Белите нощи в Санкт Петербург и речен круиз до Москва 2020

Снимки

Санкт Петербург и незабравимо пътешествие с речен кораб по дългия повече от 1300 км воден път до Москва!
С тази програма ще можете едновременно да разгледате забележителностите на Санкт Петербург - Петропавловската крепост, Кронщад и Ермитажа, и да пътешествате по мрежата от речни системи и езера, част от Волго-Балтийския воден път (вкл.най-голeмите езера в Европа - Ладожкото и Онежкото), между Санкт Петербург и Москва. Пътуването се осъществява с луксозния речен лайнер “Константин Симонов”. Ще опознаете старинните руски градове, манастири, крепости и острови по маршрута, ще опитате местни специалитети, ще се насладите на пълния пансион на борда и многобройните екстри включени в цената, които предлага луксозния кораб! Предвидена е капитанска вечеря, с много кулинарни изненади преди акостирането в Москва! Слизанията от кораба, екскурзиите по време на круиза и входните такси и билети са включени в цената! Програмата е много добре балансирана и е подходяща завсяка възраст. Предвиден е и опитен екскурзовод - преводач от България, който ще е на разположение на групата по време на цялото пътуване.
Маршрут на круиза: Санкт Петербург - остров Валаам - Свирьстрой - Мандроги - Кижи - Горицы - Мышкин - Углич - Москва. Обща дължина на маршрута - 1330 км.

 • 1074
 • 11 дни
 • 10
 • Кораб; Самолет;
 • пълен пансион; с включена закуска;
 • Град;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Юни;

Програма

 • Ден 1 » Москва - Санкт-Петербург

  Приключението започва със среща с на летище София - Терминал 2 в 12:30 ч с екскурзовода на български език, който ще пътува с групата през цялото време. Следва полет за Москва в 15:10 (FB 363) на България Ер. Пристигане на летище Шереметево в 18:05 ч. Посрещане и трансфер до ЖП гарата. Отпътуване със скоростния влак САПСАН за Санкт - Петербург. Настаняване в хотела. Нощувка.

 • Ден 2 » Санкт-Петербург

  Закуска в ресторанта на хотела на блок маса. Информационна среща с екскурзовода. Посещение и обиколка из основната екскпозиция на Ермитажа (възможно е да се използва градски транспорт) - Зимният дворец (построен 1762 г, проектиран от Расстрели). Първоначално лятна резиденция и място за личната колекция на Екатерина II, а в днешно време, Ермитажът е един от най-големите музеи в света, разполагащ с колекции с живопис, скулптури, нумизматика, археологически находки, старинно оръжие и образци на ювелирното изкуство. В галерията са изложени картини на Айвазовски, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Тициан, Веронезе и Веласкес. Като богатство на експозициите, Ермитажа е сравним само с нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. Следва свободно време в Ермитажа. Желаещите, могат да удължат свободното си време в музея и да се върнат в хотела самостоятелно. По желание можете да ползвате свободно време или да вземете участие в нощна разходка с корабче по каналите и реките на Санкт-Петербург (допълнителна екскурзия, която не е включена в цената). Тази разходка предлага поглед към забележителностите на Санкт Петербург - Северната Венеция, от един различен ъгъл - речна обиколка по река Фонтанка и река Нева. Полюбувайте се на вдигащите се мостове и бляскавите светлини на класическия, бароков, еклектичен или модернистичен архитектурен стил на старата имперска столица. Разходката започва в 00:30 ч и приключва в 02:30 ч. Прибиране в хотела около 03:00 ч. Нощувка.

 • Ден 3 » Санкт-Петербург

  Закуска в ресторанта на хотела на блок маса. Около 10:00 ч ще отпътувате за извънградска автобусна екскурзия до Петерхоф - главна морска резиденция на династията Романови, известна e с великолепните си фонтани. Петерхоф - в продължение на 200 години е лятна резиденция на руските императори. Построен като грандиозен триумфален паметник, в чест на победата във Великата северна война, след която Русия получава много необходимия и желан изход към Балтийско море. Между 13:30 ч и 14:30 ч ще разполагате със свободно време за обяд. Следва екскурзия до Царско село в 15:00 ч с посещение на Екатерининския дворец и Кехлибарената стая. Разходка в парка на двореца и свободно време. Връщане в хотела. Свободно време за разходка с екскурзовода в центъра на града или самостоятелно. Нощувка.

 • Ден 4 » Санкт-Петербург - отплаване

  Закуска в ресторанта на хотела на блок маса. Освобождаване на стаите. Трансфер до морската гара към 08:00 ч и настаняване на борда на круизния кораб "Константин Симонов". Следва обзорна екскурзия на Санкт Петербург с автобус. Обяд. Вечеря на борда на кораба и отплаване към 20:00 ч.

 • Ден 5 » Остров Валаам - круиз

  Около 08:00 ч акостиране на остров Валаам в Ладожкото езеро. Закуска. Според легендата, по време на разпространението на християнството, апостол Андрей Первозванный се премества на север, проповядвайки Евангелието. След преминаване на Днепър и Волхов, ученикът на Христос навлиза в "бурното и въртящо водата езеро Небо" и поставя каменен кръст на планината. Около 900 години по-късно двама монаси - Сергий и Херман, идват от юг (вероятно от Гърция) и основават на един от островите монашеско братство. Писмените източници, свидетелстващи за живота и делата на светиите, се считат за изгубени. Първите писмени сведения за Валаамския манастир датират през 14 век. В "Легендата за Валаамския манастир" се посочва годината на основаване - 1407 г. Ще имате възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия.

 • Ден 6 » Круиз

  Закуска. Акостиране в Свирьстрой около 09:00 ч и възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти: Вариант 1: Автобусна екскурзия в Свято-Троицкий Александра Свирского монастырь Вариант 2: Автобусна екскурзия в Введено-Оятский женский монастырь. Обяд. Отплаване в 15:00 ч. По-късно следва вечеря и музикално-артистична програма.

 • Ден 7 » Кижи - круиз

  Акостиране около 08:00 ч и закуска. Кижи (Ки́жский пого́ст) е исторически архитектурен комплекс, разположен на остров Кижи в Онежкото езеро. Състои се от 2 черкви и 1 самостоятелна камбанария, построени през XVIII—XIX век, обиколени с типична за времето си ограда - обектът е обявен от Юнеско за част от световното културно наследство. Според една от легендите Черквата Преображение Господне е била построена само с брадва (без нито един пирон) от дърводелеца Нестор. Веднага след като завършил делото си, дърводелецът хвърлил брадвата в езерото, за да не може никой да повтори сътворената от него, уникална величествена сграда. Едно от най-забележителните събития в района е Кижкото въстание от 1769—1771 година. Ще имате възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти: Вариант 1: Пешеходна екскурзия по острова,с посещение на музея на Древните дърводелски умения; Вариант 2: Пешеходна екскурзия по острова, с посещениe на етно селата - Ямка и Васильево. Отплаване около 12:00 ч и обяд. Свободно времена борда. Вечеря и музикално-артистична програма.

 • Ден 8 » Горицы - круиз

  Закуска. Акостиране в Горицы към 14:00 ч. Обяд. Следва автобусна екскурзия в Кирилло-Белозерский историко-архитектурный и художественный музей-заповедник. Отплаване в 17:00 ч и свободно време. Вечеря и музикално-артистична програма.

 • Ден 9 » Углич - круиз

  Закуска. Плаване към Углич. Разположен на източния бряг на река Волга, Углич е град от т.нареченият Златен пръстен на Русия - туристически маршрут, който минава през древните градове на Североизточения регион на Русия, места с уникални паметници на историята и културата на древна Русия, центрове на народните занаяти. Акостиране в Углич в 16:00 ч и възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти: Вариант 1: Пешеходна екскурзия в местния Кремль, Царевича Дмитрия, Спасо-Преображенский собор, Богоявленский монастырь; Вариант 2: Пешеходна екскурзия с посещение на музея ГЭС (препоръчано и за деца) Свободно време и вечеря с много кулинарни специалитети! Отплаване към 20:00 ч

 • Ден 10 » круиз - Москва

  Закуска, обяд и вечеря на борда. Акостиране на Северната речна гара в Москва в 20:00 ч и напускане на кораба. Следва панорамна обиколка в Москва. Транспорт с автобус до хотела и настаняване. Нощувка.

 • Ден 11 » Москва - София

  Закуска на блок маса в хотела. Освобождаване на стаите и среща в лоби бара за трансфер към летище Шереметево около 16:00. Отпътуване с полет FB 364 на България Ер в 20:05 ч. Очаквано пристигане на летище София, Терминал 2 в 22:05ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София- Москва - София с България Ер;
Летищни такси;
Екскурзоводско обслужванена български език през цялото време на пътуването;
Билети за скоростният влак САПСАН/ Москва - Санкт Петербург - Москва;
Виза;
3 нощувки със закуски в хотел Парк Инн Прибалтийская 4* в Санкт Петербург;
6 нощувки със закуски, обяди и вечери на борда на "Константин Симонов", настаняване в двуместна каюта на най-горна палуба;
6 екскурзии по целия маршрут на круиза;
1 напитка по избор, по време на вечерите на борда;
1 нощувка със закуска в комплекс Измайлово 4* в Москва;
Полудневна екскурзия до Петропавловската крепост;
Полудневна екскурзия до Петерхоф и Царско село;
Екскурзия - разглеждане на Ермитажа;
Пешеходна обиколка в центъра на Санкт-Петербург;
Панорамна обиколка на Москва;
Транспорт до морската гара в Санкт-Петербург;
Транспорт жп.гара - хотел в Санкт Петербург;
Транспорт от морската гара до хотела в Москва;
Транспорт от хотела до летището в Москва;
Транспорт от летището до жп гарата в Москва;
Фитотерапия с чай на борда на кораба;
Кислородни коктейли на борда на кораба;
Терапевтична гимнастика на борда на кораба;
Детски клуб на борда на кораба;
Артистична програма на борда на кораба;
Всички входни такси и билети на екскурзиите, включени в цената, освен ако изрично не е упоменато друго;
Застраховка с покритие 30 000 Евро.

Цената не включва

Входна виза за Руската федерация
Допълнителни екскурзии извън програмата в Санкт Петербург и по времетраенето на круиза, непосочени в „Цената включва“;
Билети за градски транспорт;
Сауна на борда на кораба;
Лечебни масажи и допълнителни медицински услуги на борда;
Блюда и напитки, сервирани в баровете на кораба;
Нощна разходка с корабче по каналите и реките на Санкт-Петербург- очаквайте цена скоро!

Важна информация

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден международен паспорт с валидност, най-малко 6 месеца от датата на връщане от екскурзията;
За деца под 18 години пътуващи без единия или двамата родители - нотариално заверена декларация;
Входна виза за Руската федерация.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА:
Валиден паспорт;
Ксерокопие на паспорта;
Попълнена визова анкета;
Една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см.
Забележки*:
Ранни записвания до 31.12.2019г.;
Пълно доплащане - до 20 май 2020;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
При форсмажорни обстоятелства или лошо време, круизната компания може да направи промени в разписанието и маршрута на круиза с цел осигуряване на безопасността на пасажерите;
При избран повече от един маршрут за дневните екскурзии по време на круиза, българският екскурзовод придружава този маршрут, по който има най-голям брой записани туристи от групата;
Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на цялата програма - 16;
Още допълнителни екскурзии на място ще бъдат предложени и заплатени на място по желание.

Застраховка Отговорност на ТО Тез Тур »


Полетно разписание

19.06 София – Москва / FB363/ 15:10 -18:05
29.06 Москва – София/ FB364/ 20:05 – 22:00
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

Забележки

*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 16. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване

*Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.

*Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.

*Необходимо е да притежавате валиден задграничен паспорт и виза за Руската федерация. Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на изтичане на срока на действие на визата. На територията на РФ не се допуска влизане с валиден паспорт и виза, поставена в невалиден паспорт. Задължително изискване е визата да бъде поставена на валидния документ за пътуване.

*При силно натоварване на туристическите обекти в Санкт-Петербург, туроператорът си запазва правото да направи промени в графика на екскурзиитеи програмата.

*Ориентировъчни цени за обяд/вечеря в Санкт Петербург – 20 лв/човек, без напитките.

*Пътуването, като цяло, не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Други предложения

Почивка през 2021 на о-в Тенерифе в хотел Catalonia Las Vegas 4* промо оферта
Почивка през 2021 на о-в Тенерифе в хотел Catalonia Las Vegas 4* 8 дни през май или октомври в Испания от София
Перлите на Австро - Унгарската империя промо оферта
Перлите на Австро - Унгарската империя 6 дни през март, април, май, юни, август, септември или ноември в Унгария, Чехия, Австрия и Сърбия от София
Египет от А до Я - Круиз по Нил, Кайро и Хургада с полет от София
Египет от А до Я - Круиз по Нил, Кайро и Хургада с полет от София 8 дни през февруари, март, април или май в Египет от София
Комбинирана програма Лисабон и остров Мадейра 2021
Комбинирана програма Лисабон и остров Мадейра 2021 8 дни през октомври в Португалия от София
Почивка в Египет 2021 - 7 нощувки в Хургада от София
Почивка в Египет 2021 - 7 нощувки в Хургада от София 8 дни през март, април или май в Египет от София

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми