china-the-wonderland-flight-form-sofia_5d3d586bce4c4el1.jpg

Екскурзия драконите на Изтока 2024 - Пекин, Сиян, Лоян, Шанхай, Хонг Конг, Макао и Лантау

Снимки

Отправете се на незабравимо пътешествие, за да опознаете завладяващите чудеса на Изтока през есента на 2024 г! От древното очарование на Пекин и Сиан до модерните чудеса на Шанхай и Хонконг - програмата обещава преживяване като никое друго. Открийте величествената Велика китайска стена, възхитете се на Теракотената армия и се потопете в красотата на Лоян. Ще бъдете запленени от оживените улици на Шанхай, енергията на Хонконг, блясъка на Макао и остров Лантау - най-големият остров в Хонконг, намиращ е устието на Джудзян
Програма съчетаваща традиция и модерност, за да станете свидетели на вечния чар и динамичния дух на Китай!

 • 1782
 • 13 дни
 • Шопинг;
 • Автобус; Влак; Самолет;
 • полупансион;
 • Град; Планина;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Ноември;

Програма

 • Ден 1

  София
  Полет от София с Turkish Airlines  в 21:35 ч. Кацане в Истанбул в 00.05 ч.

 • Ден 2

  Истанбул-Пекин / Вечеря
  Полет от Истанбул в 02.05 ч. и кацане в Пекин в 16.10 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Metropolitan Lido Park или подобен. Вечеря в традиционен китайски ресторант на въртяща се маса.
  Нощувка.

 • Ден 3

  Пекин / Закуска и вечеря
  Закуска.
  Туристическа обиколка на Пекин — град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света — Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като една от важните забележителности тук е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Цин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец — един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 • Ден 4

  Пекин / Закуска и вечеря
  Закуска.
  Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) — едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената — възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».
  Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» — зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци (65 евро/127 лева).
  Вечеря в традиционен китайски ресторант  и нощувка.

 • Ден 5

  Пекин-Лоян / Закуска и вечеря             
  Закуска.
  Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38 ч. (часовете подлежат на препотвърждение). Пристигане в Лоян в 13:47 ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс — пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм до 17 м височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Holiday Inn Express или подобен. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.
   

 • Ден 6

  Лоян-Сиян / Закуска и вечеря
  Закуска.
  Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по чан-будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41 ч. Пристигане в Сиян в 19:12 ч. Вечеря в традиционен китайски ресторант, след което настаняване в хотел Novotel Xian или подобен.
  Нощувка.

 • Ден 7

  Сиян / Закуска и вечеря
  Закуска.
  Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света — гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 • Ден 8

  Сиян-Шанхай / Закуска и вечеря
  Закуска.
  След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска — хранилище на ценни будистки ръкописи.
  Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25 ч. Пристигане в Шанхай в 19:47 ч. Вечеря в традиционен китайски ресторант, след което настаняване в хотел Park Inn by Radisson или подобен.
  Нощувка.
   

 • Ден 9

  Шанхай / Закуска и вечеря
  Закуска.
  Целодневна екскурзия на Шанхай — финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan — живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, като всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли — запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула — символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994 г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road — започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шан-з-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) — известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
  Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева).
  Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 • Ден 10

  Шанхай-Хонг Конг / Закуска и вечеря
  Закуска.
  Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 09:50 ч. (подлежи на препотвърждение ) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 12:50ч. Панорамна обиколка на Хонг Конг с посещение на връх Виктория и включен обяд. Ще посетим хълма на Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Ще видим старата часовникова кула и плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Вечеря в традиционен китайски ресторант и настаняване в хотел Panda или подобен.
  Нощувка.

 • Ден 11

  Хонг Конг-Макао / Закуска и вечеря
  Закуска.
  Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. Тук в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най-старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 • Ден 12

  Лантау-Хонг Конг-Истанбул
  Закуска.
  Посещение на остров Лантау с включен обяд. Отпътуване до живописното селище Нгонг Пинг, след което ще продължите с кабинков лифт до манастира „По Лин“. Манастирът е известен с най-голямата седяща статуя на Буда, висока 34 м, откъдето се открива впечатляваща гледка към остров Лантау и Южно Китайско море. Връщане с лифта в Нгонг Пинг и свободно време за пазаруване в “CityGate Outlet”. Вечеря в традиционен китайски ресторант.
  Около 19:00 ч. трансфер до летището за полет с Turkish Airlines в 23:30 ч.

 • Ден 13

  Истанбул-София
  Пристигане в Истанбул в 06:25 ч. Полет за София в 08:45 ч. и кацане на летището в София в 09:00 ч.

   

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет с Turkish Airlines по маршрут София-Истанбул-Пекин-Хонг Конг-Истанбул-София с летищни такси и включен 30 кг багаж
Самолетен билет Шанхай-Хонг Конг с включен 20 кг багаж
10 нощувки със закуски в местна категория хотели 4* — 3 нощувки в Пекин (Metropolitan Lido Park или подобен), 1 нощувка в Лоян (Holiday Inn Express Luoyang или подобен), 2 нощувки в Сиян (Novotel Xian или подобен), 2 нощувки в Шанхай (Park Inn by Radisson Shanghai 4* или подобен) и 2 нощувки в Хонг Конг (Panda Hotel или подобен)
10 Вечери по маршрута в традиционни китайски ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира  
2 обяда в местни китайски ресторанти в Хонг Конг и Лантау
Целодневен тур на остров Макао
Целодневен тур на остров Лантау
Трансфер Пекин-Лоян с влак стрела във втора класа
Трансфер Лоян-Сиян с влак стрела във втора класа
Трансфер Сиян-Шанхай с влак стрела във втора класа
Климатизиран транспорт
Входни такси за музеите и обектите по програмата
Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
Водач, който ще придружава групата през цялото време
Всички трансфери, упоменати в програмата
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите — 40 евро/78 лв, заплащат се предварително в България.
Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска“ в Пекин с включен трансфер — 65 евро/127 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай — 60 евро/117 лева на човек (при минумум 10 записани туриста).
Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната — (около 142 лева в зависимост от курса на долара).
По желание — застраховка “Отмяна на пътуването” — около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

Условия за резервация и анулация

Условия и забележки:
Офертата важи при минимум 18 туристи
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди заминаване
Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:
Сканирано копие на международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
Снимка паспортен формат с високо качество във формат JPEG
Попълнена апликация с лични данни и професия
Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната — 80 USD на човек (около 142 лв)

Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв.
Доплащане 40 дни преди пътуването

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа
между 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията


Допълнителна информация

В случай, че потребителя прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
Потребителя има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от един месец преди датата на заминаване, като се задължава да заплати на туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Полетно разписание

Полетно разписание:
1 TK1030 СОФИЯ 2135 ИСТАНБУЛ 0005*
2 TK 88 ИСТАНБУЛ 0210 ПЕКИН 1615
3 TK 71 ХОНГ КОНГ 2330 ИСТАНБУЛ 0625*
4 TK1027 ИСТАНБУЛ 0845 СОФИЯ 0900
* Подлежи на препотвърждение

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Индонезия 🇮🇩 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в остров Бали 🇲🇾 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивки в Сан Марино 🇸🇲 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми