bali-ostrovyt-na-bogovete-s-polet-ot-varna_64cba7a17c650e4c.jpg

Екскурзия до Бали - островът на боговете с полет от Варна на 05.12.2024

Снимки

 • 1651
 • 13 дни
 • 10
 • Автобус; Самолет;
 • с включена закуска;
 • Екскурзия; Екскурзия с деца; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Февруари; Декември;
 • 4742 лв.

Програма

 • Ден 1 » Варна - Денпасар

  Среща на летище Варна. Полет на Turkish Airlines за Индонезия с прекачване в Истанбул.

 • Ден 2 » Истанбул/Дубай -Денпасар - Убуд

  Пристигане на летище Нгура Рай в столицата на Бали - Денпасар. Среща с представителя на място.Трансфер до хотел в централната част на острова в района на Убуд. Нощувка.

 • Ден 3 » Обиколка на Убуд -полудневна

  Закуска. Обиколка на Убуд - един от най-важните градове в Бали и главният артистичен, духовен и културен център в цяла Индонезия. Ще посетим храма Гоа Гаджа - пещерата на слона, където след разкопки е открита статуя на Ганеша, за която се смята, че сбъдва молитви. Под храмовия комплекс се събират реките Панкунг и Петану, което според балийските вярвания прави мястото магично. Поверията гласят, че водата извираща от шестте статуи подмладява. Следва посещение на прочутата Гора на маймуните - сенчеста, зелена гора, най-популярната спирка за туристи в Убуд, с повече от 600 игриви маймуни - макаци, приели свещената гора за дом, разхождайки се свободно около дърветата и храмовия комплекс. Последната ни спирка ще бъде при дворцовия комплекс Пури Сарен, датиращ от 1800 година и все още изпълнява ролята на Краски дворец. Впечатлява с градините си и невероятната балийска архитектура. Вечер тук се провеждат едни от най-добрите балийски вечери с традиционни танци. Връщане в хотела. Нощувка в Убуд.

 • Ден 4 » Убуд - Тирта Емпури - Гунунг Кави

  Закуска. Започваме деня с посещение на вълшебният храм Тирта Емпули, наречен още "храма на свещената вода". Това е едно от ключовите светилища на остров Бали и един от най-големите водни храмове в цяла Индонезия. Посветен е на хиндуисткия бог на водата - Вишну. Според легендата, на това място бог Индра е създал чудодеен извор, чиито води могат да излекуват тялото и духа. Затова от близо 11 века, балийците почитат това свещено място и чрез ритуално къпане в изворите вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление. Комбинацията от водата, свещената атмосфера на мястото, природата и тълпата от хора, които изпълняват различни ритуали, изпълват мястото с почит, смирение и вътрешна хармония. Ритуалът по пречистването започва от ляво и завършва с най-десните чучури (без последните два, защото са предназначени за мъртвите), украсени със свастики, които символизират божественост, духовност и благополучие. Следва посещение на храма Гунунг Кави, който е един от най-интересните археологически обекти в Бали. Датира от 11-ти век и включва 10 храма (наречени candi), в 7-метрови ниши, издълбани в скалите. Намира се сред живописна джунгла от двете страни на река Пакерисан, на 25 километра на север от Убуд. Оставаш безмълвен от гледката и слушаш само звуците на природата. Ще посетим и местна балийска къща, където ще се запознаем с изкуството на традиционния лонтар - балийския ръкопис с палмови листа. Връщане в хотела. Нощувка в Убуд.

 • Ден 5 » Убуд - храма Таман Аюн в Менгви - храма Улун Дану - Ловина

  Закуска. Започваме деня с посещение на вълшебния храм Тирта Емпули, наречен още "храма на свещената вода". Това е едно от ключовите светилища на остров Бали и един от най-големите водни храмове в цяла Индонезия. Посветен е на хиндуисткия бог на водата - Вишну. Според легендата, на това място бог Индра е създал чудодеен извор, чиито води могат да излекуват тялото и духа. Затова от близо 11 века, балийците почитат това свещено място и чрез ритуално къпане в изворите вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление. Комбинацията от водата, свещената атмосфера на мястото, природата и тълпата от хора, които изпълняват различни ритуали, изпълват мястото с почит, смирение и вътрешна хармония. Ритуалът по пречистването започва от ляво и завършва с най-десните чучури (без последните два, защото са предназначени за мъртвите), украсени със свастики, които символизират божественост, духовност и благополучие. Следва посещение на храма Гунунг Кави, който е един от най-интересните археологически обекти в Бали. Датира от 11-ти век и включва 10 храма (наречени candi), в 7-метрови ниши, издълбани в скалите. Намира се сред живописна джунгла от двете страни на река Пакерисан, на 25 километра на север от Убуд. Оставате безмълвен от гледката и слушате само звуците на природата. Ще посетим и местна балийска къща, където ще се запознаем с изкуството на традиционния лонтар - балийския ръкопис с палмови листа. Връщане в хотела. Нощувка в Убуд.

 • Ден 6 » Ловина - наблюдение на делфини

  Ранно събуждение за т. нар. Делфин Тур, който е идеалният начин да разгледаме уникалното северно крайбрежие на Бали. Обиколката започва рано сутринта, когато водите на Индийския океан са неподвижни и спокойни. Ще се качим на борда на традиционна балийска лодка и ще плаваме по кристално чистите води докато наблюдаваме групи делфини. Връщане в хотела за закуска. Следва релаксираща почивка в комплекса. Нощувка в Ловина.

 • Ден 7 » Ловина - Кинтамани - храма на майката Бесаки - Кандидаса

  Закуска. Отпътуване за източната част на Бали през селището Кинтамани, от което се открива прекрасна гледка към върха на вулкана и езерото Батур. След това ще посетим "Храма на майката" Бесаки - най-важният храм за всички балийци и задължителна спирка за всеки турист. Намира се в самото сърце на острова, по склоновете на активния вулкан Агунг (3031 м.н.в.). Комплексът Пура Бесаки се състои от 22 храма, 200 постройки и множество стъпала към върха. След това ще се настаним в района на източната част на острова и океана - Кандидаса. Нощувка.

 • Ден 8 » Кандидаса - целодневен тур Източен Бали - "Портата към Рая",храмът Тиртаганга,Тенганан-Кандидаса

  Закуска. Отпътуване към Пура Лемпуянг, храм в планините на Източно Бали, откъдето при добро време се открива величествена гледка към вулкана Агунг и джунглите наоколо. Посещение на храма Пура Лахур Лемпуянг (Pura Luhur Lempuyang Temple) обект на огромен туристически интерес, заради т.нар. Порта към Рая. Той представлява две триъгълни каменни порти с голям отвор между тях. Ще продължим с пленяващия воден дворец Тиртатанга, една от последните резиденции на владетелите на Бали, построен през 1948 година, чието име означава "свята вода от река Ганг". В селището Тенганан ще научим повече за местното население Бали Ага, известно със запазените си древни обичаи и традиции. До 1970 година тези хора са били познати единствено на антрополозите и на съседите си по местообитание. Затворени за околния свят, те са запазили културата, традициите и вярванията на древното балинезийско общество. Къщите им са симетрично построени в прави редици от двете страни, точно по средата са поставени общите постройки - трапезарии, храмове, кухни, места за общуване и други. Обикновено човешките селища се развиват по естествен път - къщичка тук, дворче там, пътека до съседа на задната улица и други. Тенганан е изпънат по конец. Връщане в хотела в Кандидаса. Нощувка.

 • Ден 9 » Кадидаса - водопада Тукад Чепунг-Кута

  Закуска. Отпътуваме за най-популярният курорт на Бали-Кута. Ще направим спирка за разглеждане на водопада Tukad Cepung, известен със своята живописна обстановка и спокойна атмосфера и храма Дурга Кутри, важен културен и религиозен обект в Бали. Пристигане в Кута за настаняване в хотела. Възможност за разходка из оживените улици на курорта. Нощувка.

 • Ден 10 » Кута

  Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Нощувка в Кута.

 • Ден 11 » Кута - полет Денпасар - Варна

  Закуска. Късно напускане на хотела. Трансфер до летище Нгура Рай, Денпасар за полет за Варна вечерта с прекачване Истанбул.

 • Ден 12 » Варна

  Пристигане във Варна сутринта.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет Варна-Истанбул-Денпасар-Истанбул-Варна с летищни такси и чекиран багаж 23 кг;
Трансфер летище-хотел-летище;
Транспорт с климатизиран автобус 3*;
3 нощувки със закуски в хотел Kajane Yangloni 4* или подобен в Убуд;
2 нощувки със закуски в хотел Tha Lovina Bali 4* или подобен в Ловина;
2 нощувки със закуски в хотел Puri Bagus Candidasa 4* или подобен в Кандидаса;
3 нощувки със закуски и включен късен check out в Bintang Bali Resort 4+ или подобен в Кута;
Полудневна обиколка на Убуд-храма Гоа Гаджа, Гората на маймуните, Кралския дворец Пури Сарен;
Целодневна екскурзия в Източен Бали - храма Пура Лахур Лeмпуянг (Портата към Рая), храма Тиртаганга, селището Тенганан;
Целодневна екскурзия до вълшебния храм Тирта Емпули (храма на свещената вода) и храма Гунунг Кави;
Посещение на храма Улун Дану;
Посещение на храма Таман Аюн в Менгви;
Делфин тур за наблюдение на ята делфини;
Посещение на "храма на майката" Бесаки;
Посещение на водопада Тукад Чепунг и храма Дурга Кутри;
Всички входни такси на описаните в програмата обекти;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро;
Водач с български за целия престой;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Допълнителни екскурзии и услуги,предложени на място - храна и напитки;
Такса- обслужване за местния водач и шофьор - около 10 долара на ден;

Условия за резервация и анулация

Условия за резервации:
Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
 
Анулации:
До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
Под 30 дни - 100% като такса анулация.
 
Минимален брой туристи: 19 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и малки деца;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България.Не се изискват визи за влизане в Индонезия.
За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;
За посещението на храмовете е нужно подходящо облекло,покрити части на тялото и раменете за всички туристи.

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »


Полетно разписание

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Превозвач:Turkish Airlines 10 нощувки - Варна
Варна - Истанбул - Денпасар 21,20 - 19,15 / +1
Денпасар - Истанбул - Варна 21,25 - 09,25 / +1

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 90 мин в посока с 3/4* автобус.

Допълнителни услуги и екскурзии

Посещение на храма на майката Бесаки
Пълна информация »
Включена в цената
Полудневна обиколка на Убуд
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храма Улун Дану
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храмовете Таман Аюн
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храмовете Тирта Емпури - Гунунг Кави
Пълна информация »
Включена в цената
Делфин тур за наблюдение на ята делфини
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на водопада Тукад Чепунг и храма Дурга Кутри
Пълна информация »
Включена в цената
Целодневен тур Източен Бали - Портата към Рая + храмът Тиртаганга + Тенганан
Пълна информация »
Включена в цената

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми