Кападокия 2020 - перлата на Мала Азия

Снимки

Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръка е оформила в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Причудливите форми, подземните градове и скалните църкви ще ви поднесат едно незабравимо изживяване.

 • 264
 • 8 дни
 • 7
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;

Програма

 • Ден 1 » Полет София - Анталия

  Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището с „Добре дошли“. Следва полет до Анталия и настаняване в хотела, където Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

 • Ден 2 » Манастир Мевляна (Анталия - Коня - Кападокия)

  Закуска. Пътуване към Коня - някогашната столица на ранносредновековното селджукско царство. Ще посетите манастира Мевляна (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.

 • Ден 3 » Гьореме и Учхисар

  ДЕН 3 | Гьореме и УчхисарЗакуска. В националният парк „Гьореме“ (под егидата на ЮНЕСКО) ще видите известните със своите фрески скални църкви. Въображението Ви ще се провокира от мистичните скални стени, пирамиди и конусообразни образувания с вулканичен произход. Ще посетите долините Деврент и Пашабаг (известна още като „Долината на монасите“). За Пашабаг е характерно базалтовите шапки върху вулканичните туфи, тук се намира и църквата на св. Симеон Стълпник. Пейзажът ще Ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над 10 метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате отвън най-високото вулканично образувание - Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете с цялостния производствен процес от извличането на суровината - коприна, памук или вълна - до готовия изтъкан продукт. Програмата ще завърши с посещение на гр. Аванос, в който още се практикува грънчарството, спазвайки традициите от древността. За характерните червени грънчарски изделия се използва пръст от наносите на Червената река. Нощувка в района на Кападокия.

 • Ден 4 » Свободно време или излет

  Закуска. Ще разполагате със свободно време, за да усетите магията и мистиката на Кападокия, колко завладяваща и многолика е тя. По желание може да се включите в някоя от допълнителните екскурзии, които се организират и заплащат на място. Нощувка в района на Кападокия.

 • Ден 5 » Султанханъ - Анталия

  Закуска. На връщане към Анталия ще видите прочутия селджукски кервансарай Султанханъ (Султанския хан). Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Следващите три нощувки са в Анталия.

 • Ден 6 » Анталия

  Закуска. Анталия е курорт на Турската ривиера. Градът е заобиколен от високи планини и средиземноморското крайбрежие. Районът е изпълнен с безброй плажове, множество археологически и исторически обекти. Ще видите „Йъвлъ Минаре“ (Минарето с вдлъбнатините) - запазен знак на града. На „Калекапъсъ“ - крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад „Карпуз Калдъран“. Нощувка в района на Анталия.

 • Ден 7 » Анталия

  Закуска. Свободно време или излет по избор. Нощувка в района на Анталия.

 • Ден 8 » Полет Анталия - София

  Закуска в хотела, трансфер за летището и обратен полет към София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

чартърни полети София - Анталия - София
всички летищни такси (20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж)
трансфер (модерен автобус с климатик)
настаняване - 4 нощувки в Анталия и 3 нощувки в Кападокия
7 богати закуски и вечери на блок маса
Културна програма - входни такси във всички места според програмата, лицензиран екскурзовод
екскурзовод на български език. По време на целия престой той ще бъде с вас, за да ви дава подробна информация за цялата програма, ще ви съветва и оказва съдействие

Цената не включва

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 13,60 лв.
За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 219,00 лв.
В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор;
Застраховка "Отмяна на пътуването"

Важна информация

Програмата предлага нови по-гъвкави условия за нови резервации:
Може да пренасочите датата на пътуването си, без да заплащате такса до 35 дни преди датата на заминаване.
Ако по някаква причина не можете да пътувате, сумата която сте заплатили се запазва под формата на Сертификат (Ваучер), който може да използвате за избрано от Вас пътуване до 31.12.2022 г по програмите на Премио Травел.
Може да смените пътуващ, без да заплащате такса до 20 дни преди датата на заминаване.


Документи за пътуване и визов режим

Българските граждани, пътуващи за Турция, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Те могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози. Тези, които желаят да останат за по-дълъг период, трябва да се обърнат към местните компетентни власти за издаване на разрешение за продължаване срока на пребиваване. Забрана за влизане в Турция за срок от една година се налага на българските граждани, останали в страната за повече от три месеца, без да са получили надлежно разрешение.

Полет с балон

Допълнителна информация

питейна вода - препоръчва се минерална
валута - турска лира (TRY) - 1 евро ≈ 6.00 турски лири
местно време - без промяна спрямо България
електричество - 220 V
транспорт - транспортната система е много добре развита. В градовете и курортите може да се ползва много добре организираният градски транспорт или такси.
официални празници - 1 януари; 23 април (Ден на националната независимост); 19 май (Ден на Ататюрк); 30 август (Ден на победата); 29 октомври (Ден на Републиката). В Турция има два големи религиозни празника - "Рамазан байрам" и "Курбан байрам".

Фирми предлагащи полет с балон

Butterflyballoons

Royalballoon

Според нашите проучвания тези две фирми са най-надеждните, които предоставят възможност за полет с балон.Обикновените полети са с 16 човека - 4 коша по 4 човека+1 кош за пилота, стандартен едночасов полет транспорт от и до хотела, закуска, сертификат за полета.

Примерна цена: 30 май 2019 г. 160€ /към датата на резервиране/ на човек.

Примерни хотели

- Белек – 2 нощувки в хотел BELEK BEACH RESORT 5* / MAX HOLİDAY BELEK 5*
- Кападокия – 3 нощувки в хотел ALTINÖZ HOTEL 4* / MUSTAFA HOTEL 4*
- Белек – 2 нощувки в хотел BELEK BEACH RESORT 5* / MAX HOLİDAY BELEK 5*

Програмата Ви гарантира 7 нощувки в 4* и 5* хотели, от които 4 нощувки в Белек и 3 нощувки в района на Кападокия. За всяка от посочените дати, пътуващите ще бъдат уведомени за конкретните хотели, в които ще бъдат настанени, в рамките на две седмици преди началната дата на екскурзията.

Други предложения

Сицилия от А до Я през 2021 с полет от Варна
Сицилия от А до Я през 2021 с полет от Варна 8 дни през май или септември в Италия от Варна
Белек, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от Варна ранно записване
Белек, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от Варна Промоционални условия за нови резервации след 01.10.2020 г.
Лара, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от Варна ранно записване
Лара, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от Варна Промоционални условия за нови резервации след 01.10.2020 г.
Дубай - Рай в Ориента 2021 - 5 нощувки
Дубай - Рай в Ориента 2021 - 5 нощувки 6 дни през януари, февруари или март в ОАЕ от София
Дубай - Рай в Ориента 2021 - 6 нощувки
Дубай - Рай в Ориента 2021 - 6 нощувки 7 дни през януари, февруари или март в ОАЕ от София
Почивка в Сицилия през 2021 с полет от София - Acacia Resort 4*
Почивка в Сицилия през 2021 с полет от София - Acacia Resort 4* 8 дни през май, юни, юли, август или септември в Италия от София

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми