Уважаеми клиенти,

С оглед на неясната и постоянно променяща се обстановка в световен мащаб в условията Ковид'19 пандемията в България и в чужбина, Ви предлагаме временно по-благоприятни условия за записване по програмите ни с минимален депозит.

При сключване на договор в периода 01.12.2020 – 31.05.2021, всички записвания по европейски програми + Дубай, се извършват срещу внесен депозит от 50 лв., като при прекратяване на договора от страна на клиента до 20 дни преди датата на отпътуване, такса за прекратяване не се удържа. По всички останали екскурзии, при записването се изисква депозит съгласно условията на договора, като, при отказ от страна на клиента, клаузите за връщане на предплатата се спазват по договор и сумите се възстановяват от туроператора в 14-дневен срок след постъпилото искане за анулация, въпреки законово удължения срок за връщане на предплати от туроператорите.

При сключване на договор в периода 01.12.2020 – 31.05.2021 за която и да е екскурзия на туроператора, в случай на възпрепятстване на пътуването, поради въвеждане на изискване за карантина в страната/страните на пътуването или в България, внесеният депозит се възстановява в срок до 14 дни след датата на отпътуване на анулираната екскурзия.

В случай че, за осъществяване на пътуването, се изисква предоставяне на негативен PCR тест за К-19 при влизане в съответната страна или при завръщане в България, клиентите заплащат за всеки тест преференциална цена от 50 лв., като тестът се прави в указана от туроператора лаборатория. Предното не се отнася за индивидуални пакети и почивки. Eдинствено при организираните екскурзии до Дубай, туроператорът изцяло поема разходите за PCR тест на отиване.

При необходимост от предварителна он-лайн регистрация на туристите преди влизането в страната на престоя им или получаване на QR код, туроператорът се ангажира да извърши от тяхно име всички възможни регистрации и да им ги предостави.

Как се влиза в България, след завръщане от чужбина?

От 1 май всички български граждани, които влизат на територията на България от държави, различни от Индия, Бангладеш, Бразилия и африканските държави (без Египет, Тунис и Мароко) се допускат у нас, без да се изисква карантина, при представянето на един от следните документи:

 • Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19, посочени в приложение към заповедта, и изтичането на 14-дневен период след поставяне на последната доза;
 • Документ, доказващ, че лицето е боледувало от COVID-19, а именно положителен резултат от PCR или бърз антигенен тест за COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа;
 • Документ, показващ отрицателен резултат от направен до 72 часа преди влизането в страната PCR-тест или отрицателен резултат от направен до 48 часа преди влизането в страната бърз антигенен тест, считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

В случай че българските граждани не представят документ от изброените по-горе и не желаят да се подлагат на 10-дневна карантина след пристигането си в страната, те трябва да представят отрицателен резултат от направен до 24 часа след влизането в страната PCR-тест или бърз антигенен тест.

Кои са страните, които в този момент нямат изисквания към български граждани за представяне та PCR-тест или пък задължителна карантина при пристигане?

 • Сърбия;
 • Северна Македония;
 • Албания;
 • Доминикана;
 • Мексико.

Напомняме Ви, че предлагаме сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ срещу доплащане, като цената на застраховката варира от 1,5% до 2,7% от пакетната цена на екскурзията, в зависимост от момента на сключване на договора. При записване он-лайн, можете да изберете тази услуга и тя ще Ви бъде начислена. При записване в офисите ни, нашите служители ще Ви я изчислят.

По време на пътуванията туроператорът предприема всички необходими предпазни мерки за запазване здравето на своите клиенти и на персонала си, а именно:

 • Измерване на температурата на персонала и на всички туристи преди отпътуването;
 • Ежедневно измерване на температурата на персонала – водач и шофьори;
 • Персоналът на екскурзията работи задължително с маски и, когато е разумно – с ръкавици, а на борда на автобусите носенето на маска е задължително за всички участници в пътуването;
 • Поддържане в наличност на дезинфектант и на маски и ръкавици;
 • Ежедневна дезинфекция на автобуса при автобусни програми;
 • Партньорите на туроператора също спазват всички хигиенни изисквания изисквания за запазване здравето на туристите: авиокомпаниите правят щателна дезинфекция на салоните на самолетите след всяко кацане и ги обработват със специално създадена за целта система с ултравиолетови лъчи (UV) - HoneywellUV Cabin System II, която доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности, поддържат необходимото количество дезинфектанти на борда, както и използват специални филтриращи системи, осигуряващи постоянна циркулация на термично обработен до над 200 градуса въздух, с цел ограничаване на евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път; хотелите сащо дезинфектират основно всички стаи след чек-аут, както и общите помещения – по няколко пъти на ден;
 • Водачите на групи и местните екскурзоводи са специално инструктирани да избягват струпването на хора и да работят в условия на изискване за спазване на дистанция.

Провеждането на всички почивки и екскурзия до 30.04.2021 г. е пряко свързано с епидемиологичната обстановка в страната и решенията на държавните органи на Р България и приемащите страни.

Бъдете здрави и пътувайте с нас!