baltic-and-poland_65f58b2a24766r7q.jpg

Прибалтийска приказна екскурзия до Рига, Талин, Вилнюс, Каунас, Тракай с полет от София

Снимки

Екскурзията ни Прибалтийска Приказка представлява пътешествие през някои от най-очарователните и исторически забележителни градове в региона. Програмата започва от Рига - столицата на Латвия, наситена с богата архитектура и култура. В Талин, ще разгледате стария град със средновековни улици и крепостни стени.
Следва Вилнюс, където се откриват богатите исторически и културни наследства на Литва. Продължавайки към Каунас, ще имате възможността да разгледате града на река Нерис и да се потопите в неговата богата история.

По желания може да се включите в допълнителна екскурзия до Тракай, където се намира един от най-забележителните замъци в региона, разположен на остров в езеро.

Пътуването Ви дава възможност за обогатяване на знанията за културата и историята на Прибалтийските държави, докато се наслаждавате на красивите пейзажи и атмосферата на тези удивителни градове.

 • 1769
 • 6 дни
 • 5
 • Шопинг;
 • Автобус; Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Юли; Август;

Програма

 • Ден 1 » София - Рига

  Среща на летище София, терминал 2. Полет София - Рига с авиокомпания Air Baltic в 15:05 ч. Пристигане на летището в Рига в 17:35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

 • Ден 2 » Рига - Талин

  Закуска. Панорамна обиколка на Рига - най-големият град в Прибалтика, наследник на Ханзата, с повече от 800 - годишна история. Обиколката ще започне от централните булеварди на града и квартала със сгради в стил Ар Нуво от началото на 20 век, покрай сградата на Операта и стария град - една истинска разходка във времето, романската Катедрала - най-голямата в Балтика, църквата Свети Петър на върха със златно петле ветропоказател, тримата братя - три от най-старите къщи в Рига, построени една до друга, сградите на Великата и Малката Гилдия - къщата на Великата Гилдия някога е била център на търговския живот на Рига, създадена от по-богатите търговци, за да се разграничат от занаятчиите и магазинерите, които на свой ред създали Малката Гилдия - асиметрична сграда, завършена с купол от едната страна и заострен връх от другата страна, шведската порта, стария замък на Рига, започнал своето съществуване като седалище на Ливонския орден, а днес служи като резиденция на латвийския президент както и много реставрирани исторически сгради, приютили уютни кафенета, ресторанти и сувенирни магазини. Историческия център на града е включен в листа на ЮНЕСКО. Отпътуване за Талин. Нощувка.

 • Ден 3 » Талин - Рига

  Закуска. Програма в столицата на Естония - Талин. Разположен на южните брегове на Финския залив. Разходка в стария град, съхранил градоустройствения си план от 15 век, с административни и църковни здания, жилищни домове, складове, принадлежали на богати граждани, замъка Тоомпеа от 13 век, днес седалище на парламента, руската православна катедрала Александър Невски и готическата градска катедрала Св.Мария, площада на кметството с най-старата аптека в Европа, пасажа на занаятчиите Света Катерина. Отпътуване за Рига. Нощувка.

 • Ден 4 » Рига - Каунас - Вилнюс

  Закуска. Заминаване за Вилнюс, столицата на Литва. Попътна спирка във втория по големина град в страната - средновековния Каунас, намиращ се в централна Литва, на устието на река Нерис. Каунас е не само град със стари традиции, но и голям университетски и бизнес център. Старият град е концентрирал в себе си изключително важни древни архитектурни паметници: Замъка от XIII в., старото кметство, наричано още „Белия лебед”, базиликата, църквата Св. Франциск Ксавие, йезуитския манастир, къщата Перкунас - една от най-оригиналните готически сгради в Литва, църквата Св. Витаутас и др. Разходка по главната пешеходна улица на Каунас, където са съсредоточени основните бизнес обекти и места за забавление. Посещение на църквата и манастира на Пазайслис - смятан за най-впечатляващ пример за късен барок в Източна Европа. Отпътуване и нощувка в района на Вилнюс.

 • Ден 5 » Вилнюс - Тракай - Рига

  Закуска. Обиколка на Вилнюс - „бароковото сърце на Прибалтика”, най-големия архитектурен комплекс на Източна Европа, включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще преминем покрай Катедралния площад, любимо място за среща на жителите на града,паметника на Гедиминас, уникалната готическа катедрала „Св. Анна”, еврейския квартал, най-старата християнска църква в страната - православната „Пятницка църква”, в която Петър I покръстил прадядото на Пушкин. Ще пресечете площада пред кметството и ще стигнете до крепостната стена и „Портите на Зората”, където се съхранява чудотворната икона на Св. Богородица. Следобед екскурзия по желание до древната столица на Литва - Тракай. Основната атракция на града е известният замък Тракай, разположен на остров в средата на езерото Галве. Това е единственият островен замък в Източна Европа, в който се помещава исторически музей, представящ времената на Великия херцог Витаутас, когато границите на страната се простират от Балтика до Черно море.Отпътуване за Рига. Нощувка в Рига.

 • Ден 6 » Рига - Софияьт

  Закуска. Трансфер до летището за полет до София в 11:40 ч. Пристигане в 14:15 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София-Рига-София с авиокомпания Air Baltic с включени летищни такси;
чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 8 кг;
трансфер летище-хотел-летище;
3 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Рига;
1 нощувка със закуска в в хотел 3*/4* в Талин;
1 нощувка със закуска в в хотел 3*/4* във Вилнюс;
Туристически обиколки на градовете Рига, Талин, Каунас и Вилнюс;
Представител по време на престоя;
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Цената не включва

Полудневна екскурзия до древната столица на Литва - Тракай - 69 лева за възрастен / 49 лева за дете 2-11.99 г.;
Входните такси на посещаваните туристическите обекти - заплащат се на място;
Такси обслужване за шофьор и екскурзовод - заплащат се на място;
курортна такса - около 2,00 евро/ден.

Условия за резервация и анулация

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
Депозит в размер на 30 % платен до 24 часа след резервиране;
Доплащане 21 дни преди тръгване;
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
До 24 часа след резервация без такса за анулация;
До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация;
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;
Под 21 дни 100% като такса анулация.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 25;
Срок за уведомяване при несъбран минимум - 21 дни;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или валиден задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »Допълнителни услуги и екскурзии

Туристическа обиколка на Рига
Пълна информация »
Включена в цената
Туристическа обиколка на Талин
Пълна информация »
Включена в цената
Туристическа обиколка на Каунас
Пълна информация »
Включена в цената
Полудневна екскурзия до древната столица на Литва - Тракай
Пълна информация »
Включена в цената
Туристическа обиколка на Вилнюс
Пълна информация »
Включена в цената

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Белгия 🇧🇪 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Исландия 🇮🇸 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми