Кападокия 2020 - перлата на Мала Азия

Снимки

Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръка е оформила в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Причудливите форми, подземните градове и скалните църкви ще ви поднесат едно незабравимо изживяване.
Отстъпка от 50 лв на човек за дати 29.09 и 06.10 (Офертата е валидна до изчерпване на наличните места.)

 • 264
 • 8 дни
 • 7
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;

Програма

 • Ден 1 » Полет София - Анталия

  Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището с „Добре дошли“. Следва полет до Анталия и настаняване в хотела, където Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

 • Ден 2 » Манастир Мевляна (Анталия - Коня - Кападокия)

  Закуска. Пътуване към Коня - някогашната столица на ранносредновековното селджукско царство. Ще посетите манастира Мевляна (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.

 • Ден 3 » Гьореме и Учхисар

  Закуска. В Гьореме ще посетите известните със своите фрески скални църкви в националния парк „Гьореме“(защитен обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО). Тази впечатляваща местност се състои от скални стени, пирамиди с вулканичен произход и конусообразни образувания. Ще достигнете и долината на Симеон, известна още като „Долината на монасите“ или „Камината на феите“. Пейзажът ще ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над десет метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате по-обстойно най-високото вулканично образувание - Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете с цялстния прозводствен процес от извличането на суровината - коприна, памук или вълна - до готовия изтъкан продукт. Нощувка в района на Кападокия.

 • Ден 4 » Свободно време или излет

  Закуска. Може да се насладите на един спокоен ден в Кападокия или да се възползвате от възможността за излет. Нощувка в района на Кападокия.

 • Ден 5 » Султанханъ - Анталия

  Закуска. На връщане към Анталия ще видите прочутия селджукски кервансарай Султанханъ (Султанския хан). Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Следващите три нощувки са в Анталия.

 • Ден 6 » Анталия

  Закуска. Анталия е курорт на Турската ривиера. Градът е заобиколен от високи планини и средиземноморското крайбрежие. Районът е изпълнен с безброй плажове, множество археологически и исторически обекти. Ще видите „Йъвлъ Минаре“ (Минарето с вдлъбнатините) - запазен знак на града. На „Калекапъсъ“ - крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад „Карпуз Калдъран“. Нощувка в района на Анталия.

 • Ден 7 » Анталия

  Закуска. Свободно време или излет по избор. Нощувка в района на Анталия.

 • Ден 8 » Полет Анталия - София

  Закуска в хотела, трансфер за летището и обратен полет към София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

чартърни полети София - Анталия - София
всички летищни такси (20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж)
трансфер (модерен автобус с климатик)
настаняване - 4 нощувки в Анталия и 3 нощувки в Кападокия
7 богати закуски и вечери на блок маса
Културна програма - входни такси във всички места според програмата, лицензиран екскурзовод
екскурзовод на български език. По време на целия престой той ще бъде с вас, за да ви дава подробна информация за цялата програма, ще ви съветва и оказва съдействие

Цената не включва

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 12,00 лв.
За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 219,00 лв.
В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор;
Застраховка "Отмяна на пътуването"

Важна информация

Програмата предлага нови по-гъвкави условия за нови резервации:
Може да пренасочите датата на пътуването си, без да заплащате такса до 35 дни преди датата на заминаване.
Ако по някаква причина не можете да пътувате, сумата която сте заплатили се запазва под формата на Сертификат (Ваучер), който може да използвате за избрано от Вас пътуване до 31.12.2022 г по програмите на Премио Травел.
Може да смените пътуващ, без да заплащате такса до 20 дни преди датата на заминаване.


Документи за пътуване и визов режим

Българските граждани, пътуващи за Турция, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Те могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози. Тези, които желаят да останат за по-дълъг период, трябва да се обърнат към местните компетентни власти за издаване на разрешение за продължаване срока на пребиваване. Забрана за влизане в Турция за срок от една година се налага на българските граждани, останали в страната за повече от три месеца, без да са получили надлежно разрешение.

Полет с балон

Допълнителна информация

питейна вода - препоръчва се минерална
валута - турска лира (TRY) - 1 евро ≈ 6.00 турски лири
местно време - без промяна спрямо България
електричество - 220 V
транспорт - транспортната система е много добре развита. В градовете и курортите може да се ползва много добре организираният градски транспорт или такси.
официални празници - 1 януари; 23 април (Ден на националната независимост); 19 май (Ден на Ататюрк); 30 август (Ден на победата); 29 октомври (Ден на Републиката). В Турция има два големи религиозни празника - "Рамазан байрам" и "Курбан байрам".

Фирми предлагащи полет с балон

Butterflyballoons

Royalballoon

Според нашите проучвания тези две фирми са най-надеждните, които предоставят възможност за полет с балон.Обикновените полети са с 16 човека - 4 коша по 4 човека+1 кош за пилота, стандартен едночасов полет транспорт от и до хотела, закуска, сертификат за полета.

Примерна цена: 30 май 2019 г. 160€ /към датата на резервиране/ на човек.

Примерни хотели

BELEK - MAX HOLİDAY BELEK 5*
BELEK BEACH RESORT 5*
ARMAS BELEK HOTEL 5*

CAPPADOCİA - BURCU KAYA HOTEL 4*
DİNLER HOTEL NEVŞEHİR 4*
CRYSTAL KAYMAKLI HOTEL & SPA 4*
AVRASYA HOTEL 4*
MUSTAFA HOTEL 4*
DINLER HOTELS - URGUP 4*

Програмата Ви гарантира 7 нощувки в 4* и 5* хотели, от които 4 нощувки в Белек и 3 нощувки в района на Кападокия. Поради големия брой туристи, за всяка от посочените дати, пътуващите ще бъдат уведомени за конкретните хотели, в които ще бъдат настанени, в рамките на две седмици преди началната дата на екскурзията.

Други предложения

Класически тур на Перу промо оферта
Класически тур на Перу През октомври в Перу от София
Едноседмична почивка в Доминикана с полет от Мадрид
Едноседмична почивка в Доминикана с полет от Мадрид 9 дни през януари, февруари, март, април, май, юни, юли, август, септември, октомври или декември в Доминикана от Мадрид
Почивка в Португалия 2021 - Лисабон и Порто
Почивка в Португалия 2021 - Лисабон и Порто 8 дни през април, май, юни, август, септември или октомври в Португалия от София
Румъния - легенди от Трансилвания - 3 нощувки промо оферта
Румъния - легенди от Трансилвания - 3 нощувки 4 дни през март, април, май, юли, август, септември или октомври в Румъния от Бургас, Варна или Велико Търново или София
Балнео почивка в Карлови Вари с полет от София през 2020
Балнео почивка в Карлови Вари с полет от София през 2020 8 дни през октомври или ноември в Чехия от София
Париж - коледни светлини промо оферта
Париж - коледни светлини 5 дни през ноември във Франция от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми