china-macau-grand-tour_5ca23e3ea8ff29a4.jpg

Екскурзия до Китай - Пекин, Сиан, Шанхай, Чънду - 11 нощувки с полет от София

Снимки

Отправете се на завладяващо пътешествие из най-очарователните градове на Китай - Пекин, Сиан, Шанхай и Ченгду. Всеки град пази своите уникални истории и съкровища, предлагайки забележително пътешествие.

 • 1674
 • 14 дни
 • 11
 • Автобус; Влак; Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град; Планина;
 • Екскурзия;
 • София;
 • Март; Април;

Програма

 • Ден 1

  Среща на летище София, Терминал 2. Полет София - Истанбул - Пекин с Турските авиолинии. Пристигане в Истанбул в 00,05 ч.  

 • Ден 2

  В 02,10 ч. - полет Истанбул - Пекин. Пристигане в китайската столица Пекин в 16.15 ч. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от Пекин. Нощувка в Пекин.  

 • Ден 3

  Закуска. Посещение на площад Тянанмън- най-големият централен площад в света,Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра на площада се издига паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небесното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец - или т.нал. „Забранен град”- с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин.Посещение на Небесния храм - един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие два пъти в годината Обяд.Свободно време. Нощувка в Пекин.  

 • Ден 4

  Закуска. Денят е предвиден за посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море.Изкачването с лифт се доплаща.Обяд.Нощувка в Пекин.  

 • Ден 5

  Закуска. Следва трансфер до жп гарата. Пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан-старата столица на Китай.Пристигане в Сиан.Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.  

 • Ден 6

  След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” - прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури в естествен ръст на войни: генерали, офицери, пехотинци, стрелци, коне и каляски - истинско произведение на изкуството,намиращо се на изкуствен хълм близо до Сиан.Построена е по заповед на император Цин Шъхуан, за да го охранява в задгробния му живот, в който той искал да притежава същата власт и военна сила, които имал приживе. Най-удивителен е фактът, че император Цин, за да избегне човешки жертвоприношения за първи първи път замества живи хора - войници и императорски служители, с теракотени фигури.Теракотената армия е открита през март 1974 г. от фермер и днес е сред задължителните обекти за посещение в Китай.Обяд.Разходка в живописния мюсюлмански квартал.Нощувка в Сиан.  

 • Ден 7

  Закуска.Посещение на музея на Сиан, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя.Продължаваме със спирка при древните крепостни стени на Сиан- най-добре съхранените и най-старите градски стени,датиращи от 194 г пр. Хр.Южната и Северната порта са двата основни входа към т.нар.вътрешен град.Обяд. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска, издигната по желание на император Гаодзун, за да приюти ръкописите и картините, донесени от монаха Сюан Дзан от Индия. Нощувка в Сиан.  

 • Ден 8

  Закуска. Следва трансфер до жп гарата. Пътуване с високоскоростния влак от Сиан до Чънду - столица на провинция Съчуан,западен Китай. Трансфер до хотела. Нощувка в Чънду.  

 • Ден 9

  Закуска. Посещение на центъра за развъждане и отглеждане на панди, където ще имате рядката възможност да се докоснете до естествената среда на 86 панди.Разглеждане на едни от най-старите и най-добре запазени будистки храмове в Китай манастирът Уъншу и храма Дачи.Обяд.Разходка в парка Ренмин,датиращ от 1911 г.с площ от 112 639 кв. м.Нощувка в Чънду.  

 • Ден 10

  Закуска.Разходка с лодка до 71 метровата статуя на Буда Майтрей в Лешан- една от най-високите статуи на Буда и в продължение на повече от хилядолетие е била най-високото скулптурно произведение в света. Тя е изсечена в дълбочина в скали в планината Лин Юн Шан, където се стичат три реки в китайската провинция Съчуан.Лицето на Буда (Майтрей) е насочено към разположената отсреща свещена планина Емейшан,главата му ,висока 15 м.,се извисява наравно с планината,а стъпалата му се допират до реката.Изградена е по време на династията Тан през 713 г.в продължение на 90 години.Обад.Продължаваме с разходка по старата ул.Джинли с антикварни магазинчета.Нощувка в Чънду.  

 • Ден 11

  Закуска.Трансфер до летището и полет Чънду - Шанхай.Ппистигане в Шанхай- най-големият град в страната и един от най-големите в света, разположен в делтата на река Яндзъ.Огромен мегаполис,сочен за важен финансов и културен център на Китай, а така също и най-голямото товарно пристанище в света. Трансфер до хотела. Нощувка в Шанхай.  

 • Ден 12

  Закуска.Програма в Шанхай - моста Нан Пу и Бунд - крайбрежен булевард с впечатляващи сгради от 19 и 20 век,сочен за символ на града, известен с типичната си колониална архитектура от времето на първите заселници;Храма на Нефритения Буда-най-големият действащ будистки храм, построен през 1882 г. по време на династията Сонг от будистката секта Чан, за да бъде вечен дом на две нефритени статуи, донесени от Бирма - Седящия и Полегналия Буда; градината Ю Юан-“щастливите градини” - един от най-ярките примери за изящество на архитектурата от времето на династията Мин. Обяд.Посещение на фабрика за коприна.Нощувка в Шанхай.  

 • Ден 13

  Закуска.Отпътуване за древния воден град Джуджаджао,наричан "Шанхайска Венеция",заради многото си каменни пътеки, мостове и лодки.Разположен на 55 км от суетата и забързания начин на живот в Шанхай, Джуджаджао е бил важен търговски център в околността и много от къщите датират от времето на династиите Мин и Цин. Много от каналите са били използвани за превоз на стоки с лодки и шлепове или възможност за допълнителни атракции в Шанхай - Телевизионната кула “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и круиз с лодка по река Хуанпу. Вечерта - трансфер до летището за полет Шанхай - Истанбул.  

 • Ден 14

  Сутринта полет Истанбул-София.Пристигане в 09,00ч.  

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София - Истанбул - Пекин/Шанхай - Истанбул - София с полет на Turkish Airlines;
Регистриран багаж до 23 кг;
Летищни такси;
Всички трансфери упоменати в програмата;
3 нощувки със закуски в Пекин в Qianmen Jianguo hotel 4* или подобен;
3 нощувки със закуски в Сиан в Grand Park Xi’an Hotel 4* + или подобен;
3 нощувки със закуски в Dorsett Grand Chengdu 4* или подобен;
2 нощувки със закуски в Шанхай в хотел Shanghai SSAW Boutique (Hongkou) hotel 4* или подобен;
7 обяда в местни ресторанти по време на обиколките + 1 безалкохолна напитка описани в програмата;
Обиколка на Пекин с посещение на Летния имперски дворец, Храма на Небето, Великата китайска стена и Забранения град;
Програма в Чънду - посещение на центъра за разходка в парка Ренмин с включена входна такса;
Разходка с лодка до 71 метровата статуя на Буда Майтрей в Лешан;
Обиколка на Сиан с посещение на Теракотената армия, Пагодата на Голямата дива гъска и крепостните стени с включени входни такси;
Обиколка на Шанхай с посещение на Градините „Ю Юан“, Храмът на нефритения Буда и воден град Джуджаджао наричан "Шанхайска Венеция" - пътуване с лодка;
Билет за високоскоростен влак 2-ра класа Пекин-Сиан-Чънду без услуга за регистрация на багаж;
Екскурзоводско обслужване на английски и превод от водача на български език;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Цената не включва

Препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:

Круиз по река Хуан Пу в Шанхай - 95 лв на човек;
Изкачване на Телевизионната кула в Шанхай - 80 лв на човек.

Задължителни доплащания:

Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета.
Такса обслужване на местен гид и шофьор - около 8 долара на ден.
Такса за издаване на виза - около 160 лева;
Разходи от личен характер,

Условия за резервация и анулация

Условия за резервация:
Депозит в размер на 30 % процента платен до 24 часа след резервиране;
Доплащане 30 дни преди тръгване;
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

Анулации:
До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 14 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и деца на възраст до 12г
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и 2 празни 4 поредни страници в паспорта.
За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително китайска виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.Необходими документи за кандидатстване за виза: валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, попълнен визов формуляр, две снимки, възможно е да се проведе и интервю.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;
Необходими документи за кандидатстване за виза: валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, попълнен визов формуляр, две снимки, възможно е да се проведе и интервю.

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »Допълнителни услуги и екскурзии

Обиколка на Пекин
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Великата китайска стена
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение теракотената армия в Сиан
Пълна информация »
Включена в цената
Обиколка на Сиан
Пълна информация »
Включена в цената
Обиколка на Чънду
Пълна информация »
Включена в цената
Разходка с лодка до 71 метровата статуя на Буда Майтрей в Лешан
Пълна информация »
Включена в цената
Обиколка на Шанхай
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на древния воден град Джуджаджа
Пълна информация »
Включена в цената
Изкачване на Телевизионната кула в Шанхай
Пълна информация »
80.00 лв
Круиз по река Хуан Пу в Шанхай
Пълна информация »
95.00 лв

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми