Кападокия 2020 - перлата на Мала Азия

Снимки

Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръка е оформила в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Причудливите форми, подземните градове и скалните църкви ще ви поднесат едно незабравимо изживяване.
Програмата се осъществява с директни полети София - Анталия - София.
Нови дати през 2020г.

 • 264
 • 8 дни
 • 7
 • Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Март; Април; Май; Септември; Октомври; Ноември; Декември;

Програма

 • Ден 1 » Полет София - Анталия

  Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището с „Добре дошли“. Следва полет до Анталия и настаняване в хотела, където Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

 • Ден 2 » Манастир Мевляна (Анталия - Коня - Кападокия)

  Закуска. Пътуване към Коня - някогашната столица на ранносредновековното селджукско царство. Ще посетите манастира Мевляна (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.

 • Ден 3 » Гьореме и Учхисар

  Закуска. В Гьореме ще посетите известните със своите фрески скални църкви в националния парк „Гьореме“(защитен обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО). Тази впечатляваща местност се състои от скални стени, пирамиди с вулканичен произход и конусообразни образувания. Ще достигнете и долината на Симеон, известна още като „Долината на монасите“ или „Камината на феите“. Пейзажът ще ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над десет метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате по-обстойно най-високото вулканично образувание - Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете с цялстния прозводствен процес от извличането на суровината - коприна, памук или вълна - до готовия изтъкан продукт. Нощувка в района на Кападокия.

 • Ден 4 » Свободно време или излет

  Закуска. Може да се насладите на един спокоен ден в Кападокия или да се възползвате от възможността за излет. Нощувка в района на Кападокия.

 • Ден 5 » Султанханъ - Анталия

  Закуска. На връщане към Анталия ще видите прочутия селджукски кервансарай Султанханъ (Султанския хан). Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Следващите три нощувки са в Анталия.

 • Ден 6 » Анталия

  Закуска. Анталия е курорт на Турската ривиера. Градът е заобиколен от високи планини и средиземноморското крайбрежие. Районът е изпълнен с безброй плажове, множество археологически и исторически обекти. Ще видите „Йъвлъ Минаре“ (Минарето с вдлъбнатините) - запазен знак на града. На „Калекапъсъ“ - крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад „Карпуз Калдъран“. Нощувка в района на Анталия.

 • Ден 7 » Анталия

  Закуска. Свободно време или излет по избор. Нощувка в района на Анталия.

 • Ден 8 » Полет Анталия - София

  Закуска в хотела, трансфер за летището и обратен полет към София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

чартърни полети София - Анталия - София
всички летищни такси (20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж)
трансфер (модерен автобус с климатик)
настаняване - 4 нощувки в Анталия и 3 нощувки в Кападокия
7 богати закуски и вечери на блок маса
Културна програма - входни такси във всички места според програмата, лицензиран екскурзовод
екскурзовод на български език. По време на целия престой той ще бъде с вас, за да ви дава подробна информация за цялата програма, ще ви съветва и оказва съдействие

Цената не включва

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 12,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 219,00 лв.
В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор;
Застраховка "Отмяна на пътуването"
Допълнителни услуги:
"Пакет културна програма и вечери" - 259,00 лв., който осигурява: Входни такси във всички места според програмата; Лицензиран екскурзовод; 7 богати вечери

Важна информация

Документи за пътуване и визов режим:
Българските граждани, пътуващи за Турция, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Те могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози. Тези, които желаят да останат за по-дълъг период, трябва да се обърнат към местните компетентни власти за издаване на разрешение за продължаване срока на пребиваване. Забрана за влизане в Турция за срок от една година се налага на българските граждани, останали в страната за повече от три месеца, без да са получили надлежно разрешение.


Полет с балон

Допълнителна информация

питейна вода - препоръчва се минерална
валута - турска лира (TRY) - 1 евро ≈ 6.00 турски лири
местно време - без промяна спрямо България
електричество - 220 V
транспорт - транспортната система е много добре развита. В градовете и курортите може да се ползва много добре организираният градски транспорт или такси.
официални празници - 1 януари; 23 април (Ден на националната независимост); 19 май (Ден на Ататюрк); 30 август (Ден на победата); 29 октомври (Ден на Републиката). В Турция има два големи религиозни празника - "Рамазан байрам" и "Курбан байрам".

Информация за хотелите

Белек – 2 нощувки в хотел BELEK BEACH RESORT 5*

Кападокия – 3 нощувки в хотел ALTINÖZ HOTEL 4* / MUSTAFA HOTEL 4*

Белек – 2 нощувки в хотел BELEK BEACH RESORT 5*

Фирми предлагащи полет с балон

Butterflyballoons

Royalballoon

Според нашите проучвания тези две фирми са най-надеждните, които предоставят възможност за полет с балон.Обикновените полети са с 16 човека - 4 коша по 4 човека+1 кош за пилота, стандартен едночасов полет транспорт от и до хотела, закуска, сертификат за полета.

Примерна цена: 30 май 2019 г. 160€ /към датата на резервиране/ на човек.

Други предложения

Венеция - Рим - Флоренция - Италианска приказка
Венеция - Рим - Флоренция - Италианска приказка 8 дни през февруари, март, април, май, юни, юли, август, септември или октомври в Хърватия и Италия от София
Париж - градът на светлината
Париж - градът на светлината 4 дни през март, април, май, юни, юли, август, септември или октомври във Франция от София
Индия - Златният триъгълник, 6 нощувки с полет от София промо оферта
Индия - Златният триъгълник, 6 нощувки с полет от София Резервации срещу депозит от 50 лв. на пътуващ до 16.07.2020
Танзания - Сафари и почивка в Занзибар промо оферта
Танзания - Сафари и почивка в Занзибар Резервации срещу депозит от 50 лв. на пътуващ до 16.07.2020
Барселона - сърцето на Каталуния
Барселона - сърцето на Каталуния 4 дни през март, април, май, юни, септември или октомври в Испания от София
Едноседмична почивка в Мексико - Ривиера Мая с полети от Мадрид
Едноседмична почивка в Мексико - Ривиера Мая с полети от Мадрид 9 дни през януари, февруари, март, април, юли, август, септември, октомври, ноември или декември в Мексико от Мадрид

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми