Нова година в Палермо, Сицилия с полет от Варна на 29.12.2019

Снимки

Нова година 2020 в Палермо - столицата на Сицилия с директен полет от Варна на 29.12.2019 г.

 • 874
 • 5 дни
 • 4
 • Самолет;
 • полупансион; с включена закуска;
 • Град;
 • Екскурзия; Почивка;
 • Варна;
 • Декември;

Програма

 • Ден 1 » 29.12.2019 Полет Варна - Палермо

  Събиране на летище Варна. Пристигане в Палермо. Трансфер до избраният хотел. Настаняване. Продължителност на трансфер - около 2 часа. Свободно време в Палермо или полудневна екскурзия на Палермо и Монреале - срещу доплащане. Нощувка.

 • Ден 2 » 30.12.2019 Свободно време в Палермо или целодневна екскурзия до Етна и Таормина

  Закуска. Свободно време в Палермо или целодневна екскурзия до Етна и Таормина - срещу доплащане. Нощувка

 • Ден 3 » 31.12.2019 Свободно време или целодневна екскурзия до Ериче и Седжеста

  Закуска. Свободно време в Палермо или целодневна екскурзия до Ериче и Седжеста - срещу доплащане. Посрещане на Нова Година 2020 - Очаквайте нашите предложения за Новогодишна вечеря. Нощувка.

 • Ден 4 » 01.01.2020 Свободно време на почивка, разходки и шопинг

  Закуска. Свободно време на почивка, разходки и шопинг. Нощувка.

 • Ден 5 » 02.02.2020

  Закуска. Свободно време. Напускане на хотела. Трансфер до летище Пелермо. Полет за България.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет Варна - Палермо - Варна с директен чартърен полет;
Чекиран багаж до 20 кг и речен багаж до 7 кг.
Летищни такси;
4 нощувки със закуски в избраният хотел;
Трансфер летище - хотел - летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с ДЗИ;
Водач от България.
*Santa Lucia 4* Superior, Чефалу - e на база изхранване закуска и вечеря.


Цената не включва

Екскурзия на Палермо и Монреале с екскурзовод на български, с включен вход за Катедралата в Монреале и слушалки - 58 лв. за възрастен / 29 лв за деца до 11.99 год;
Екскурзия до Етна и Таормина - 112 лв. за възрастен / 56 лв за деца до 11,99 год;
Екскурзия до Ериче и Седжеста - 88 лв. за възрастен / 44 лв. за деца до 11.99 год;
Новогодишна вечеря за хотел Santa Lucia 4* - 195 лева на човек (в ресторанта на хотела, предлагана само за гостите на този хотел).
Задължителни доплащания:
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета; Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара;
Общинска такса - около 6-8 евро за целия престой, заплаща се на място. Възможно е да бъде променена без предупреждение.
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Важна информация

ВАЖНО:
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Минимален брой за провеждане на програмата 120 човека.
Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум от 30 човека.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.
Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061710000224 при ЗД ЛЕВ ИНС АД


Резервации

Първоначална вноска: 350 лв, при подписване на договор.
Краен срок за плащане:  31 дни преди датата на пътуване.

Палермо

Условия за прекратяване на договор

Условия за прекратяване на договор:
ПЪТУВАЩИЯ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
Припрекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.
 

Допълнителни екзкурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите да се заявяват и заплатят на място, при налични свободни места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.
Посочените входове са актуални към 17.11.2018г. възможни са промени!
Палермо и Монреале

Цена: 58 лв. възрастен / 29 лв. (дете до 11.99 г.)

Насладете се на Палермо, столицата на Сицилия, разположжена на брега на морето и в полите на планината Пелегрино. Града е бил под владението на финикийци, римляни, араби, нормани. Влиянието на всички се вижда и усеща в Палермо. Златния век на града е по време на арабското владичество, когато Палермо е превъзхождал дори Кайро.

Екскузрията включва посещение на всички основни забележителности на Палермо – Куатро Канти, фонтана Преториа, Катедралата и Нормандския дворец.

Посещението на Палермо няма да е пълно без посещение на Монреале.

Катедралата в Монреале е великолепен пример на концентрацията на нормандското, арабското и византийското наследство. Катедралата в Палермо е древна, но тази в Монреале е запазена през вековете, от 12-ти век. Вълшебно място, което много повече от просто още една църква. Катедралата наистина ще Ви впечатли.

Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване на български език, вход за Катедралата в Монреале и слушалки.

Цената не включва: входни такси за останалите обекти, разходи от личен характер.

Eриче и Седжеста

Цена: 88 лв, възрастен / 44 лв. (дете до 11.99г.)

След закуска отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия.

Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири… редом с обикновени домове, ресторанти, даже банката и полицията – абсолютно всичко е дялан камък.

Основни забележителности тук са катедралата от 16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в. намираща се на мястото на Ерикс, крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време.

Следобед отправяне към археологическата зона на Седжеста, за да се посети древния дорийски храм и амфитеатъра. Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней – Елимите.

В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм /426-416 пр.хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. хр. Амфитеатралното разположение на седалките за зрителите е изградено по хълма, известен като Монте Барбаро (Monte Bàrbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото се изнасят представления в него.

Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: входни такси, разходи от личен характер.

Етна и Таормина

Цена: 112 лв. вързстен / 56 лв. (дете до 11.99 г.)

Ранно отпътуване. Панорамна обиколка на централната част на Сицилия до вулкана Етна: Пътуване с автобус по склоновете на Етна до 1987 м надморска височина; Свободно време с възможност за проучване на страничните кратери „Силвестри” . По желание може да се стигне до централните кратери (на ниво над 3000 метра надморска височина) с въжени лифтове и джипове (по избор, само при благоприятни метеорологични условия). В Таормина: Свободно време в историческия център и възможност да се разгледа Древния театър. Връщане в хотела.

Цената включва: транспорт, екскурзоводска беседа на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер, входни такси:

Билет за въжения лифт и джипове – 63 евро/41 евро (4 – 11,99г)

Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро)

Вход за гръцкия театър в Таормина – 12 евро

Предложения за Новогодишна вечеря

Ресторант Carne
Меню с месо-120 евро на човек
1. Уелкъм Дринк за добре дощли
2.Ордьовър:
-Печен патладжан тип лазания (Пармиджано),аспержи с прошуто Крудо, карфиол, домати Гратинато (запеччен домат в галета), Брезауа (телешко бон филе с маскарпоне), пълнен артишок Капоната (пържени зеленчуци с домати), гъби Шампиньон (вътрешността на гъбата е поръсена с галета).
3.Предястие:
-Ризото Дилепна (спек с гъби манатарки), паста пълна със спанак и прясна извара залята със сос бешамел поръсено с галета.
4.Основно:
-Печено телешко месо върху канапе от ябълки поднесено с гарнитура от млади пресни картофи
5.Десерт:
-Сурбе от лимон, чийз кейк с извара и бадеми
-Пандоро (Козуначен кекс)
-Традиционна леща (Местните смятат че който повече леща изяде, толкова повече берекет и здраве ще има).

Меню Вегитарияно-90евро на човек
1. Уелкъм дринк за добре дощли
2.Ордьоври:
-Тартар с Ппесто от маслини, брускети с домати, брускети с шам фъстък, Капоната, печени патладжани,пълнени домати, карфиол, аспержи, цвекло, пълнен артишок Пепероната (чушки, домати и лук).
3. Предястие:
-Талиятели с гъби манатарки.
4. Основно
-Пържола от Соя със сортирани картофи.
5. Десерт
-Сурбе от лимон, торта с извара и бадем, Традиционан леща и Пандоро
6.Вода, червено вино "Etna Rosso" Catania Murgo (възможност за смяна с бяло от същата изба), шамбанско.
Детско меню-50 евро на дете
1. Детско предястие
2.Спагети с пресни домати
3.Пържола с пържени картофи
4.Лека безалкохолна напитка и минерална вода


Resturant Da Bacco-50 места максимум - 115 евро на човек
1.Ордьовър:
-Кроасани пълни с манатарки и прошуто Крудо, запечен патладжан със сирене Рагузано, Бурата (прясна биволска моцарела с течен център от сметана), гарнирано с пера от лук.
2.Предястие:
-Кошничка пълнена с рукола, артишок и Крешенца (меко италианско сирене), гнезденца от прясна паста със Спер(филе) и рукола.
3.Основно
-Говеждо месо с винен сос и бадем, рулца от сукалчета с палермотанска плънка гарнирано с ароатни картофи и мариновано резене
4.Десерт
-Касата сичилияа (сиропирано реване), крем Шантел с плодова гранита
Бутилка червено вино "Nero D'A Voala Donnagisa Cantina"(възможност за смяна с бяло вино от същата избба) (бутилката вино е предназначена за 2-ма души), минерална вода, кафе, Диджестив- Ни момчело и Амаро (горчив билков ликьор)

Детско Меню-65 евро за дете
1.Детско предястие
2. Спагети с пресни домати
3.Пържола с пържени картофи
4.Лека безалкохолна напитка и минерална вода


Допълнителни услуги и екскурзии

Палермо и Монреале
Информация за екскурзията »
58.00 лв за възрастен
29.00 лв за дете до 12г
Eриче и Седжеста
Информация за екскурзията »
88.00 лв за възрастен
44.00 лв за дете до 12г
Етна и Таормина
Информация за екскурзията »
112.00 лв за възрастен
56.00 лв за дете до 12г

Други предложения

Цветен уикенд в Амстердам с полет от Варна през 2020 ранно записване
Цветен уикенд в Амстердам с полет от Варна през 2020 4 дни през април или май в Холандия от Варна
Кападокия 2020 с автобус от София - 4 нощувки без нощни преходи ранно записване
Кападокия 2020 с автобус от София - 4 нощувки без нощни преходи 5 дни през март, април, май, август, септември или октомври в Турция от Ихтиман, Пазарджик, Пловдив или София или Хасково
Почивка в Италия 2020 - Соренто, Неапол, Амалфи, о.Капри, Позитано и Помпей
Почивка в Италия 2020 - Соренто, Неапол, Амалфи, о.Капри, Позитано и Помпей 8 дни през април, май, юни, август, септември или октомври в Италия от София
Почивка в Испания - Барселона и о-в Тенерифе, юли 2020
Египет от А до Я Круиз по Нил, Кайро и Хургада с полет от Варна
Египет от А до Я Круиз по Нил, Кайро и Хургада с полет от Варна 8 дни през март или април в Египет от Варна
Почивка в Египет 2020 - 7 нощувки в Хургада от София ранно записване
Почивка в Египет 2020 - 7 нощувки в Хургада от София 8 дни през март, април, май, септември или октомври в Египет от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми