Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан


Круиз с кораб Costa Victoria

Програмата е шестнадесетдневна и включва 14 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб Costa Victoria, в каюти категория Basic, пристанищни такси, самолетни билети, всички трансфери, водач-придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда, една полудневна обиколка на Мумбай с включен обяд в първия ден от програмата. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря, вода, кафе, чай. Лети се с авиокомпания „Turkish Airlines” (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг).

 • 396
 • 16 дни
 • 14
 • Сафари; Шопинг;
 • Кораб; Самолет;
 • пълен пансион;
 • Град; Море;
 • Забавление; Почивка;
 • София;
 • Февруари;

Програма

 • Ден 1 » Първи ден - 14.02.2020

  16:00 ч. - отпътуване от летище София за Истанбул. 18:20 ч. - кацане в Истанбул. 20:30 ч. - отпътуване за Мумбай. Нощен полет.

 • Ден 2 » Втори ден - 15.02.2020

  05:15 ч. - пристигане в Мумбай. Посрещане на летището. Туристическа програма в Мумбай: полудневен панорамен тур на Мумбай с екскурзовод на български и с включен обяд (включен в цената). Мумбай е наричан от индийците „Градът на мечтите“. Той е не само финансов и търговски център, но и град с богато културно наследство. Посещение на Индийската порта, Фонтана Флора, булевард ’’Марина Драйв’’ - крайбрежната променана на Мумбай, откъдето се открива прекрасна гледка към Арабско море. Обяд. Трансфер до пристанището. Чекиране и настаняване на борда на круизния кораб. Свободно време. Нощувка на борда на кораба.

 • Ден 3 » Трети ден - 16.02.2020

  Мумбай - престой до 21:00 ч. Туристическа програма по желание: целодневен тур на Мумбай и Слоновия остров с доплащане 168 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Програмата включва посещение на Слоновия остров, известен с комплекса от скални храмове, посветен на бог Шива (в списъка на ЮНЕСКО); панорамна обиколка на Мумбай - квартала на богатите ‘’Джушу” с едноименния плаж, където се намират къщите на много от звездите на Боливуд; ул. ‘’Вийр Нариман Роуд’’ и квартала “Чърчгейт” - финансов и бизнес център на Мумбай, един от най-скъпите райони в цяла Индия; джамията ‘’Хаджи Али’’ - изящен пример за индо-ислямска архитектура; гара „Чхатрапати-Шиваджи“ или ‘’Виктория Терминус” (в списъка на ЮНЕСКО) - шедьовър, съчетаващ викторианска готика и класическа индийска архитектура. 21:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 4 » Четвърти ден - 17.02.2020

  Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.Нощувка.

 • Ден 5 » Пети ден - 18.02.2020 - мангалор

  престой от 08:00 до 18:00 ч. Акостиране на пристанището в град Мангалор (Индия), едно от най-големите пристанища в Индия. Туристическа програма по желание с доплащане 93 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника): посещение на крепостното съоръжение-наблюдателница в Болор, построено от черен камък по времето на император Типу (1782-1799 г.); индуисткия храм Кадри (X-XI в.) в Мангалор; католическия храм ‘’Св. Алуиз’’ в Мангалор, построен в 1878 г. от йезуитски мисионери. Интериорът на храма се отличава с картините на италианския художник Антонио Москени (1854 - 1905 г.); посещение на храма “Курдоли Гукарна’’, построен през 1912 г. и декориран със сцени от индуистката митология. Обяд. Завръщане на борда на кораба. 18:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 6 » Шести ден - 19.02.2020

  Кочин - престой от 08:00 до 18:00 ч. Акостиране на пристанището в град Кочин (Индия) - столица на щата Керала. Туристическа програма по желание: целодневен тур в Кочин с доплащане 87 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Посещение на Холандския дворец (построен от португалците в 1555 г., разширен и реновиран от холандците в 1663 г., понастоящем е музей, съхраняващ най-значимите експонати от управлението на раджите на Кочин; eклектичната архитектура на двореца представлява традиционен за Керала стил, съчетан с европейски нюанси, като впечатляващи са орнаментите, представящи сцени от индуистката митология и Рамаяна). Обиколката продължава с посещение на синагогата и еврейския квартал на Кочин и църквата ‘’Св. Франсиск’’, една от най-старите църкви построени в Индия, построена в 1503 г., съхраняваща гроба на Вашку да Гама. Манастирът е паметник на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на базиликата ‘’Санта Круз’’ - една от най-красивите църкви в Индия. Наблюдаване на традиционен риболов с китайски мрежи, уникален за района на Кочин и привнесен от китайски мореплаватели и търговци през XIV век. Завръщане на борда на кораба. 18:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 7 » Седми ден - 20.02.2020

  Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

 • Ден 8 » Осми ден

   - 21.02.2020 - 07:00 - акостиране на пристанището в Мале - столицата на Малдивските острови - това е кралският остров, където се намира дворецът и откъдето е управлявала малдивската кралска династия. Туристическа програма по желание - обиколка на Мале (продължителност 2 ч.) с доплащане 210 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с корабче, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Програмата включва президентския дворец (отвън); Националния музей на Малдивите; джамията Хукуру (1658 г.), Ислямския културен център, посещение на традиционен пазар и рибен пазар. Завръщане на борда на кораба. Свободно време. Нощувка

 • Ден 9 » Девети ден - 22.02.2020

  Свободно време за почивка на борда на круизния кораб или възможност за допълнителни мероприятия. Нощувка на борда на кораба.

 • Ден 10 » Десети ден - 23.02.2020

  Свободно време за почивка на борда на круизния кораб или възможност за допълнителни мероприятия. 20:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 11 » Единадесети ден - 24.02.2020

  Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

 • Ден 12 » Дванадесети ден - 25.02.2020 - коломбо

  престой от 08:00 ч. до 17:30 ч. Акостиране на пристанището в Коломбо (Шри Ланка). Туристическа програма по желание: целодневна панорамна обиколка на Коломбо с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Обиколката включва посещение на стария град - пазара Пета, Канелените градини, старата сграда на Парламента, фотопауза пред църквата „Света Лучия“,  храмовия комплекс „Гангарамая“ и помещаващия се в него храм „Сеема Малака“, парка Вихарамахадеви, Националния музей на Коломбо и храма „Келания“. Завръщане на борда на кораба. 17:30 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 13 » Тринадесети ден - 26.02.2020

  Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

 • Ден 14 » Четиринадесети ден - 27.02.2020 - мармагао

  престой от 08:00 до 17:00 ч.  Акостиране на пристанището в Мармагао (Индия). Мармагао е основният пристанищен град на щата Гоа. Градът е бил важен търговски и отбранителен център по време португалското присъствие (около 450 години), на което се дължи и силното португалско и католическо влияние в тази част на Индия. Туристическа програма по желание: целодневен тур Мармагао - Стара Гоа - Панаджи с доплащане 93 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника): посещение на Стара Гоа - столица на Португалска Индия (1530 - 1843 г.), впечатляващ с комплекса от църкви (в списъка на ЮНЕСКО), сред които базиликата ‘’Бом Жезус’’ (съхраняваща мощите на Св. Франциск Ксаверий - XVI в.), църквата ‘’Св. Франциск от Асизи’’, храма ‘’Св. Катерина’’ и др.; посещение индуисткия храм ‘’Шанта Дурга’’; посещение на плантация за подправки с включен традиционен обяд; панорамна обиколка на град Панаджи (столицата на Гоа, известна и като Нова Гоа) с посещение на Латинския квартал, където са разположени множество заведения, галерии и магазини и впечатляващ със своята архитектура в португалски колониален стил. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 15 » Петнадесети ден - 28.02.2020

  08:00 ч. -  акостиране на пристанището в Мумбай. Следобед туристическа програма по желание: посещение на филмовите студия и снимачни площадки на Боливуд с доплащане 203 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника. По аналогия на Холивуд в САЩ, индийският Боливуд е един от най-големите производители на филми в света с мултимилионна аудитория и продажби. Посещение на най-известните снимачни студия „Филмалая“ и „Филм сити“, разположени в северната част на Мумбай. Завръщане на кораба. Нощувка.

 • Ден 16 » Шестнадесети ден - 29.02.2020

  Трансфер рано сутрин до летището в Мумбай за полет до Истанбул в 06:55 ч. 11:30 ч. - пристигане в Истанбул. 14:45 ч. - отпътуване от Истанбул за София. 15:05 ч. - пристигане в София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София-Мумбай-София с прекачване през Истанбул на ‘’Турски авиолинии’’ с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж до 7 кг;
Полудневен тур на Мумбай с включен обяд на 15.02.2020;
Настаняване в категория Basic каюта;
Пристанищни такси;
Пълен пансион на борда на круизният кораб : закуска + чай и кафе, обяд, вечеря;
Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, сауна, парна баня, кърпи за плаж, библиотека;
Участие във всички мероприятия: игри, състезания, караоке, уроци по танци, тематични партита на борда на кораба;
Жива музика, шоу програми, кабаре в театъра на кораба, вечерни партита на борда на кораба;
Водач - придружител от туроператора.

Цената не включва

Такса обслужване към персонала на кораба - 12 евро на човек на ден, Заплаша се задължително на кораба на края на престоя. За деца от 4 до 13,99 години таксата е 50 % от цената на възрастен;
Медицинска застрахова с покритие 10000 евро - 2 лв на човек на ден;
Допълнителни екскурзии описани в програмата;
Напитки, освен упоменатите като включени;
Казино;
Ползване на телефон, интернет;
СПА услуги, фризьор , маникюр и педикюр, фитнес инструктор на борда на кораба;
Медицински и фотографски услуги, пране на борда на кораба;
Разходи от личен характер;
Виза за Индия - 145 лв;
Виза за  Шри Ланка - 5 Евро (заплаща се на рецепцията на кораба под формата на такса);
Разходи от личен характер.

Важна информация

Полетно разписание:

Заминаване 14.02.2020 г.  
София - Истанбул - Мумбай

 • 16:00 SOF - IST 18:20
 • 20:30 IST - BOM 05:15* + 1 ден

Връщане 29.02.2020 г.
Мумбай - Истанбул - София  

 • 06:55 BOM - IST 11:30
 • 14:45 IST - SOF 15:05

Продължителност на полетите:

 • София - Истанбул - около 1 ч. и 20 мин.
 • Истанбул - Мумбай - около 6 ч. и 15 мин.
 • Мумбай - Истанбул - около 7 ч. и 05 мин.
 • Истанбул - София - около 1 ч. и 20 мин.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Забележки:

 • Възможността за настаняване подлежи на препотвърждение.
 • Цените за всички останали видове настаняване се предоставят при запитване.
 • Цените са валидни до изчерпване на каютите по заложените в пакета цени.
 • Записалите допълнителни екскурзии пропускат обяда на борда на кораба.
 • Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи - в променена поредност.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна Валута: 

 • Индия - индийска рупия;
 • Шри Ланка - шриланкийска рупия;
 • Малдиви - малдивска рупия.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Индия:

 • Задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
 • Такса за издаване на индийска виза в размер на - 145 лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставя копие от валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 5см/5см;
 • Приблизителен срок за издаване: 10 дни.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Шри Ланка:

 • Виза за Шри Ланка - такса 5 евро (заплаща се на рецепцията на кораба под формата на такса).

Здравни изисквания:
Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Специални условия на записване по време на COVID епидемията (Руал Травел) »


Забележка

За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането и двукратна виза за Индия.

Настаняване

Круизен кораб Costa Victoria 5* е круизен кораб от клас Sky на Costa Cruises., дълъг е 259.90 метра, широк 32.20 метра, има капацитет 2394 пътници и 790 души екипаж. Петзвездният кораб разполага с един вътрешен и един външен басейн с 4 джакузита – намират се в четирите ъгъла на открития басейн. В закрития басейн не се допускат лица под 18 г. Корабът разполага със зона за релакс с турска баня, сауна и избор от масаж или разкрасителни процедури.
Видове каюти: Всички каюти са оборудвани с регулируем климатик с термостат, сателитна телевизия, сешоар, сейф, санитарен възел и минибар (срещу допълнително заплащане), интернет и WiFi връзка (срещу допълнително заплащане).
Каюта Basic: „Гарантирана каюта“ – това е каюта с най-ниска възможна цена, без точна локация. На коя палуба ще е каютата се разбира при получаването на круизен билет и не подлежи на промяна. Каютата в която ще бъдете разпределени може да е същия или по-висок клас.Няма възможност за избор на смяна на вечеря. Изключение от това правило са  притежателите на Коста клуб карти Pearl,които имат това право. На борда на корабите от тип “neo”, вечерята е на принцип open seating за всички
Каюта Classic: Разположени са предимно на първите декове на кораба и включват пакет напитки "Pranzo & Cena", който важи по време на хранене в основните ресторанти и бюфети на кораба.
Каюта Premium: Разположени на по-високи декове на кораба.В допълнение с удобствата и услугите на класическите каюти: Възможност да изберете смяна на вечеря – 1- ва или 2-ра ( с изключение на корабите от “neo”, където вечерята е на принцип open seating ). Цената на каюта клас Premium, включва и all-inclusive пакет напитки "Brindiamo", който включва всички безалкохолни напитки и селекция от маркови алкохолни напитки и коктейли във всички барове и ресторанти на кораба, с изключение на мини-бара в каютите.
Хранене на борда: По време на круза ще се насладите на вкусна средиземноморска кухня и традиционни италиански специалитети като паста и пици. Ще имате на разположение три ресторанта, в които може да се храните безплатно и още един, който предлага гурме специалитети срещу заплащане. Основни ресторанти - Fantasia и Sinfonia.
Двата просторни ресторанта са с класически интериор и обслужване от сервитьори. Вечерята е с предварително определени места и час и се състои от 6 курса – предястия, салати и сирене, супи, паста, основно ястие и десерт – които избирате от меню. Отворен: Fantasia – за закуска, обяд и вечеря; Sinfonia – за вечеря
Резервация: изисква се само за вечеря. Прави се предварително - часът за хранене се избира от вас (за каюти Premium) или круизната компания (за каюти Classic) в началото на круиза. Възможните часове за хранене са 18.30 и 21 .30 ч.
Ресторант – бюфет Bolero: Ресторант на самообслужване, с храна на бюфет и с лежерна обстановка, без необходимост от формалности и резервации. Към него има специални секиции за пица и сладолед, както и 2 секции на открито - Pool Grill и Terraza Grill, където за обяд може да хапнете бургери, хот-дог, картофки, пица, плодове и други. Отворен: за закуска, обяд и следобедна закуска. Резервация: не е необходима
Заведения с допълнително заплащане:
Ресторант Magnifico: Тук може да опитате ястия, които наистина да ви впечатлят. Заплаща се по цени в меню, които варират между €7 и €9 за ястие. Ресторантът разполага и с дансинг за романтично съчетание на вечеря с танци. Отворен: за вечеря. Резервация: изисква се – може да се направи на рецепцията на кораба
Корабът разполага с общо 5 бара. В тях консумацията на безалкохолни и алкохолни напитки се заплаща според цени в меню, освен ако не са включени в предварително закупен от вас All Inclusive пакет, който круизната компания предлага на своите гости.
Забави и развлечения: През деня, отбор от аниматори на кораба организира различни безплатни дейности на палубата или в салоните и всеки може да се присъедини. Вечер има музика в салоните и представления в театъра организирани от професионални артисти. Развлекателните дейности се организират от многоезичен персонал.
Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 220-110 волта/60Hz. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите, е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.
Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда на корабите на Costa.
Забележки: За пътуването Ви е ненобходим задграничен паспорт.


Допълнителни услуги и екскурзии

Целодневен тур на Мумбай и Слоновия остров 168.00 лв
Обиколка на Мангалор 93.00 лв
Целодневен тур на Кочин 87.00 лв
Обиколка на Мале 210.00 лв
Обиколка на Коломбо 85.00 лв
Целодневен тур на Мармагао, Стара Гоа и Панаджи 93.00 лв
Посещение на Боливуд 203.00 лв
Такса за издаване на индийска виза 145.00 лв

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми