Екскурзия до Бали - островът на боговете с полет от Варна

Снимки

Насладете се на очарователната красота на Бали с полети от Варна и 10 нощувки на острова. Потопете се в живата култура и спиращите дъха пейзажи, докато разглеждате най-добрите дестинации на острова. Програма с полети на Turkish Airlines.

 • 1651
 • 13 дни
 • 10
 • Автобус; Самолет;
 • с включена закуска;
 • Екскурзия; Екскурзия с деца; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Януари; Февруари; Март;

Програма

 • Ден 1

  Среща на летище Варна.Полет за Индонезия с прикачване в Истанбул .  

 • Ден 2

  Пристигане на летище Нгура Рай в столицата на Бали - гр.Денпасар.Среща с представителя на място.Трансфер до хотел в централната част на острова в района на Убуд.Нощувка.  

 • Ден 3

  Закуска.Обиколка на Убуд - един от най-важните градове в Бали и главният артистичен, духовен и културен център в цяла Индонезия. Ще посетим храма Гоа Гаджа - пещерата на слона, където след разкопки е открита статуя на Ганеша, за която се смята, че случва чудеса и сбъдва молитви. Под храмовия комплекс се събират реките Панкунг и Петану, което според балийските вярвания прави мястото магично. Поверията гласят, че водата извираща от шестте статуи подмладява. Следва посещение на прочутата Гора на маймуните - сенчеста, зелена гора, най-популярната спирка за туристи в Убуд, с повече от 600 игриви маймуни - макаци, приели свещената гора за дом, разхождайки се свободно около дърветата и храмовия комплекс. Последната ни спирка ще бъди при дворцовия комплекс Пури Сарен, датиращ от 1800 година и все още изпълнява ролята на Краски дворец. Впечатлява с градините си и невероятната балийска архитектура. Вечер тук се провеждат едни от най-добрите балийски вечери с традиционни танци.Връщане в хотела.Връщане в хотела.Нощувка в Убуд.  

 • Ден 4

  Закуска.Отпътуване към Пура Лемпуянг, храм в планините на Източно Бали, откъдето при добро време се открива величествена гледка към вулкана Агунг и джунглите наоколо. Посещение на храма. Пура Лахур Лeмпуянг (Pura Luhur Lempuyang Temple)- обект на огромен туристически интерес, заради т.нар Порта към Рая.Представлява две триъгълни каменни порти с голям отвор между тях. Следващата ни спирка ще бъзе храма Тиртаганга (Taman Tirtagangga Temple Bali). Името му означава "вода от река Ганг" и представлява бивш дворец от 1948г, прочут с изящна и ароматна градина,както и с великолепни пейзажи,разкриващи се от нея към околните оризови полета. Последната ни спирка ще бъда Тенганан (Tenganan) - селище, известно с общността Бали Ага (Bali Aga) - затворено общество, запазило специфична култура, традиции и вярвания. Връщане в хотела. Нощувка в Убуд.  

 • Ден 5

  Закуска.Започваме деня с посещение на вълшебният храм Тирта Емпули ,наречен още "храма на свещената вода".Това е едно от ключовите светилища на о-в Бали и един от най-големите водни храмове в цяла Индонезия. Посветен е на хиндуисткия бог на водата - Вишну. Според легендата, на това място бог Индра е създал чудодеен извор, чиито води могат да излекуват тялото и духа.Затова от близо 11 века, балийците почитат това свещено място и чрез ритуално къпане в изворите вярват,че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.Комбинацията от водата, свещената атмосфера на мястото, природата и тълпата от хора, които изпълняват различни ритуали, изпълват мястото с почит, смирение и вътрешна хармония.Ритуалът по пречистването започва от ляво и завършва с най-десните чучури (без последните два, защото са предназначени за мъртвите) украсени със свастики, които символизират божественост, духовност и благополучие. Следва посещение на храма Гунунг Кави, който е един от най-интересните археологически обекти в Бали. Датира от 11-ти век и включва 10 храма (наречени candi), в 7-метрови ниши, издълбани в скалите.Намира се сред живописна джунгла от двете страни на река Пакерисан,на 25 километра на север от Убуд. Оставаш безмълвен от гледката и слушаш само звуците на природата. Ще посетим и местна балийска къща,където ще се започнаем с с изкуството на традиционния лонтар - балийския ръкопис с палмови листа. Връщане в хотеа.Нощувка в Убуд.  

 • Ден 6

  Закуска.Отпътуване покрай живописните оризови тераси на Тегалаланг до плантация за кафе,където ще опитаме различни видове чай - от лимонова трева, шафран, жасмин и др. и разбира се прословутото и скъпо лувак кафе, което се произвежда само на островите Бали, Ява и Суматра, в количества не повече от 500 кг. годишно. Продължаваме към Пенелокан и селището Кинтамани, от което се открива прекрасна гледка към връха и езерото Батур. Пристигане и настаняване в хотел в Ловина-най-големият курорт на северния бряг на Бали, известен с черния вулканичен пясък. Нощувка.  

 • Ден 7

  Ранно събуждане за т.нар Делфин Тур,който е идеалният начин да разгледаме уникалното северно крайбрежие на Бали. Обиколката започва рано сутринта, когато водите на Индийския океан са неподвижни и спокойни. Ще се качим на борда на традиционна балийска лодка и ще се носим по кристално чистите води, докато съцерцаваме групи делфини, които се събират се на ята и правят своите акробатични „стъпки“. Връщане в хотела за закуска. Програмата ни за деня продължава с тур до Западен Бали.Разходка из мангрова гора, за да изследваме джунглатас нейните различни растения и листа,използвани в традиционната медицина. Пресичаме малка река, където ще видим и различни животни, обитаващи джунглата, като варан, дива кокошка, птици и маймуни. Ще посетим ферма за морски костенурки. Проектът Reef Seen Turtle Hatchery помага чрез събиране на яйца и съхраняването им, докато могат да живеят в океана. Връщане в хотела в Ловина.Нощувка.  

 • Ден 8

  Закуска. Разглеждане на храмовете Таман Аюн и Танах Лот и наблюдаване на залеза. Хиндуисткият храм Таман Аюн (Taman Ayun) е кралски семеен храм на династията Менгви (Mengwi),построен от краля на Менгви около 1632 - 1634 г. Името му идва от думите „таман” - градина, и „аюн” - красива. Заобиколен от езерото,създава илюзия за плаваща,красива градина. Храмът Танах Лот е построен на скала и е един от 7-те морски храма по балийското крайбрежие и е тясно свързан с местната митология. Според легендата под основата му в пещера има змии,които са въплъщения на Данг Хянг Нирартха (основател на храма) и извор със свещена вода. Посветен е на Дева Барунак (Dewa Barunaq), пазителят на океаните. Зашеметяващият залез започва около 18:00 часа. Нощувка в Кута.  

 • Ден 9

  Закуска.Отпътуваме към храма Улувату - един от шестте основни храма, чиято цел е да защити острова от юг. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут.Самият храм се намира на ръб на скала, на 70 м. над Индийския океан,между морето и небето и неслучайно е притегателно място за сърфистите.Лухур Улувату е и едно от най-добрите места на острова, където можем да се наслаждаваме на залеза на слънцето и на ежедневното изпълнение на танца кечак.Първоначално това е бил транс ритуален,огнен танц, придружен от мъжки хор.Няма музикален съпровод, само припевите на мъжете “ке-чак”, седнали в кръг. В днешно време представлението е видоизменено и прилича по-скоро на театрална постановка-драма,която се изпълнява в рамките на 1 час по сюжет от преказката за Рамаяна-митичния герой Рама и отвлечената принцеса Сита. Връщане в хотела. Нощувка в Кута.  

 • Ден 10-11

  Закуска.Свободен ден за плаж и развлечения.Нощувка в Кута.  

 • Ден 12

  Закуска.Късно напискане на хотела.Трансфер до летище Нгура Рай,Денпасар за полет за Варна вечерта с прикачване Истанбул.  

 • Ден 13

  Пристигане във Варна сутринта.   Полетно разписание (подлежи на препотвърждение): Превозвач: Turkish Airlines Варна - Истанбул - Денпасар 21,20 - 19,15 / +1 ден/ ДЕНпасар - Истанбул - Варна 21,25 - 09,25 / +1 ден/ *Полетът е с прекачване в Истанбул   Трансфер летище - хотел - летище: Продължителност: около 90 мин в посока с 3/4* автобус.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет Варна-Истанбул-Истанбул-Истанбул-Варна с летищни такси и чекиран багаж 23кг;
Трансфер летище-хотел-летище;
Транспорт с климатизиран автобус 3*;
4 нощувки със закуски в хотел Kajane Yangloni 4* или подобен в Убуд;
2 нощувки със закуски в хотел Tha Lovina Balr Resort 4* или подобен в Ловина;
4 нощувки със закуски в хотел The Patra Bali Resort & Villas 4*+ или подобен в Кута;
Полудневна обиколка на Убуд-храма Гоа Гаджа, Гората на маймуните, Кралския дворец Пури Сарен;
Целодневна екскурзия в Източен Бали - храма Пура Лахур Лeмпуянг /"Портата към Рая", храма Тиртаганга, селището Тенганан/;
Целодневна екскурзия до вълшебния храм Тирта Емпули / "храма на свещената вода" и храма Гунунг Кави;
Посещение на традиционна плантация за кафе;
Посещение на южния храм Улувату /"храма на края на скалата";
Посещение на едночасов спектакъл, пресъздаващ танца кечак;
Делфин тур за наблюдение на ята делфини;
Обиколка ва Западен Бали - мангрови гори, ферма за костенурки;
Посещение на храмовете Таман Аюн и Танах Лот;
Всички входни такси на описаните в програмата обекти;
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ);
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
Водач с български за целия престой.

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Допълнителни екскурзии и услуги - храна и напитки;
Такса-обслужване за местния водач и шофьор - около 10 долара на ден;

Условия за резервация и анулация

Условия за резервации:
Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
 
Анулации:
До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
Под 30 дни - 100% като такса анулация.
 
ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 29 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и малки деца;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България.Не се изискват визи за влизане в Индонезия.
За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;
За посещението на храмовете е нужно подходящо облекло,покрити части на тялото и раменете за всички туристи.

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »Допълнителни услуги и екскурзии

Полудневна обиколка на Убуд
Пълна информация »
Включена в цената
Целодневен тур Източен Бали - Портата към Рая + храмът Тиртаганга + Тенганан
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храмовете Тирта Емпури - Гунунг Кави
Пълна информация »
Включена в цената
Обиколка на оризови тераси Тегалала
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Пенелокан селището Кинтамани-Ловина
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храма Улувату
Пълна информация »
Включена в цената
Тур - Наблюдение на делфини
Пълна информация »
Включена в цената
Тур Западен Бали
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храмовете Таман Аюн и Танах Лот-Кута
Пълна информация »
Включена в цената

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми