Мечтана Италия с полет от София

Снимки

Екскурзия до Италия с включени седем екскурзии на Флоренция, Сан Марино, Градара, Болоня, Равена и Ферара и Римини.

 • 559
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Август;

Програма

 • 1

  Петък - София - Болоня - Римини

  Отпътуване за Италия с директен полет на авиокомпания Wizz Air . Кацане на летището в Болоня. Трансфер към избрания хотел на Адриатическият бряг - около 118 км. / 1 час и 40 мин. Вечеря на студен бюфет. Нощувка.

 • 2

  Събота - Чезенатико - Римини: около 19 км. / 20 мин.

  Закуска. Информационна среща. Свободно време или допълнителна екскурзия: Римини - полудневна екскурзияВръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 • 3

  Неделя - Чезенатико - Сан Марино: около 42 км. / 45 мин.

  Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: Сан Марино - полудневна екскурзия с дегустация на типични продуктиВръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • 4

  Понеделник - Чезенатико - Местре: около 220 км. / 2 часа и 50 мин.

  Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: Целодневна екскурзия “Сирената на Адриатика - Венеция“ - Безплатна демонстрация на изработка на предмети от т.нар. муранско стъкло.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • 5

  Вторник - Чезенатико - Равена - Ферара: около 100 км. / 1 час и 40 мин.

  Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: Целодневна екскурзия Равена и Ферара.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • 6

  Сряда - Чезенатико - Флоренция: около 230 км. / 2 часа и 35 мин.

  Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: Целодневна екскурзия “Града на Медичите - Флоренция“Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • 7

  Четвъртък - Чезенатико - Градара: около 51 км. / 40 мин.

  Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: Градара - полудневна екскурзия.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • 8

  Петък - Чезенатико - Болоня: около 113 км. / 1 час и 20 мин.

  Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към Болония. Обзорна обиколка на перлата на Емилия – Романя и трансфер към летището за директен полет Болоня – София.

Цената включва

Двупосочен самолетен билет с авиокомпания Уиз Еър;
Летищни такси;
Чекиран багаж до 20 кг и 1 ръчен багаж с размери 40х30х20см;
7 нощувки в хотел Turquoise 3*, или подобен със закуски на бюфет и вечери на тристепенно меню;
Допълнителна екскурзия до Римини;
Допълнителна екскурзия до Болоня;
Допълнителна екскурзия до Равена и Ферара;
Допълнителна екскурзия до Сан Марино;
Допълнителна екскурзия до Флоренция;
Допълнителна екскурзия до Градара;
Трансфер летище – хотел – летище;
Представител от България по време на целия престой;
Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;

Цената не включва

Допълнителна целодневна екскурзия до Венеция, с включен билет за корабчето – 145 лв. за възрастен/ 75 лв. за дете до 11,99 г.
Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзията, посещавани по желание;
Чадъри и шезлонги на плажа – около 9 евро на човек
Лични разходи;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Важна информация

ВАЖНО:
Минимален брой за провеждането на пътуването са 50 пълноплащащи. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Минимален брой за реализация на допълнителните екскурзии: 15 записани, а за Флоренция и Венеция 20 записани.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Tуроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.

Снимки


Полетно разписание

София – Болоня – Петък 20:45 / 21:40 ч. (местно време)
Болоня – София – Петък 22:10 / 00:55 ч. (местно време)
Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 1 час и 20 мин. в посока с 3*/4* автобус.

Условия за резервации

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
Припрекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Други предложения