new-year-in-malaysia-kuala-lumpur-and-langkawi-island_650c3b88ec186w42.jpg

Почивка за Нова година 2024 в Малайзия - Куала Лумпур и остров Ланкави

Снимки

Ланкави и Куала Лумпур са две невероятни дестинации в Малайзия, които предлагат незабравими ваканционни преживявания за всички пътешественици. Независимо дали търсите релаксация на девствени плажове или опознавате оживения градски живот, тези дестинации могат да предложат по нещо за всеки. Ланкави, известен със своята спираща дъха природна красота, е идеалното място за бягство за тези, които искат да се отпуснат и да се възстановят.

Куала Лумпур, оживената столица на Малайзия, е оживен метрополис, който съчетава модерността с културното наследство. Небостъргачите доминират в силуета на града, показвайки неговото развитие, докато историческите забележителности като емблематичните кули близнаци Петронас и величествената сграда Султан Абдул Самад отразяват богатото наследство на града.

 • 1703
 • 12 дни
 • 9
 • Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна; Почивка;
 • София;
 • Февруари;

Програма

 • Ден 1 » София - Истанбул

  Заминаване от София в 21:30 ч. за Куала Лумпур през Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 23:55ч. Излитане от Истанбул на следвация ден в 01:50 ч.

 • Ден 2 » Истанбул - Куала Лумпур

  Кацане на летището в Куала Лумпур в 17:00ч. Трансфер до хотел CAPRI BY FRASER BUKIT BINTANG и настаняване. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 4 » Куала Лумпур

  Закуска. Полудневна обиколка на столицата. Ще се докоснете до красотата и очарованието на стария и новия град на Куала Лумпур - „Градът на светлините“. Ще видите контраста между великолепните небостъргачи и сградите от колониалните дни. Градската обиколка на Куала Лампур ще ви отведе до много от акцентите, които този красив град може да предложи. До края на обиколката вероятно ще се почувствате така, сякаш сте „видяли“ душата на Куала Лумпур! Акцентите от обиколката включват: кулите-близнаци Петронас (фотопауза), Petronas Skybridge, Двореца на Краля (фотопауза), National Monument, Джамията (фотопауза), Площада на независимостта и сградата на султан Абдул Самад. След екскурзията, трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 5 » Куала Лумпур

  Закуска. Свободно време. Възможност за екскурзия „Светът на птиците“ (срещу допълнително заплащане) Нощувка.

 • Ден 6-10 » о-в Ланкави

  Закуска. Свободно време. Възможност за екскурзия (срещу допълнително заплащане) Нощувка.

 • Ден 11 » о-в Ланкави - Куала Лумпур - Истанбул

  Закуска. Трансфер до летището на о-в Ланкави за вътрешен полет до Куала Лумпур. Излитане в 18:25ч. и кацане в 19:40ч Полет на Turkish Airlines в 23:50 часа за Истанбул.

 • Ден 12 » Истанбул - София

  Пристигане в Истанбул в 06:20 часа. Свързващ полет за София в 08:45 часа. Кацане в София в 09:05 часа.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София - Истанбул - Куала Лумпур - Истанбул - София с Turkish Airlines;
Вътрешен полет Куала Лумпур - о-в Ланкави - Куала Лумпур;
Включен 20 кг. чекиран и 7 кг ръчен багаж (заради вътрешните полети);
Летищни такси;
Трансфери летище - хотел - летище в Куала Лумпур и о-в Ланкави;
3 нощувки със закуски в Куала Лумпур в хотел CAPRI BY FRASER BUKIT BINTANG 4*;
6 нощувки със закуски на остров Ланкави в избрания хотел;
Обзорна обикола на Куала Лумпур;
Водач, придружаващ групата - при минимум 16 пътуващи. Помага с превода на екскурзиите на място;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек на ЗАД „Уника“.

Цената не включва

Туристичекса такса - около 2 € (RM10) на вечер/ на стая за хотелите в Куала Лумпур и около 3 € (RM15) на вечер/ на стая за хотелите на о-в Ланкави (възможна е промяна);
Разходи от личен характер;
Допълнителни екскурзии;
Напитки и сервизна такса при включено хранене по време на допълнителните екскурзии;
Такса обслужване за екскурзоводите и шофьорите - прието е да се оставят 2-4 USD на човек на ден;
Застраховка за хора над 65 г.: 66-70 г. с покритие 10 000 евро - доплащане 5 евро; 71-75 г. с покритие 5 000 евро - доплащане 5 евро; 76-79 г. с покритие 4 000 евро - доплащане 8 евро; от 80 г. с покритие 2 000 евро - доплащане 6 евро;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока за анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД „Уника“;
Такса към самолетния билет (ако има такава към момента на издаване на билетите за цялата група).

Условия за резервация и анулация

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
Авансово плащане - 50% от общата сума при записване;
Доплащане: до 30 дни преди отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка, е до 60 дни преди датата на пътуването.
При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50 % от цената на пътуването. Важи и за предплатените екскурзии.
Ако направената анулация е от 29 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100 % от цената на пътуването. Важи и за предплатените екскурзии.
При неявяване за полет, неустойката е в размер на 100 % от цената на пътуването.

УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ:
*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 16
(Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 21 дни преди отпътуване).


Важна информация

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото да актуализира часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно пътниците.
Важно: Агенцията си запазва правото да прави промени в програмата, ако настъпят събития, независещи от нея - метеорологични условия, промяна от старана на авиокомпанията или от местния партньор и други фактори извън нейния контрол.

Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии, предлагани на място или анулиране по причини, независещи от туроператора.

Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата или в програмата по дни.

Важно: Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от агенцията-партньор на място в зависимост от броя записани.

Важно: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени. Цените на горивата в програмата за Тайланд са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1,2 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по- късно от 21 дни преди датата на заминаване за чартърните полети или към момента на издаване на билетите за групата, когато полетите са с Турски авиолинии.

Важна информация: За пътуване до Малайзия се изисква международен паспорт. Той трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизане в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

Не се изисква виза за български граждани.

Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайтсърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

В страната е разрешен вносът на местна валута до 1000 малайзийски рингита. За вноса на чужда валута няма ограничения. Суми над 2,500 щ. долара задължително се декларират. Евро може безпроблемно да се обменя. Стоки за лична консумация – до 200 цигари или 50 пури, 225 гр. тютюн, както и 1 л. Алкохол, се внасят безмитно.

Внимание! Притежанието на наркотици се наказва със смърт.

Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да се носят оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители или непътуващият родител са съгласни детето да излезе в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да се предостави актът за раждане на детето, както и копие от него. Документите ще послужат пред българските гранични власти.

Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.


Допълнителни услуги и екскурзии

Круиз по залез
Пълна информация »
100.00 EUR
Северните мангровите гори
Пълна информация »
60.00 EUR
С лифт до Ориенталското селище
Пълна информация »
70.00 EUR
Светът на птиците
Пълна информация »
60.00 EUR
Подводен свят Ланкави
Пълна информация »
60.00 EUR

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Белгия 🇧🇪 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Исландия 🇮🇸 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми