Нова година 2021 в Сърбия и град Крагуевац

Снимки

Нова година 2021 в Сърбия и град Крагуевац - „Великолепната роза на Шумадия“ с организиран транспорт само на 290 км от София.
Защо да изберем това място, наричано „Великолепната роза на Шумадия” Защото е само на 290 км от София, стига се бързо само по магистрален път и предлага добри условия за настаняване, фантастична кухня и отлично обслужване! Не случайно великият чешки историк и пътешественик Константин Иричек е възкликнал: „...Ако искате да видите истински сръбски град, то трябва да посетите Крагуевац”.

 • 1210
 • 3 дни
 • 2
 • Автобус;
 • Град;
 • София;
 • Декември;

Програма

В зависимост от деня на заминаване, програмата се провежда в един от следните варианти:

 • Ден 1 » София - Ниш - Крагуевац

  Отпътуване в 09.00 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина - Ниш - Алексинац - Крагуевац. Пристигане, разходка из центъра на Крагуевац - „Великолепната роза на Шумадия” и първи впечатления от града. Днешният Крагуевац е четвъртият по големина град в Сърбия, главeн и административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център, в който остават повечето основни туристически атракции, с изключение на мемориален парк Шумарице. Също така градът е първата столица на съвременна Сърбия (1818-1839 г.). Църквата Света Троица и сградата на стария Парламент се намират на десния бряг на реката. Този градът е един от най- бързо развиващите се в Сърбия и изненадва именно с това. В този град новото със старото върви ръка за ръка, което се доказва от многобройните паметници запазени до дeн днешен и изобилстване на нови съвременни сгради и заведения, който привличат многобройни посeтители. Настаняване в хотел SUMARICE - 3*** (www.sumaricedoo.com). Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » Крагуевац - Топола

  Закуска. Полудневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, която ще ви отведе до Топола - едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най - известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Предстои дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време и подготовка за празничната вечер. Новогодишна вечеря в Синя зала с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта. ЧЕСТИТА НОВА 2021 ГОДИНА! Srećna Nova godina!

 • Ден 3 » Крагуевац - Манастирът Дивостин - София

  Късна закуска. Отпътуване за манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най - вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан). Продължаване за България. Пристигане в София вечерта.

 • Ден 1 » София - Ниш - Крагуевац

  Отпътуване в посока Калотина - Ниш - Алексинац - Крагуевац. При пристигането ви предлагаме да се разходите из центъра на Крагуевац - „Великолепната роза на Шумадия” за първи впечатления. Днешният Крагуевац е четвъртият по големина град в Сърбия, главeн и административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център, в който остават повечето основни туристически атракции, с изключение на мемориален парк Шумарице. Също така градът е първата столица на съвременна Сърбия (1818-1839 г.). Църквата Света Троица и сградата на стария Парламент се намират на десния бряг на реката. Този градът е един от най- бързо развиващите се в Сърбия и изненадва именно с това. В този град новото със старото върви ръка за ръка, което се доказва от многобройните паметници запазени до дeн днешен и изобилстване на нови съвременни сгради и заведения, който привличат многобройни посeтители. Настаняване в хотел SUMARICE - 3*** (www.sumaricedoo.com). Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » Крагуевац - Топола

  Закуска. Полудневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане с наш организиран транспорт /подлежи на допълнително препотвърждение според свооободннните места/. В другия случай можете да ползвате вашия транспорт. Организираната екскурзия, ще ви отведе до Топола - едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най - известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Предстои дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време и подготовка за празничната вечер. Новогодишна вечеря в Синя зала с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта. ЧЕСТИТА НОВА 2021 ГОДИНА! Srećna Nova godina!

 • Ден 3 » Крагуевац - Манастирът Дивостин - София

  Късна закуска. По желание можете да посетите манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най - вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан). Отпътуване за България.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

транспорт с автобус, 2 нощувки със закуски в хотел SUMARICE ***, 1 обикновена вечеря на меню на 30.12., 1 обяд на меню на 31.12., Новогодишна вечеря в Синя зала, секция I, на меню с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика, водач от агенцията, туристическа програма в Крагуевац, посещение на манастира Дивостин, мед. застраховка с покритие 5000 EUR.
Възможност за пътуване със собствен транспорт

Цената не включва

полудневна екскурзия до Топола - 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място, дегустация - 7 EUR), вход за плувния комплекс в Крагуевац.

Важна информация

Парична единица на Сърбия - DIN - Сръбски динар (1 EUR ~ 116 DIN).

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 35 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди началната дата.

Необходими документи - лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания. Екскурзията е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!

Начин на плащане - депозит - 50 лв., доплащане - до 30 дни преди отпътуване.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 07.10.2020 г.

Възможност за пътуване със собствен транспорт и насняване на 30.12 или 31.12.

Застраховка Отговорност на ТО Мондел Травел ООД »


Описание на хотела

Хотел SUMARICE е 3-звезден хотел (http://www.sumaricedoo.com/), разположен сред великолепния парк и зеленина на хълма Шумарице сред вековна борова гора, мемориален комплекс и езеро, на 3 км от центъра на града. Супериор стаите са изцяло реновирани с ново модерно и удобно обзавеждане, климатик, безжична интернет връзка, нова модерна баня с душ кабина, сешоар, дължина на леглата 210 см. Гостите на хотела могат да ползват безплатно фитнес центъра и WI FI. На територията на хотела има и Уелнес център със сауна, парна баня и джакузи срещу допълнително заплащане. Нов плувен комплекс с олимпийски размери се намира на ~1.5 км от хотела (има вход за басейна, който се заплаща на място).

Други предложения

Почивка в Сицилия през 2020 с полет от Варна - Santa Lucia 4*, Superior промо оферта
Почивка в Сицилия през 2020 с полет от Варна - Santa Lucia 4*, Superior Резервации срещу депозит от 50 лв на пътуващ
Нова година 2021 в Охрид - хотел Белвю 4*, 4 нощувки със закуски и вечери
Нова година 2021 в Охрид - хотел Белвю 4*, 4 нощувки със закуски и вечери 5 дни през декември в Северна Македония от Кюстендил или София
Почивка на Закинтос - смарагдовият остров
Почивка на Закинтос - смарагдовият остров 5 дни през май, юни или септември в Гърция от Благоевград, Дупница или Сандански или София
Кемер, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от София ранно записване
Кемер, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от София Промоционални условия за нови резервации направени след 01.10.2020 г.
Нова година в Дъблин - със самолет и обслужване на български език
Италиански езера 2021 - 6 дни с автобус от София и Пловдив
Италиански езера 2021 - 6 дни с автобус от София и Пловдив 6 дни през март, април, май, юни, юли, август, септември или октомври в Хърватия и Италия от Пловдив или София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми