Нова година в Кушадасъ в Korumar Ephesus Beach & Spa Resort 5*

Снимки

Нова година в Кушадасъ в хотел Korumar Ephesus Beach & Spa Resort 5* на база All Inclusive* с организиран или собствен транспорт от София, Пазарджик, Пловдив, Димитровград и Хасково.
Дата на заминаване с автобусен транспорт: 28.12.2022 г. Дата на настаняване със собствен и с автобусен транспорт: 29.12.2022 г.
Вариант за автобусна програма с тръгване от София, Пазарджик, Пловдив, Димитровград, Плевен, Ловеч, Севлиево, В. Търново, Казанлък, Ст. Загора, Варна, Бургас.

 • 1002
 • 6 дни
 • 4
 • Автобус;
 • All Inclusive;
 • Море;
 • Забавление; Почивка; Почивка с деца;
 • Димитровград; Пазарджик; Пловдив; Сандански; Хасково;

Програма

 • Ден 1 » 28.12.2022 г. Отпътуване

  Отпътуване: - в 16:00 ч. от София автогара "Сердика" / бивш Трафик Маркет между Централна Гара и Централна Автогара София", - в 17:00 ч. от Пазарджик, бензиностанция "Шел" АМ Тракия - в 17:30 ч. от Пловдив, бензиностанция "ОМВ " пред хотел "Санкт Петербург"; - в 19:00 ч. от Димитровград, бензиностанция "Газпром" на разклона за Димитровград в посока Хасково - в 14:00 ч. от Плевен жп. гарата; - в 14:30 ч. от Ловеч - в 16:00 ч. от Велико Търново, пред хотел Етър; - в 18:00 ч. от Казанлък, пред хотел Казанлък; - в 19:00 ч. от Стара Загора, пред бензиностанция "ЗАРА" - в 15:00 ч. от Варна, ул. Антим 1-ви; - в 17:00 ч. от Бургас, бензиностанция "ОМВ " пред хотел "Мираж"; Преминаване на граница през ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле. Преминаване с ферибот през протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море. Бреговете му докосват и двата континента - Европа и Азия. Редовно между двата бряга плават фериботи, а в марината акостират луксозни яхти, преминаващи през протока. Нощен пеход.

 • Ден 2 » 29.12.2022 г.

  Преминаване покрай третия по големина град в Турция - Измир - Европейското Сърце на Турция, съвременен и впечатляващ град, който се разраства постоянно. Настаняване в хотел KoruMar Ephesus Beach & Spa Resort 5* - един от най-добрите в района на Егейските курорти - нов, луксозен комплекс, който получава най-високи оценки от посетилите го туристи от момента , в който отваря врати до сега / престоят в хотела започва с обяд/. Следобед - по желание с допълнително заплащане обзорна екскурзия в курорта Кушадасъ Завръщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 3 » 30.12.2022г.

  Закуска. За гостите, които желаят да се докоснат до културата на страната, турските ни партньори предлагат набор от интересни полудневни и целодневни екскурзии, които да разнообразят престоя и да разкрият културните и природни съкровища на района. По желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия до Памуккале: природният феномен, чието име в превод означава "Замък от Памук". В приказната местност със снежнобели водопади, травертинови каскади и млечно-бели "лунни езера" се намира и древния град Хиераполис, включен в листата за Световно Културно Наследство на ЮНЕСКО. Целодневният тур включва двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, посещение на Памуккале и древния град Хиераполис, обяд на шведска маса (напитките се заплащат допълнително), възможност за пазаруване на сувенири от оникс. В цената не са включени: Античния басейн, всички видове питиета по време на обяд, лични разходи по врме на пътуването. Завръщане в хотела. Нощувка. * Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на провеждане на допълнителните мерорприятия по програмата по дни.

 • Ден 4 » 31.12.2022 г.

  Закуска. По желание с допълнително заплащане полудневна екскурзия до Древния Град Ефес: туристическа забележителност с огромно значение, която привлича хора от цял свят. Ефес е разположен на огромна площ и пази най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. На територията му сияят с хилядолетната си мъдрост Храмът на Артемида - едно от Седемте чудеса на Древния свят, храмовете на Адриан и Домециан, театъра - считан за най-големия в Древността с капацитета си от 44 000 души и двете агори - за уреждане на търговски дела и важни държавни въпроси. Посещение на Дома на Дева Мария - място за поклоничество, не само на християните, но и на мюсюлманите. Откакто е открит домът хора от всички възрасти, религии и националности посещават последния "пристан" на Света Богородица. Всеки може да напише своето пожелание и молитва и да го остави на стената в близост до къщата й с надежда, че ще се изпълни. Освен поклонническо място, Къщата на Девата е и основна културна забележителност в района, само на 7 км. от Ефес. Полудневният тур включва двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, посещение на изброените обекти и обяд на шведска маса (напитките се заплащат допълнително). Възможност за пазаруване на локум, сувенири и други. Завръшане в хотела следобяд. Подготовка за Новогодишната вечер. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ KoruMar Ephesus Beach & Spa Resort 5* / All Inclusive на напитките до 02:00 ч. / Нощувка. * Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на провеждане на допълнителните мерорприятия по програмата по дни.

 • Ден 5 » 01.01.2023 г.

  Закуска. По желание с допълнително заплащане екскурзия до архитектурния резерват Шириндже и главния търговски град Селчук. Село Шириндже става световноизвестно през 2012 г., заради календара на маите, в който се упоменава, че само то и едно френско село ще оцелеят след края на света. Разбира се, интересът към него се дължи не само на древните маи-мъдреци, а и на запазената колоритна обстановка с калдаръмени улички, варосани бели къщи, множество магазинчета, ателиета и дюканчета. Уханните плодови вина, традиционният десерт кюнефе, поднасян в ресторантчетата и оригиналното гюзлеме допълват очарованието и хармонията на "вечното" село. Цената на тура включва двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, входни такси, посещение на крепостта в Селчук, джамията "Иса Бей", гробът на "Свети Йоан" и обяд (всички напитки се заплащат допълнително). Свободно време и възможност за пазаруване. Завръщане в хотела следобяд. Свободно време. Нощувка. * Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на провеждане на допълнителните мерорприятия по програмата по дни.

 • Ден 6 » 02.01.2023 г.

  Закуска. На обяд освобождаване на хотела и отпътуване за България. На връщане отново преминаваме с ферибот през Дарданелите. Нощен преход. Завръщане в България на 02.01 срещу 03.01 след получнощ или рано сутринта според града на пристигане.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Транспорт с автобус с тръгване на 28.12.2022 (при избран такъв вариант) и медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 еврo за лица до 64 г. вкл. (покрива Ковид-19) ;
4 нощувки на база All Inclusive в хотел Хотел Korumar Ephesus Beach Resort & Spa 5* ; Празнична Новогодишна Вечеря по меню с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, шоу програма с DJ от България, ориенталски танци и много изненади; / ALL INCLUSIVE програмата на напитките приключва в 02:00 ч. /
Представител на Туроператора по време на престоя.
Обявените цени са за пътуване с автобус!

Цената не включва

PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест за влизане в Турция или връщане в България (ако се изисква такъв към датата на пътуване);
Само за пътуващите със собствен транспорт - медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 еврo за лица до 64 г. вкл. (покрива Ковид-19) - 1 лв. на човек на ден;
Mедицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 еврo за лица от 65 г. до 74 г. (покрива Ковид-19) - 2 лв. на човек на ден;
Mедицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 еврo за лица от 75 г. до 85 г. (покрива Ковид-19) - 3 лв. на човек на ден;
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулации (по желание)
Разходи от личен характер;
доплащане за предни места в автобуса (I, II и III ред) - 20 лв;
Целодневна екскурзия до Памуккале - 47 евро за възрастен, 32 евро за дете 7-12 г., безплатно за дете до 7 г. - при минимум 25 записани туристи;
Целодневна екскурзия до Ефес, Дома на Дева Мария и Храма на Артемида - 47 евро за възрастен, 32 евро за дете 7-12 г., безплатно за дете до 7 г. - при минимум 25 записани туристи;
Полудневна екскурзия до Шириндже и Селчук - 22 евро за възрастен, 17 евро за дете 7-12 г., безплатно за дете до 7 г.
Цените на екскурзиите са ориентировъчни и могат да претърпят промяна!
Доплщане за горивна такса.

Условия за резервация и анулация

Условия за плащане:
Депозит - 100 лв. на човек при записване;
Доплащане до 21 дни преди датата на настаняване.
РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК
Резервирате със 100 лв депозит
Възстановяване на депозита или пълната сума (при заплатена такава) в случай на:
- затворени граници с Турция;
- наложена задължителна карантина при връщане в България;
- при предоставен положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му;
- Медицинска застраховка по време на пътуването с покритие за COVID-19.

Здравни изисквания при посещение на Турция »


Допълнителна информация

СРОК ЗА УВЕДОМЯВАНЕ ПРИ НЕДОСТАТЪЧЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ:

20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.
АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ
1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията си в срок до 45 дни преди датата на пътуването, без да дължи неустойки (с изключение на административна такса за анулация - 50 лв. на стая). Остатъкът от внесената сума не се възстановява и остава под формата на ваучер за нови резервации за период от 12 месеца от момента на отказа.
2. От 44 дни до 22 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на депозита.
3. От 21 до 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 50% от общата стойност на пътуването.
4. При по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата стойност на пътуването.
5. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията без да дължи никакви такси или неустойки, ако се затворят границите с Турция, при налагане на задължителна карантина при връщане в България (без възможност за освобождаване с негативен ТЕСТ) или при предоставен положителен PCR/антиген тест на пътуващ или член на семейството му.
6. За всяка промяна относно резервацията (период, хотел или име на пътуващ), след първоначалното записване, се удържа такса обслужване в размер на 50 лв. Не важи при промяна на всички имена в стая, което хотелът приема като нова резервация и се таксува по актуални ценови условия. Всяка промяна по резервация се таксува и заплаща по актуалните към момента на промяна ценови условия.

Забележки:

За провеждането на програмата се изисква минимум от 30 туристи;
Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
Тръгването от градовете: Плевен, Ловеч, Севлиево, В. Търново, Казанлък, Ст. Загора, Варна и Бургас се гарантира само при събран минимум - 20 туристи от съответният град.
ВАЖНО: Пътуването не е подходящо за деца до 2,99 г. и такива не се записват по автобусните ни програми.
ЗАСТРАХОВКИ:

Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл.97 от Закона за Туризма към „ЗК ЕВРОИНС“ АД, с номер на полица 03700100003839 до 29.04.2023 г.
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина. Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 24 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.
Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, т. 8 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.

Информация за хотела

Местоположение:
Korumar Ephesus Beach & Spa Resorts 5* се намира на плажната ивица Памуджак. В близост до него се намират центърът на Селчук (10км), центърът на Кушадасъ (12км), летището Аднан Мендерес - Измир (60км) и град Измир (70км).

Описание на хотела:
Хотелът отвори врати през 2018 година и заема обширна обща площ от 109 000 кв. м. На тях са разположени големи зелени площи, дълга 230 м плажна ивица, 325 различни по вид стаи, басейни, водни пързалки, ресторанти, СПА-център, голям модерен фитнес, дискотека, анимация, магазини, тенис на маса, тенис на корт, мини голф, дартс, баскетбол, плажен волейбол, аеробика, кану, TV зала, библиотека, фризьорски салон, паркинг, химическо чистене, билярд, джаги, лекар.

Безплатен интернет в целия хотел.
Безплатен паркинг в близост до хотела.
Домашни любимци не се допускат на територията на хотела.

Описание на стаите:

Стандартни стаи (34 кв. м) - Тези стаи са оборудвани с едно двойно легло с размери 200 x 200 см или две единични легла с размери 100 x 200 см. Наличен е още и разтегателен диван с размери 190 x 90 см. Стаята разполага също с фотьойл, балкон, индивидуален климатик, бюро, телефон, FullHD LED телевизор със сателитни програми. На разположение на гостите са Wi-Fi (безплатен), баня с душ, сешоар, цифров сейф, електрическа кана за приготвяне на чай и кафе, мини бар, бебешко креватче (по заявка) и 24-часов румсървис. Подовата настилка е паркет.
Стандатни стаи с директен достъп до басейн SWIM UP (34 кв. м) - Обзавеждането им е идентично на стандартните стаи. Подовата настилка е теракот.
Малки апaртаменти (44 кв. м) - Тези стаи са оборудвани с едно двойно легло с размери 200 x 200 см, обособена холна част, в която има разтегателен диван с размери 190 x 90 см. Стаята разполага също с фотьойл, балкон, индивидуален климатик, бюро, телефон, FullHD LED телевизор със сателитни програми, Wi-Fi (безплатен), баня с душ, сешоар, цифров сейф, електрическа кана за приготвяне на чай и кафе, мини бар, бебешко креватче (по заявка), 24-часов румсървис. Подовата настилка е паркет.
Фамилни стаи (44 кв. м) - Двустайни помещения (спалня и хол). Обзавеждането е индентично на малките апартаменти.
Почистване на стаята – ежедневно.
Смяна на спално бельо – 3 пъти в седмицата.

Ресторанти и барове:

Основен ресторант - капацитет 900 души
3 ресторанта а-la-carte, платени (Турска кухня, Международна кухня и Рибен) - 19:00-22:00
Сладкарница - 14:00-18:00
Лоби бар - 24 часа
Снeк бар - 11:00-23:00
Спортен бар - 21:00-24:00
Бар в дискотеката (16+) - 23:00-02:00
Басейни и аквапарк:

9 водни пързалки
Открит басейн - чадъри, шезлонги, матраци – безплатно.
Закрит отопляем басейн
Детски басейн с пързалки
Услуги:

Безплатни услуги: турска баня и сауна, парна баня, леден фонтант, витамин бар, фитнес център, дартс, разнообразие от спортни дейности, библиотека, вход за дискотеката, минибар – минерална вода, кола, фанта и бира, безжичен интернет в лобито и в стаите.
Платени услуги: масажи и други козметични процедури, фризьорски услуги, магазини, билярд и джаги, пералня и гладене, медицински услуги, осветление за тенис корта, наем на топки и ракети за тенис, водни спортове, уроци по гмуркане, рум сервиз.
За децата:

детски бюфет
детски столчета в ресторанта
детски басейн
детска площадкa
детски кът
мини-клуб за деца 4-12 г. - работно време 10:00-12:30 и 14:30-18:00
анимация
Спорт и развлечения:

Фитнес - безплатно
Зала за игри - платена
Тенис на маса - безплатно
Тенис на корт - безплатно
Анимация - безплатно
Волейбол - безплатно
Баскетбол - безплатно
Футбол - безплатно
Плаване - безплатно
Кану - безплатно
Водни ски - платено
Моторни ски - платени
Воден банан - платен
Парасейлинг - платено
Стрелба с лък - безплатно
Аеробика - безплатно
Бочиа - безплатно
Дартс - безплатно
Билярд - платен
Джаги - платени
Вечерни забавления
Плаж:

първа линия, собствен, пясъчнен плаж с дължина 230 метра
чадъри, шезлонги, матраци и кърпи – безплатно.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми