excursion-to-latvia-with-a-flight-from-sofia-summer-latvian-emotion_5e259711ada55lwe.jpg

Екскурзия до Латвия 2024 с полет от София - Лятна латвийска емоция

Снимки

Прекарайте 6 незабравими дни в Рига, Латвия, разглеждайки историческия център, включен в листата на ЮНЕСКО. Включете се в допълнителни екскурзии до Юрмала и столицата на Естония, Талин или еднодневна екскурзия до Латвийска Швейцария и замъка Турайда.

 • 1809
 • 6 дни
 • 5
 • Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Август;
 • 899 лв.

Цената включва

Самолетен билет София-Рига-София с авиокомпания Air Baltic с включени летищни такси;
Чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 8 кг;
Трансфер летище-хотел-летище;
5 нощувки със закуски;
Туристическа обиколка на Рига;
Представител по време на престоя;
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Цената не включва

Екскурзия до Юрмала - 80 лв възрастен, 60 лв дете 2-11,99 г.;
Екскурзия до столицата на Естония - Талин - 160 лв възрастен, 90 лв дете 2-11.99 г.;
Екскурзия до Латвийска Швейцария и посещение на замъка Турайда - 150 лв възрастен, 100 лв дете 2-11.99 г.;
Входните такси на посещаваните туристическите обекти - заплащат се на място;
Такси обслужване за шофьор и екскурзовод - заплащат се на място;
Курортна такса - около 2 евро/ден;

Условия за резервация и анулация

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
Депозит в размер на 30 % платен до 24 часа след резервиране;
Доплащане 21 дни преди тръгване;
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
До 24 часа след резервация без такса за анулация;
До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация;
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;
Под 21 дни 100% като такса анулация.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 25;
Срок за уведомяване при несъбран минимум - 21 дни;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или валиден задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »


Програма

 • Ден 1 » София - Рига

  Среща на летище София, Терминал 2. Полет София - Рига с авиокомпания Air Baltic в 15:05 ч. Пристигане на летището в Рига в 17:35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

 • Ден 2 » Рига тур

  Закуска. Панорамна обиколка на Рига - най-големият град в Прибалтика, наследник на Ханзата, с повече от осемстотингодишна история (включена в цената). Обиколката ще започне от централните булеварди на града и квартала със сгради в стил Ар Нуво от началото на 20 век, покрай сградата на Операта и стария град - една истинска разходка във времето, романската Катедрала - най-голямата в Балтика, църквата Свети Петър на върха със златно петле ветропоказател, Тримата братя - три от най-старите къщи в Рига, построени една до друга, сградите на Великата и Малката гилдии - къщата на Великата Гилдия някога е била център на търговския живот на Рига, създадена от по-богатите търговци, за да се разграничат от занаятчиите и магазинерите, които на свой ред създали Малката Гилдия - асиметрична сграда, завършена с купол от едната страна и заострен връх от другата страна, шведската порта, стария замък на Рига, започнал своето съществуване като седалище на Ливонския орден, а днес служи като резиденция на латвийския президент както и много реставрирани исторически сгради, приютили уютни кафенета, ресторанти и сувенирни магазини. Историческия център на града е включен в листа на ЮНЕСКО. Нощувка.

 • Ден 3 » Рига - Юрмала

  Закуска. Свободно време или екскурзия до Юрмала - най-големият курортен град на брега на Балтийско море (срещу допълнително заплащане). Наличието на море, 24-километровия плаж и романтичната дървена архитектура създават уникалната атмосфера на Юрмала. Градът е на около двеста години и е основан по времето, когато Европа научава за лечебните свойства на морето и се появяват първите курорти. Дървената архитектура - с характерните ваканционни къщи с декоративни кули и стъклени веранди е една от най-запомнящите се характеристики на Юрмала. Дървесината е избрана за материал за изграждане на курортните сгради още в средата на 19 век, за да могат летовниците идващи в Юрмала да избягат от каменните стени на градовете. Връщане обратно в Рига. Нощувка.

 • Ден 4 » Рига - Талин

  Ранна закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до столицата на Естония - Талин (срещу допълнително заплащане). Разположен на южните брегове на Финския залив. Разходка в стария град, съхранил градоустройствения си план от 15 век, с административни и църковни здания, жилищни домове, складове, принадлежали на богати граждани, замъка Тоомпеа от 13 век, днес седалище на парламента, руската православна катедрала Александър Невски и готическата градска катедрала Св. Мария, площада на кметството с най-старата аптека в Европа. пасажа на занаятчиите Света Катерина. Връщане в Рига. Нощувка.

 • Ден 5 » Рига - Сигулда - Турайда - Латвийската Швейцария

  Закуска. Свободно време или екскурзия до Латвийска Швейцария и замъка Турайда (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за китната Сигулда /1 час/, разположен на територията на Национален парк Гауя, наречен Латвийска Швейцария. В парка са символичните ключове на трите близки замъка, изградени по бреговете на р. Гауя през 13 век: Зегеволд /Сигулда/, Фределанд /Турайда/ и Кремон /Кримулда/. Посещаваме замъка Турайда /номиниран за "най-добра есенна дестинация на 2013 г. " от "Гардиън"/, разказващ легенда за Турайдската роза, свързана с намиращата се наблизо пещера Гутман и една трагична любов. При възможност - дегустация на вино в местна винарна в Кримулда. Връщане в Рига. Нощувка.

 • Ден 6 » Рига - София

  Закуска. Трансфер до летището за полет до София в 11:40 ч. Пристигане в 14:15 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Допълнителни услуги и екскурзии

Туристическа обиколка на Рига
Пълна информация »
Включена в цената
Екскурзия до столицата на Естония – Талин
Пълна информация »
160.00 лв за възрастен
90.00 лв за дете
Екскурзия до Юрмала
Пълна информация »
80.00 лв за възрастен
60.00 лв за дете
Екскурзия до Латвийска Швейцария и посещение на замъка Турайда
Пълна информация »
150.00 лв за възрастен
100.00 лв за дете

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми