най - забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане спирка за разходка в крайбрежния албански град Дуръс, в който се откриват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Връщане в хотела. Вечеря с музика. Нощувка.

 • Ден 3 » /19.04.2020 г./ Дуръс - Арденица - Берат - Дуръс

  Закуска. ВЕЛИКДЕН. Възможност за екскурзия до манастира Арденица и Берат - при налични свободни места в автобуса, с който пристига групата от България, тръгнала с автобус, възможност за екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица, за да запалим свещичка за здраве. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най-интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4 » /20.04.2020 г./ Тирана - Охрид - София

  Закуска. Отпътуване за България. Възможност за кратка спирка за кратка разходка (прошетка на македонски) и за кафе пауза в Охрид. Пристигане в София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

транспорт с автобус, 3 нощувки със закуски вхотел FAFA PREMIUM - 4****, 3 вечери, едната вечеря с музика, входна такса за Албания, разходка в Елбасан и „прошетка“ в Охрид, мед.застраховка с покритие 5 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД, водач от агенцията.

Цената не включва

екскурзията до Тирана и Круя - 15 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място), екскурзията до манастира Арденица и Берат - 20 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място). Изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет.

Важна информация

Информация за входните такси на музеите
- Круя - Музей Скендербег - 200 ALL, Етнографски музей - 300 ALL, Дуръс - амфитеатърът - 500 ALL, Тирана - Национално исторически музей - 200 ALL, музей Онуфри в Берат - 200 ALL, крепостта в Берат - 100 ALL.
Парична единица на Албания - ALL (леки), 1.00 EUR = ~ 136 ALL
Доплащане за - единична стая - 75 лв.
Намаление за - дете от 0-04.99 г. с двама възрастни в стая - 155 лв.
- дете от 06-11.99 г. с двама възрастни в стая - 75 лв.
- 3-ти възрастен - не ползва намаление /същата пакетна цена като на турист в двойна/.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди началната дата.
Необходими документи - лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане - депозит - 30 % от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване.


Описание на хотел FAFA PREMIUM 4****

Хотел FAFA premium - 4**** (http://fafa.al/web/fafapremium/): Хотелът е разположен в курортната част на Дуръс, на първа линия на брега на Адриатическо море, разполага със собствен частен плаж. Стаите са с изглед към морето или към сушата и напълно оборудвани с климатик, минибар, сейф, LCD телевизор, ключ-карта и сешоар. На територията на хотела са разположени два ресторанта, предлагащи местна и интернационална кухня, открит плувен басейн с мокър бар, спа център, детски клуб, паркинг и др. Eлегантност и комфорт в модерен стил.

Други предложения

Коледа в Шарм eл Шейх, Египет ранно записване
Коледа в Шарм eл Шейх, Египет 8 дни през декември в Египет от София
Виена 2020 - градът на изкуството
Виена 2020 - градът на изкуството 5 дни през февруари, март, април, май, юни, юли, август, септември или октомври в Австрия от София
Почивка в Италия, Тоскана 55+ и приятели
Почивка в Италия, Тоскана 55+ и приятели Програма без ограничение във възрастта на участниците. 9 дни през май, юни, юли, август или октомври в Италия от Пловдив или София
Екскурзия до Япония - Магията на цъфтящите вишни ранно записване
Екскурзия до Япония - Магията на цъфтящите вишни Промоционалната цена 5 985 лв е валидна при записване и капариране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване и група от минимум 15 човека
Магнетичният Париж с полет от Варна ранно записване
Магнетичният Париж с полет от Варна 4 дни през април във Франция от Варна
Нова година 2020 във Филипините
Нова година 2020 във Филипините 11 дни през декември във Филипини от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми