Круиз Азорски острови от 01.05.2022

Снимки

Круиз Азорски острови от 01-15 май 2022 с кораб Costa Fascinosa.
Маршрут на круиза: Савона-Марсилия-Барселона-Кадис-Лисабон- Азорски острови (Понта дел Гада и Прая да Витория)-Мадейра-Малага-Савона.

 • 1347
 • 15 дни
 • 14
 • Кораб;
 • пълен пансион;
 • Град; Море;
 • Опознавателна;
 • София;
 • Май;

Програма

 • Ден 1 » 01 май 2022- Савона, отплава в 17:00

  Агенцията може да съдейства със самолетни билети до Милано и хотелско настаняване.

 • Ден 2 » 02 май 2022- Марсилия, 08:30-17:00

  Нашето предложение за организирана екскурзия с круизната компания ''Пощенска картичка от Марсилия'', продължителност 3.5 часа. Цена 49 евро. Започваме нашата екскурзия, движейки се по известната Корниш Кенеди алея покрай морето с фантастични гледки към островите на входа на пристанището. Продължаваме към двореца Лоншан, където ще спрем за малко, за да направим няколко снимки за спомен. Потегляме отново минавайки покрай катедралата Сен Мари Мажор и крепостта Сен Жан построена през 1660г от Луи XIV. Накрая ще стигнем до базиликата Нотр-Дам де ла Гард, от където се открива прекрасен изглед към града и неговия залив, включително замъка Иф, където е бил заточен граф Монте Кристо. Накрая шофьорът ще ни остави на Старото пристанище, където ще направим разходка в района преди да се приберем на кораба.

 • Ден 3 » 03 май 2022- Барселона, 08:00-18:00

  Панорамна обиколка на Барселона и Ла Рамбла. Продължителност-4.5ч. Цена 59 евро. В началото на нашата екскурзият, автобусът ще ни отведе на хълма Монтжуик, който е най-високата точка на града-177м. Тук има спортен комплекс, обслужващ Олимпиадата от 1992г. и ще можем да се насладим на красивите гледки към града и неговия залив. След това ще посетим катедралата Саграда фамилия, която ще разгледаме отвън. Това велико творение на безсмъртния Гауди е започнато през 1882г. и се строи и днес. Катедралата е с 1м. по-ниска от Монтжуик защото Гауди е вярвал, че сътвореното от човек не може да бъде по-велико от творенията на Бог и природата. Продължаваме с разглеждане на типичния за града Готически квартал и площад Каталуния с неговия огромен компас и фонтани с накацали около тях гълъби. От там ще се спуснем надолу към пристанището по красивата Ла Рамбла, където ни очакват много ресторанти с вкусна храна за приятно приключване на нашия тур.

 • Ден 4 » 04 май 2022- Ден на плаване

 • Ден 5 » 05 май 2022- Кадис (Испания), 08:00-17:00

  В днешния ден ви предлагаме екскурзия Кадис-ритъмът на фламенко. Продължителност-3.5 ч. Цена 60 евро. Кадис е място където се срещат различни средиземноморски култури. Градът е пълен с различни архитектурни и исторически чудеса, но също така е дом и на най-испанския танц- фламенко. Нашата панорамна обиколка ще започне от пристанището. Ще видим църква Санто Доминго, неокласическия Кралски затвор и на Римския театър, открит през 1980 г. След това ще преминем покрай залива на Кадис, древното финикийско пристанище и крепостни стени, използвани за защита на града. Ще посетим Плаза де Мина, великолепните дворци на Кайе Анка, а също така и неокласическата катедрала с извисяващите се в синьото небе златни куполи. Накрая ще се отбием в типична местна таверна, където ще се насладим на танца фламенко вкусвайки от изисканите тапас с чаша местно вино.

 • Ден 6 » 06 май 2022- Лисабон (Португалия), 10:00-17:00

  Посещение в Лисабон. Продължителност 4ч. Цена 55 евро. Изисква се Green Pass. Лисабон е град на контрасти, смесващ модерна и класическа архитектура. Португалската столица може да се похвали с много места, които не можеш да не посетиш. Площадът на Търговията според много хора е най-красивият площад в Европа. Розата е името, което обикновено се дава на площад Дон Педро четвърти, туптящото сърце на града, от където тръгват всички улици. Площадът на Реставраторите е построен в чест на освобождението на Португалия от Испания през 1640г. Булевардът на Свободата е считан за най-красивата улица в Лисабон с нейните фонтани и с абстрактен дизайн на паважа, където се е разрешавало да се разхождат само най-висшите членове на обществото. Ще направим фотостоп на кулата Белем и на Монумента на Откривателите, построен през 1960г. послучай 100 годишнината на Хенри Мопеплавателя и в чест на географските открития, направени от португалските мореплаватели от 15век до сега.

 • Ден 7 » 07 май 2022- Ден на плаване

 • Ден 8 » 08 май 2022- Понта Делгада (Азорски о-ви), 10:00-18:00

  Сафари в океана сред китове и делфини. Продължителност 3.5ч. Цена 89 евро. Започваме нашата екскурзия на автобус, който ще ни откара на пристанището, където ще се качим на високоскоростна лодка. Морски биолог ще ни запознае с важна информация за местната морска екосистема, която е дом на 24 вида китоподобни, между които гърбати китове и 6 вида делфини. С малко късмет ще можем да видим някои от тях и да ги наблюдаваме в естествената им среда. Ще научим как преди са били ловувани и как сега, благодарение на усилията на природозащитниците, живеят и се размножават свободно. Ще се завърнем на кораба с изпълнени от спомени сърца от това незабравимо приключение.

 • Ден 9 » 09 май 2022- Прая да Витория (Азорски о-ви), 08:00-17:00

  Обзорна екскурзия. Продължителност 4 ч. Цена 54 евро. Нашето посещение на главния град на остров Терцеира- Ангра до Хероисмо започва с панорамна обиколка с автобус. През 15 век града се разраства благодарение на стратегическото разположение на търговските пътища за португалските Източни Индии. Пристанището е посрещало през вековете много каравели и галеони от различни страни. Историческият център е обявен от Юнеско за световното историческо наследство през 1983г. Ще се насочим към Пико да Мемориа откъдето от високо се открива невероятна гледка към града. Ще продължим към най-известната градина в архипелага-Жардим Дюк до Терцейра- притегателно място за любителите на растенията. Преди да продължим към катедралата Ангра ще се запознаем с историческото минало на града в Паласио да Женераис. След кметството на града ще се придвижим до Паласио Бетанкур- красива барокова сграда, сега дом на обществена библиотека и един от най-известните архиви на Португалия. Преди да се приберем на кораба ще имаме свободно време, за да разгледаме градския център и да вкусим някои от местните специалитети като масса совада или да разгледаме типичните за града бродерии.

 • Ден 10 » 10 май 2022- Ден на плаване

 • Ден 11 » 11 май 2022- Фуншал (о-в Мадейра), 08:00-17:00

  Очарователният Фуншал. Продължителност 4ч. Цена 55 евро. Ще започнем нашата обиколка с посещение на Монте, град разположен сред хълмовете над Фуншал. Термалните бани тук са били високо ценени от висшето общество на Европа. С кабинковия лифт ще минем през известните ботанически градини, богати на екзотични растения. Това ще ни даде възможност да направим кратко, но незабравимо пътуване с прекрасни гледки към залива на Фуншал и красивата река Жоао Гомеш. Преди да се потопим в градините ще спрем в зоната за отдих с просторни ресторанти и кафенета, за да изпием по питие и вкусим парче от типичната местна торта. Накрая сме готови за посещение на ботаническата градини в Кинта ду Бом Сучесо, които в миналото са били собственост на фамилия Рийд. След това ще посетим пазара с много плодове, зеленчуци, цветя, риба и ще спрем в местния занаятчийски магазин, където ще видим типичните дантелени продукти и ще можем да вкусим вино от световно известния сорт лози Мадейра.

 • Ден 12 » 12 май 2022- Ден на плаване

 • Ден 13 » 13 май 2022- Малага (Испания), 08:00-14:00

  Обзорна обиколка на Малага. Продължителност 4ч. Цена 50 евро. Възможен вариант- екскурзия до курорта Марбейя и Пуерто Банос със същата продължителност и цена. Първата спирка на нашето пътуване ни отвежда в Малага, град създаден преди повече от 2000 години и сега е едно от най-старите пристанища на Средиземноморието. Един от най-важните ренесансови монументи на Андалусия е катедралата, построена през 16ти век на мястото на бившата джамия. След това ще се придвижим до историческия център, където ще се полюбуваме на красотата на характерните улички. Нашето пътуване ще ни отведе до Алказаба, крепост от ислямския период, която свидетелства за вавилонската съпротива на християнските крале. От нейните древни стени ще се насладим на прекрасната гледка към града и неговите околности. Следва посещение на Гибралфаро, древна крепост разположен на хълм висок 130м. и свързан със зазидан коридор с Алказаба. Построена е през 14в. от Юсуф първи, халиф на Гранада на мястото на финикийски фар и дълго време е била непревземаема крепост на Иберийския полуостров.

 • Ден 14 » 14 май 2022- Ден на плаване

 • Ден 15 » 15 май 2022-Акостира в Савона

  Освобождаване на кораба, трансфер до летище и полет до България-агенцията може да съдейства.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

14 нощувки настаняване в избрания вид каюта на борда на круизен кораб Costa Fascinosa-круиз Мадейра и Азорски о-ви
Изхранване на база пълен пансион на бюфет или в а-ла-карт ресторант: закуска, обяд, вечеря, следобеден снак
Напитки в зоната на бюфета: наливна вода, налично шварц кафе, чай, сутрин-сокове и мляко
Пристанищни такси-200 евро на човек
Анимация и вечерни шоу програми на борда на кораба
Ползване на фитнес, басейни, шезлонги, джакузи
*Предложените екскурзи са примерни и са взети от каталога на Costa Crociere. Изискване на круизната компания е пасажерите да излизат на сушата с екскурзии от круизната компания , които ще се провеждат в Средиземно море през сезон 2021/2022. При промяна на ковид обстановката е възможно това изискване да отпадне.
За цени за круиза с включени пакети напитки-All-inclusive, както и за други видове настаняване, моля да се свържете с агенцията.

Цената не включва

Самолетни билети, трансфери до кораба и хотелско настаняване-агенцията може да съдейства.
Алкохолни и безалкохолни напитки извън посочените по-горе
Екскурзии по маршрута
Интернет, масажи, фризьорски услуги
Такса обслужване на кораба по 10 евро на ден на човек-заплаща се на борда
Задължителна Covid застраховка за прекъсване или удължаване на пътуването. Круизната компания предлага застраховка Costa Relax на цена от 33 евро на човек.
Ползване на специализирани ресторанти на борда

Важна информация

Условия за резервация
Депозит - 25%
Доплащане - 45 дни преди заминаване
Такса за анулация при желание на клиента:
До 45 дни: € 50 на човек
44-30 дни: 25% глоба
29-15 дни: 50% глоба
14-6 дни: 75% глоба
По-малко от 5 дни: 100% глоба

Необходими документи: валидна лична карта. За евентуално посещение на Гибралтар от Кадис-паспорт с валидност 6 месеца след датата на прибиране.
Не се изискват визи за тези дестинации.
Медицински изисквания: Няма задължително изискване за ваксина към момента. Възможна е промяна.
Изисква се Green Pass. Круизната компания ще изисква носене на маска в кораба на закрито, освен по време на хранене и консумация на напитки; на открито-по шезлонгите, баровете и басейните не се изисква.

Здравни изисквания при посещение на Португалия »


Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми