Круиз с водач - Канарски острови и Мадейра на борда на Costa Pacifica

Снимки

Милано - Марсилия - о-в Лансароте - о-в Тенерифе - о-в Мадейра - Малага - Рим - Генуа
Програмата е четиринадесетдневна и включва две нощувки със закуски в района на Милано, всички трансфери (летище - хотел - летище и хотел в района на Милано - пристанище Савона - хотел в района на Милано), единадесет нощувки на борда на круизен кораб Costa Pacifica в каюти категория Classic с включени пристанищни такси, водач-придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион). Лети се с авиокомпания „България Ер” (с включени летищни такси, един ръчен багаж до 8 кг и един чекиран багаж до 23 кг).

 • 298
 • 14 дни
 • 13
 • Комбиниран транспорт; Кораб; Самолет;
 • пълен пансион;
 • Море;
 • Забавление; Опознавателна;
 • София;

Програма

 • Ден 1 » Първи ден - 24.10.2019

  10:20 ч. - отпътуване от летище София за Милано с директен полет на „България Ер”. 11:30 ч. - кацане на летище Малпенса. Трансфер от летището до центъра на Милано. Разглеждане на Милано - Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Настаняване в хотел в околностите на Милано. Нощувка.

 • Ден 2 » Втори ден - 25.10.2019

  Закуска. Трансфер от хотела до пристанището в Савона. Качване на борда на кораба. 17:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 3 » Трети ден - 26.10.2019 - марсилия

   престой от 08:00 до 17:00 ч. Възможност за пешеходна обиколка на Марсилия с екскурзовод на български език - квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, разходка с влакче до базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, е включена в пакетната цена на екскурзията). Екскурзията е с доплащане 89 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 4 » Четвърти ден - 27.10.2019

  Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

 • Ден 5 » Пети ден - 28.10.2019

  Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

 • Ден 6 » Шести ден - 29.10.2019 - аресифе (о-в лансароте, канарски о-ви)

    престой от 13:00 до 19:00 ч. Лансароте е най-необичайният сред Канарските острови, привличащ туристите най-вече със своите вулкани - има повече от сто кратера на острова, които се крият сред пластове лава и вулканична пепел. Обявен от ЮНЕСКО за биосферен резерват, Лансароте е успял да се развие икономически, запазвайки се от масовия туризъм, за разлика от останалите острови на архипелага. Това е място, което се харесва всекиму с вулканичните си пейзажи, с тюркоазените води на морето и с културното си наследство, дължащо се на големия художник, скурптор и архитект Сезар Манрике, роден в Аресифе. Възможност за обиколка на южната част на остров Лансароте с екскурзовод на български език - посещение на традиционното селище Уга, известно с производството на вино; продължаване по „Пътя на вулканите“ с посещение на националния парк Тиманфая (входната такса за парка е включена в цената) - биосферен резерват поставен под защитата на ЮНЕСКО; Ислоте дел Хиларио, където ще се проведе геотермална демонстрация; панорамно преминаване покрай El Janubio - солните мини на Лансароте; Лос Хервидерос - интересните скалните образувания, оформени под влиянието на морските вълни и силата на въздушните течения; винарския район Ла Герия; посещение на винарната Botega с дегустация на известни вина от острова; посещение на музея Сезар Манрике, където са изложени произведения на известния художник и скулптор (входната такса за музея Сезар Манрике е включена в цената). Екскурзията е с доплащане 155 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 19:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 7 » Седми ден

   - 30.10.2019 - Санта Круз де Тенерифе (о-в Тенерифе, Канарски о-ви) -  престой от 08:00 до 17:00 ч. Тенерифе е най-големият сред Канарските острови. Възможност за разглеждане на националния парк Тейде и курортния град Пуерто де ла Круз с екскурзовод на български език - преминава се през региона Ла Есперанса, който пресича планинската верига на острова; разглеждане на националния парк Тейде с неговите сюрреалистични вулканични пейзажи; скалните образувания „Рокес де Гарсия“; посещение на курорта Пуерто де ла Круз - запленяващ със своята атмосфера и старинна архитектура. Екскурзията е с доплащане 99 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 8 » Осми ден

   - 31.10.2019 - Фуншал (о-в Мадейра) -  престой от 08:00 до 17:00 ч. Магическият остров Мадейра, наричан често „перлата на Атлантика“ извисява вулканичния си силует над вълните на около 900 км югозападно от Лисабон и привлича туристите с мекия си климат, с разнообразието и красотата на своите пейзажи, с очарованието на полутропическата си растителност, благодорение на която през цялата година той прилича на разцъфнала градина. Столицата на острова, Фуншал, подрежда амфитеатрално белите си къщи по склоновете на хълма, който се спуска към брега на океана. Разходката из града, развиващ се между морето и планината, доставя огромно удоволствие. Истинска наслада е да блуждаеш из прекрасните улици на центъра на града, да влезеш в катедралата от XV век или в някой от многобройните музеи, или пък да се отдадеш на разходка из прекрасните паркове и градини в западната част на града. Възможност за обиколка на Фуншал с екскурзовод на български език - посещение на историческия център, стария град, църквата, рибния пазар, пазара „Меркадо дос Лаврадорес“, посещение на фабрика за бродерии, ботаническата градина (с включена входна такса), откъдето се открива запленяваща панорама към града. В ботаническата градина освен характерните за острова орхидеи могат да се видят и много тропически и субтропически растения от цял свят. Следва посещение на винарска изба с дегустация на традиционни за острова вина (с включена входна такса). Екскурзията е с доплащане 129 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 9 » Девети ден - 01.11.2019

  Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

 • Ден 10 » Десети ден - 02.11.2019

  Малага -  престой от 08:00 до 13:00 ч. Възможност за обиколка на Малага с екскурзовод на български език - разглеждане на Алказаба - историческа крепост от XI век, крепостта Гибралфаро, от където се разкрива спираща дъха гледка към града и неговия залив; Ла Малагета - прочутата арена за корида; Градското кметство; Съдебната палата; Централната поща; кратка спирка на площад „Мерсед“, където се намира родната къща на Пабло Пикасо (входните такси за крепостите Алказаба и Гибралфаро са включени в цената). Екскурзията е с доплащане 95 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 13:00 ч. - отплаване. Нощувка.

 • Ден 11 » Единадесети ден - 03.11.2019

  Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

 • Ден 12 » Дванадесети ден 

  04.11.2019 - Чивитавекия -  престой от 09:00 до 20:00 ч. Възможност за програма с екскурзовод на български език - посещение на античното римско селище Остия Антика (с доплащане 115 лв. за възрастни и 95 лв за деца до 17 год, входната такса за археологическия комплекс е включена в цената). По време на екскурзията до Остия Антика ще имате възможност да се възхитите на впечатляващите антични останки на града на фона на велуренозелените силуети на средиземноморските борове. Остия се намира на устието на река Тибър и според легендата на това място е акустирал кораба на Еней. Античният град е основан VII век преди новата ера и неговите останки оформят един от най-ценните археологически комплекси в околностите на днешния Рим. Обиколка на комплекса с екскурзовод на български: Порта Романа, Пиацале дела Витория, Терме ди Нетуно, Виа дела Фонтана, Каза Диана, Терме дей Сете Сапиенти, базиликата и др. Възможност за програма с екскурзовод на български език - „Класически Рим” (ако не сте заявили посещение на Остия Антика)*: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия (с доплащане 89 лв.). Факултативните програми са с предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Трансфер до пристанище Чивитавекия. Завръщане на борда на кораба. 20:00 ч. - отплаване. Нощувка. Забележка: Избира се една от двете допълнителни екскурзии - или „Класически Рим”, или посещение на античното римско селище Остия Антика.

 • Ден 13 » Тринадесети ден - 05.11.2019

  Савона - 08:00 ч. - напускане борда на кораба. Отпътуване за Генуа. Пешеходна обиколка на Генуа с екскурзовод на български език - старото пристанище, двореца Сан Джорджо (отвън), катедралата "Сан Лоренцо" (отвън), Палацо дукале, „Пиаца де Ферари, къщата на Христофор Колумб, Порта Сопрана, „Пиаца Сан Матео“, дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. В късния следобед - отпътуване за Милано (около 150 км). Настаняване в хотел в околностите на Милано. Нощувка.

 • Ден 14 » Четиринадесети ден - 06.11.2019

  Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване от Милано, Малпенса в 12.15 ч. Пристигане в София в 15.15 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет с авиокомпания „България Ер”;
Летищни такси;
1 бр. ръчен багаж до 8 кг;
1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
Трансфери летище - хотел - летище;
Трансфери хотел - пристанище  - хотел в района на Милано;
2 нощувки със закуски в тризвезден хотел в района на Милано;
11 нощувки на база пълен пансион с круизен кораб Costa Pacifica - настаняване в каюти категория Classic - богат асортимент от храна за закуска, обяд и вечеря + вода и чай от диспенсър по време на хранене;
1 или повече гала вечери с изискано гурме меню и подбрана селекция от продукти (изисква вечерно облекло);
Множество забавления на борда на кораба;
Програма с атрактивни игри;
Фитнес център с най-съвременно оборудване;
Пристанищни такси;
Екскурзоводска програма с екскурзовод на български в Милано и Генуа;
Водач - придружител от туроператора.

Цената не включва

Такса обслужване към персонала - около 10 евро на човек на ден (заплаща се на място);
Допълнителни екскурзии описани в програмата;
Напитки, освен упоменатите като включени;
Казино;
Ползване на телефон, интернет;
СПА услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро - 2 лв на човек на ден;
Застраховка отмяна на пътуване 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване;
Разходи от личен характер.

Важна информация

Забележка: За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.
Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.
Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през февруари 2019 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Абсолютно забранено е на кораба да се внасят ножове и други остри предмети. При наличието на такива, същите се конфискуват.
Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.
Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.


Такса прекратяване

ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Информация за кораба

Корабът Costa Pacifica e един от най-големите круизни кораби на компанията Costa Cruises. Пуснат по вода 2009 г. Това е „корабът на музиката“ на Costa. Декорът е съставен от съвременни и антични музикални инструменти и картини с музикална тематика, а всички общи части и палубите са с имена на известни музикални произведения. Costa Pacifica разполага с няколко ресторанта, 13 бара, 5 басейна, фитнес, СПА център и много други опции за забавление и релакс. Корабът Costa Pacifica разполага с 5 ресторанта, 2 грила и сладкарница. В зависимост от ресторанта, ще имате избор от различни средиземноморски ястия, северноамериканска кухня и барбекю, гурме специалитети и леки, здравословни храни.
Напитки: 
В ресторантите се осигуряват безплатно вода и чай, останалите напитки, които поръчате се заплащат допълнително.
Облекло:
Ежедневни дрехи през деня и спортно-елегантни – вечер – са подходящо облекло по време на хранене. Официални тоалети се изискват единствено на гала вечерите, организирани 1 до 2 пъти по време на круиза.
Ресторанти, включени в цената на круиза:
Основни ресторанти New York, New York and My Way
Двата основни ресторанта на борда на Costa Pacifica предлагат по-изискана обстановка, обслужване от сервитьори и богат избор от ястия, приготвени в традициите на средиземноморската кухня.
Резервация: изисква се само за вечеря.
Ресторант – бюфет La Paloma
Непринудена атмосфера и богато разнообразие от всякакви ястия, La Paloma е ресторант на самообслужване с вътрешен бюфет и зала и външни секции за грил, азиатска, мексиканска и италианска кухня, които може да хапвате на маси на открито, край басейна.
Отворен: за закуска, обяд и вечеря
Резервация: не е необходима
Ресторанти с допълнително заплащане
The Club Blue Moon
Луксозен ресторант с меню, изготвено от майстор готвач и изтънчени ястия и атмосфера. Заплаща се по цени в меню.
Отворен: за вечеря
Резервация: изисква се.
Ресторант Samsara
Заплащат фиксирана такса от €20 за вечеря, която включва 3 ястия. Идеята на ресторанта е да предоставя възможност за здравословно и диетично хранене.
Отворен: за обяд и вечеря
Резервация: изисква се
Шоколадов бар - Caffeteria Rondo
Заведение за шоколадови десерти, шейкове, кафе, капучино с истински шоколадов фонтант с музика на живо. Заплащането става по цени от меню.
Други заведения:
Costa Pacifica разполага с 13 бара. Сред тях са няколко коктейл бара край басейните, спортен бар, пиано бар, дискотека и специален бар, където пушенето е разрешено.
Спорт, релакс и забавления:

4 басейна, спортно игрище за баскетбол, тенис, футбол, фитнес център с уроци по аеробика, писта за джогинг.
6000 кв.м. СПА център Samsara, където може да се насладят на професионални процедури и луксозно СПА оборудване.

Дейности включени в цената на круиза:
Спортно игрище, Писта за джогинг, Фитнес , Групови занимания по аеробика и фитнес, Джакузита - 5 външни джакузита, Басейни – на 4 открити басейна, Водна пързалка,Театър Stardust.
С деца на пътешествие:
Costa Cruises се грижат едновременно за забавлението на децата и безгрижната почивка на родителите със своята програма Costa Kids Program. Програмата е развита и на Costa Pacifica и обединява всички дейности на борда на кораба, свързани със заниманието и професионалната грижа за малките гости, по време на един круиз:

детски карнавали, пица партита, уроци по: италиански, пластика, рисуване, танци за деца; много игри, спортни състезания, музикални вечери; диско партита;
2 детски вечéри с тема и специално детско меню;
занималня и детска градина за деца от 3 до 11 години – безплатна до 1.30 ч. през нощта.

Тези детски занимания са включени в цената на круиза и са организирани и водени от млади хора, специално обучени за работа с деца.
Интернет
Интернет на борда на Costa Pacifica e осигурен срещу заплащане. Фиксираната цената е €0.50/минута; но ако предварително купите пакет за 1 или 3 часа, цената пада до €0.13/минута. В допълнение се плаща такса €3 за активация на личния достъп до интернет на кораба.


Допълнителни услуги и екскурзии

Обиколка на Марсилия 89.00 лв
Остров Лансароте 155.00 лв
Тейде и Пуерто де ла Круз 99.00 лв
Обиколка на Фуншал 129.00 лв
Обиколка на Малага 95.00 лв
Остия Антика (ако не сте заявили Класически Рим) 115.00 лв за възрастен
95.00 лв за дете до 17г
Класически Рим (ако не сте заявили Остия Антика) 89.00 лв

Други предложения

Круиз до Норвежки фиорди с водач от България през юни 2020
Круиз до Норвежки фиорди с водач от България през юни 2020 8 дни през юни в Германия, Дания, Норвегия и Швеция от София
Круиз през Панамския канал от Сащ до Никарагуа и Гватемала с полет от София
Круиз през Панамския канал от Сащ до Никарагуа и Гватемала с полет от София 21 дни през октомври в САЩ, Кюрасао, Аруба, Панама, Коста Рика, Никарагуа, Гватемала и Мексико от София
Белите нощи в Санкт Петербург и речен круиз до Москва 2020
Китай 2020 - необятно разнообразие и спиращ дъха круиз по река Яндзъ промо оферта
Китай 2020 - необятно разнообразие и спиращ дъха круиз по река Яндзъ 13 дни през юни, юли, август, октомври или ноември в Китай от София
Китай - Шанхай, Сиан, Пекин и незабравим круиз река Яндзъ
Китай - Шанхай, Сиан, Пекин и незабравим круиз река Яндзъ 14 дни през юни в Китай и България от София
Речен круиз от Санкт Петербург до Москва
Речен круиз от Санкт Петербург до Москва 12 дни през август в Русия от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми