Круиз Дубай - Катар - Оман - Абу Даби

Снимки

Круиз с кораб Costa Diadema

Дубай - Мускат (Оман) - Доха (Катар) - Абу Даби
С водач - придружител на български език
Програмата е десетдневна и включва 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Дубай, всички трансфери по програмата, 7 нощувки на борда на круизен кораб Costa Diadema 5* - най-луксозният и най-голям кораб на круизната компания Costa, в каюти категория Classic с включени пристанищни такси, водач-придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион) и междинен бюфет, напитки (вода, кафе, чай). Лети се с авиокомпания „Флай Дубай” (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг).

 • 302
 • 10 дни
 • 9
 • Кораб; Самолет;
 • пълен пансион;
 • Град; Море;
 • Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Декември; Януари;

Програма

 • Ден 1 » Първи ден -

  Полет София - Дубай. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 • Ден 2 » Втори ден - 

  Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български: „Дубай Фрейм” - причудливия небостъргач във формата на рамка; модерния крайбрежен квартал „Дубай Марина“; Палм Джумейра - изкуствено създадения остров във форма на палма;  фото-пауза при хотел „Атлантис“ - бижуто на Палмата; най-емблематичната сграда в Дубай - седемзвездния хотел „Бурж ал Араб” (фотопауза на плажа Джумейра оупън бийч); пазара Мадинат Джумейра; Мол Дубай, разположен до най-високата сграда в света - небостъргача „Бурж Халифа“. Възможност за посещение на „Бурж Халифа” с доплащане 86 лв. за възрастен и 66 лв. за дете до 11 г. - включва резервация за точен час и изкачване до панорамната площадка на 124-ия етаж със скоростен асансьор - заплаща се в България, а не на място. Свободно време. Трансфер до пристанището на Дубай. Качване на борда на кораба. Нощувка.

 • Ден 3 » Трети ден -

   Дубай (ОАЕ) - престой до 14:00 ч. Туристическа програма по желание: полудневен панорамен тур в старата част на Дубай с екскурзовод на български - продължителност около 4 часа (с доплащане 92 лв. за възрастен и 82 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български; организира се при минимум 10 участника): квартала Джумейра с  великолепната джамия Джумейра, която представлява впечатляващ пример за модерна ислямска архитектура (отвън), Дубай крийк - канала с морска вода, който разделя старата част на града на два района - Бур Дубай и Дейра; квартала Бастакия с къщите на старите търговци; крепостта „Ал Фахиди“, приютяваща музея на Дубай; пазарите за подправки и злато в стария квартал Дейра. Преминаване през дубайския канал с традиционна дървена лодка - „абра“. Разглеждането на Стария Дубай ще ви даде възможност да се почувствате наистина в ориента. Завръщане на борда на кораба. 14.00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 4 » Четвърти ден

   - Мускат (Оман) - престой от 09:00 ч. до 22:00 ч. Туристическа програма по желание: полудневна обиколка на Мускат с екскурзовод с превод на български - продължителност около 4 часа (с доплащане 98 лв. за възрастен и 88 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване с превод на български от страна на водача-придружител на групата; организира се при минимум 20 участника): квартала Мутрах, джамията Султан Ал Кабус (има строго изискване за облеклото: мъже - дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени - дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав до китките, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи), рибния пазар, крайбрежния булевард, посещение на традиционен пазар, стария град с крепостите Джелали и Мирани, двореца на султан Кабус, посещение на музея на оманската култура - Баит Ал Забаир. Завръщане на борда на кораба. 22.00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 5 » Пети ден

   - Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

 • Ден 6 » Шести ден - доха (катар)

  престой от 09:00 ч. до 20:00 ч. Туристическа програма по желание: целодневна обиколка на Доха - „перлата в короната на Катар“ с екскурзовод с превод на български (с доплащане 155 лв. за възрастен и 143 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване с превод на български от страна на водача-придружител на групата; организира се при минимум 20 участника): разходка по крайбрежната улица  с гледка към пристанището и красиво осветените небостъргачи на Доха, посещение на пазара Уакъф, където ще имате възможност да посетите магазини за злато и бижута, парфюми, ръчно изработени традиционни изделия, посещение на музея за ислямско изкуство. Завръщане на борда на кораба. 20.00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 7 » Седми ден -

  Абу Даби (ОАЕ) - престой от 11:00 ч. до 23:59 ч. (на следващия ден). Туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български, включен обяд и посещение на арабския Лувър - продължителност около 8 часа (с доплащане 185 лв. за възрастен и 175 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, изискан обяд на блок маса в Абу Даби в хотел „Шератон“, входна такса за Лувъра и описаната програма; организира се при минимум 10 участника). Столицата на Обединените арабски емирства е в същото време и най-голямото от общо седемте емирства, което впечатлява с луксозните вили и дворци, с кристалните сини води на залива и крайбрежните острови. Турът започва с посещение на третата по големина джамия в света - величествената „Шейх Зайед“ (има строго изискване за облеклото: мъже - дълги панталони, тениски или ризи с къс/ дълъг ръкав; жени - дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав до китките, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи). Турът продължава с фотопауза при хотел Emirates Palace. Обяд. Посещение на арабския Лувър - първият музей в Арабския свят, посветен на моста между източното и западното изкуство, шедьовър на архитекта Жан Нувел. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

 • Ден 8 » Осми ден - абу даби (оае)

  престой до 23:59 ч. Туристическа програма по желание: Посещение на един от най-големите тематични увеселителни паркове в света - Ферари Уърлд (с доплащане 199 лв. за възрастни и 180 лв. за деца до 11 г. - при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и входната такса за парка; организира се при минимум 10 участника). Завръщане на борда на кораба. 23.59 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 9 » Девети ден - 

  Закуска. Дубай (ОАЕ) - 08:00 ч. - напускане борда на кораба. Трансфер до хотела в Дубай. Настаняването става след 14:00 ч. Свободно време или туристическа програма по желание: посещение на Магическите градини (с доплащане 75 лв. за възрастен и 65 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и входна такса; организира се при минимум 10 участника). Това е цветна градина, простираща се на площ от 72 хил. кв. м, което я превръща в най-голямата подобна градина в света, с над 45 милиона засадени цветя. Сред забележителностите от цветя са флоралният часовник, пъстроцветните пауни, пеперуденият парк и ароматната градина. Следобед - туристическа програма по желание: сафари в пустинята с включена барбекю - вечеря и атракционна програма - продължителност около 6 часа (с доплащане 113 лв. за възрастен и 102 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт от/ до хотела и описаната програма; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език). Около 15:00 ч. отпътуване с джипове 4х4 към пустинята. Офроуд по пясъчните дюни. Посещение на ферма за камили. След залез слънце - вечеря на блок-маса в бедуински лагер, арабско кафе, чай, безалкохолни напитки и вода, наргиле и традиционни арабски танци. На разположение са камили за кратка разходка и рисуване на ръцете с къна. Трансфер до хотела. Следобедната екскурзия не е подходяща за бременни жени, за деца до 6 г. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. Завръщане в Дубай около 21:00 ч.  Нощувка.

 • Ден 10 » Десети ден -

  Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване от Дубай за София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет с авиокомпания „Флай Дубай”;
Летищни такси;
1 бр. чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж до 7 кг;
Водач - придружител от туроператора;
2 нощувки със закуски в хотел 4* в Дубай;
Настаняване в категория Classic каюта;
Пристанищни такси;
Богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря;
Наливна вода, филтър кафе, чай и лед в зоната на бюфет ресторанта;
1 или повече Гала вечери;
Множество забавления на борда на кораба - театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, басейни, външни джакузи басейни и солариум, шезлонги и кърпи за басейн;
Програма с атрактивни игри - караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер (пример: бяло парти, Италианска вечер и т.н.);
Фитнес център с най-съвременно оборудване.

Цената не включва

Такса обслужване към персонала на кораба - около 10 евро на човек на ден;
Медицинска застрахова с покритие 10000 евро - 2 лв на човек на ден;
Допълнителни екскурзии описани в програмата;
Напитки, освен упоменатите като включени;
Някои ресторанти (в това число клубни, ресторанти Samsara, Тепаняки ресторант, Италианска пицария);
Казино;
Ползване на телефон, интернет;
СПА услуги, фризьор , маникюр и педикюр, фитнес инструктор;
Голф симулатор, симулатор на F1, 3D кино, лазерен лабиринт;
Медицински и фотографски услуги, пране.
Застраховка Oтмяна на пътуване - 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване;
Разходи от личен характер.

Важна информация

ВАЖНО: При нощувки в Дубай туристите заплащат задължително туристическа такса - 15 дирхама (около 4 щатски долара) на стая на нощувка при настаняване в хотел 4 звезди; заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.

Забележки: 

 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори не са включени в цената и се заплащат се на място - около 10 дирхама на турист на ден.
 • Eлектрическите контакти в хотелите в Дубай са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ - с три входа. Ако не разполагате с подобен адаптор - Английски стандарт, може да получите такъв на рецепцията на хотела.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 40 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна Валута: Дубайски дирхам
Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда на корабите на Costa.

Паспортни и визови изисквания: За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.


Хотелско настаняване


Хотел Al Jawhara Gardens 4* - хотелът е разположен в района Port Saaed в квартала Дейра. Намира се на 8 мин пеша от станцията на метрото Deira City Centre и на 5 мин пеша от известния търговски център Deira City Centre.

Важно: електрическите контакти в хотелите в Дубай са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ – с три входа. Ако не разполагате с подобен адаптор – Английски стандарт, може да получите такъв на рецепцията на хотела.
Круизният кораб Costa Diadema или, както още го наричат “Кралицата на Средиземноморието”, е дълъг 306 метра, широк 37 метра, има 1862 каюти и е с капацитет 5000 пътници и 1250 души екипаж. Петзвездният кораб разполага с 3 басейна, 4 панорамни асансьора, кино 4D, симулатор за Формула 1, триетажен театър, дискотека, магазини с обща площ 1100 квадратни метра, 7 ресторанта, спортна зала, спа център, водна пързалка. Първото му круизно пътуване е осъществено през 2014 г.
Каюти: Всички каюти разполагат със собствен санитарен възел (с душ и тоалетна), климатик, сателитна телевизия, сателитен телефон и директен телефон за корабни разговори, мини-бар, малък сейф и сешоар. Името на стюарда към Вашата каюта е изписано в каютата Ви. Всичкото спално бельо, от което имате нужда в каютата (чаршафи и кърпи) е предоставено и се сменя редовно. Баните са снабдени със сапуни и течен сапун за душ. Поради екологични съображения, за да се ограничи използването на пластмаса, безплатните душгел и хидратиращ крем са на разположение при поискване.
Хранене на борда: Ресторантите и бюфетите на борда предлагат богата и разнообразна селекция от италиански и международни ястия. Шведската маса включва специални етнически раздели със специалитети от посещаваните дестинации. Всеки ден менюто на ресторанта включва мезета, предястия, основни ястия от месо или риба, гарнитури, салати, сирена, десерти и сладолед. Вегетариански менюта и ястия за тези със специални изисквания към храната също са на разположение.
Забави и развлечения: През деня, отбор от аниматори на кораба ще организира различни безплатни дейности на палубата или в салоните и всеки може да се присъедини. Вечер има музика в салоните и представления в театъра организирани от професионални артисти. Можете също така да играете бинго срещу допълнително заплащане. Развлекателните дейности се организират от многоезичен персонал
Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 220-115 Волта/60Hz. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите, е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.
Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда на корабите на Costa.

Забележка

За пътуването се изисква задграничен паспорт в валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането. 


Допълнителни услуги и екскурзии

Бурж Халифа 82.00 лв за възрастен
62.00 лв за дете до 11г
Стария Дубай 92.00 лв за възрастен
82.00 лв за дете до 11г
Екскурзия до Мускат 95.00 лв за възрастен
85.00 лв за дете до 11г
Екскурзия до Доха 148.00 лв за възрастен
138.00 лв за дете до 11г
Екскурзия до Абу Даби 185.00 лв за възрастен
175.00 лв за дете до 11г
Ферари Уърлд 199.00 лв за възрастен
180.00 лв за дете до 11г
Магическите градини 75.00 лв за възрастен
65.00 лв за дете до 11г
Сафари в пустинята с вечеря 113.00 лв за възрастен
102.00 лв за дете до 11г

Други предложения

Нова година 2021 в Тунис с полет от София на 30.12.2020 промо оферта
Нова година 2021 в Тунис с полет от София на 30.12.2020 Резервации срещу депозит от 50 лв на пътуващ
Египет от А до Я - Круиз по Нил, Кайро и Хургада с полет от София промо оферта
Египет от А до Я - Круиз по Нил, Кайро и Хургада с полет от София Резервации срещу депозит от 50 лв на пътуващ
Почивка в Дубай и Абу Даби - върхът на арабската цивилизация
Почивка в Дубай и Абу Даби - върхът на арабската цивилизация 8 дни през февруари, март, април, октомври, ноември или декември в ОАЕ от София
Нова година 2020 във Виетнам
Нова година 2020 във Виетнам 11 дни през декември във Виетнам от София
Едноседмична почивка в Куба - Хавана и Варадеро с полети от Мадрид
Едноседмична почивка в Куба - Хавана и Варадеро с полети от Мадрид 9 дни през януари, февруари, март, април, май, юни, юли, август, септември или декември в Куба от Мадрид

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми