azores-cruise_5de4c8116c5c1u3h.jpg

Круиз Азорски острови от 29.04.2024 с Costa Fascinosa с полети от София

Снимки

 • 1347
 • 16 дни
 • 15
 • Кораб;
 • пълен пансион;
 • Град; Море;
 • Опознавателна;
 • София;

Програмата не е активна.


Програма

 • Ден 1 » 29.04.2024 София-Барселона

  Полет София-Барселона с прекачване през Мюнхен, АК Lufthansa, с разписание 06:00-07:00/10:50-12:50. Трансфер до хотел и настаняване. Свободен следобед в Барселона или възможност за организрана екскурзия на български език. В началото на нашата екскурзият, автобусът ще ни отведе на хълма Монтжуик, който е най-високата точка на града-177м. Тук има спортен комплекс, обслужващ Олимпиадата от 1992г. и ще можем да се насладим на красивите гледки към града и неговия залив. След това ще посетим катедралата Саграда фамилия, която ще разгледаме отвън. Това велико творение на безсмъртния Гауди е започнато през 1882г. и се строи и днес. Катедралата е с 1м. по-ниска от Монтжуик защото Гауди е вярвал, че сътвореното от човек не може да бъде по-велико от творенията на Бог и природата. Продължаваме с разглеждане на типичния за града Готически квартал и площад Каталуния с неговия огромен компас и фонтани с накацали около тях гълъби. От там ще се спуснем надолу към пристанището по красивата Ла Рамбла, където ни очакват много ресторанти с вкусна храна за приятно приключване на нашия тур.

 • Ден 2 » 30.04.2024 Барселона, качване на кораба, отплава 18:00

  Цял свободен ден за разглеждане на другите забележителности на Барселона, като градините Гюел или просто разходк и шопинг в центъра.

 • Ден 3 » 01.05.2024 Марсилия, Франция, престой на кораба от 09:00-17:00

  Марсилия е вторият по големина град във Франция и столица на Прованс. Пристанището му е най-голямото в Средиземно море. Счита се за най-старият град във Франция, основан от гръцки колонисти през 600 пр.н.е. Още докото акостираме, ще може да видите замакът Иф от книгата на Дюма “Граф Монте Кристо”. Започвайки от Старото пристанище, ще се качим на открито туристическо влакче, а то ще ни отведе до катедралата “Нотр Дам дьо ла Гард”, минавайки по крайбрежния път.

 • Ден 4 » 02.05.2024 Савона, Италия 09:00-16:30

  Благодарение на славното си минало и колекция от богато украсени сгради, Генуа е наречена от Петрарка „La Superba“ -Гордата. В днешния ден ще видим родното място на Колумб и дворецът Сан Джорджо от 13-ти век, след което ще продължим по крайбрежния булевард Италия, за да стигнем до живописния квартал Бокадасе. Ще имаме малко свободно време, което да прекараме в това красиво пристанище, заобиколено от цветните къщи на местните рибари. Ще преминем покрай жилищния квартал Албаро и площадите Томазео и Витория, докато стигнем до историческия площад Пиаца де Ферари, главният площад на Генуа.

 • Ден 5 » 03.05.2024 Плава. Ден на борда на Costa Fascinosa

  Свободен ден за развлечения и почивка на кораба.

 • Ден 6 » 04.05.2024 Малага, Испания 14:00-19:00

  Разположен в южна част на Испания, на брега на Средиземно море, град Малага не е само популярна туристическа атракция заради слънчевия си климат и плажове. Той е и един от най-старите градове в света и родно място на Пабло Пикасо. Вашата полудневна екскурзия започва с обиколка с екскурзовод из главните улици на града, преминавайки покрай Alameda Principal - грандиозен булевард, обграден от буйни дървета. Ще посетим Катедралата от 16-ти век: един от най-важните примери на андалуската ренесансова архитектура. След това ще спрем и за снимки при крепостта Гибралфаро.

 • Ден 7 » 05.05.2024 Плава. Ден на борда на Costa Fascinosa

  Свободен ден за развлечения и почивка на кораба.

 • Ден 8 » 06.05.2024 Фуншал, Мадейра 10:00-18:00

  Името Funchal произлиза отрастението копър- фунчо, който се използва и днес в традиционните сладкиши rebuçados de funcho. Днес ще се насладите на гледка към долината на река Нунс от наблюдателната площадка Ейра до Серадо (1095 метра н.в. ). След това ще се отправим към нос Кабо Жирао. Кабо Жирао е най-високата вкрайбрежна скала (нос) в Европа и втора по височина в света, (580 м). Гледката през стъклената наблюдателна площадка е изумителна. От там ще отидем до близкото рибарско село Камара де Лобос (или Рибейра брава), където може да обядваме или да пийнем местна алкохолна напитка. При връщането си във Фуншал ще се насладим на божественото разнообразие и вкусове на плодовете на остров Мадейра, направо на селскостопанския пазар, след което ще имате време за лека разходка под палмовата сянка на улиците на Фуншал. За любителите на виното, препоръчваме да посетете винарната „Сан Франсишку“, която се помещава в бивш францискански манастир с много красива архитектура. Виното от Мадейра се произвежда от векове, още откакто по времето на Великите географски открития португалските мореплаватели спирали тук, за да презаредят корабите с вино.

 • Ден 9 » 07.05.2024 Плава. Ден на борда на Costa Fascinosa

  Свободен ден за развлечения и почивка на кораба.

 • Ден 10 » 08.05.2024 Понта Делгада, о-в Сао Мигел, Азорски острови 08:00-18:00

  Остров Сао Мигел, най-големият от деветте острова на Азорския архипелаг, се намира на запад от континенталната част на Португалия. Подобно на неговите сестрински Азорски острови, е образуван от изригващи вулкани. Едно от природните чудеса, с които той е най-известен, са езерата близнаци (580 м), разположени в калдерата на спящия вулкан на острова. Двете езерат блестят в различни цветове: едно синьо и едно зелено.

 • Ден 11 » 09.05.2024 Прая да Витория, о-в Терсейра, Азорски острови, 08:00-18:00

  Нашето посещение на главния град на остров Терсейра- Ангра до Хероисмо започва с панорамна обиколка с автобус. През 15 век града се разраства благодарение на стратегическото разположение на търговските пътища към португалските Източни Индии. Историческият център е обявен от Юнеско за световното историческо наследство през 1983г. Ще се насочим към Пико да Мемориа, откъдето се открива невероятна гледка към града. Ще продължим към най-известната градина в архипелага-Жардим Дюк до Терсейра- притегателно място за любителите на растенията. Преди да продължим към катедралата Ангра ще се запознаем с историческото минало на града в Паласио да Женераис. След кметството на града ще се придвижим до Паласио Бетанкур- красива барокова сграда, сега дом на обществена библиотека и един от най-известните архиви на Португалия. Преди да се приберем на кораба ще имаме свободно време, за да разгледаме градския център и да вкусим някои от местните специалитети като маса совада или да разгледаме типичните за града бродерии.

 • Ден 12 » 10.05.2024 Плава. Ден на борда на Costa Fascinosa

  Свободен ден за развлечения и почивка на кораба.

 • Ден 13 » 11.05.2024 Плава. Ден на борда на Costa Fascinosa

  Свободен ден за развлечения и почивка на кораба.

 • Ден 14 » 12.05.2024 Кадис, Испания 08:00-18:00

  След като напуснете пристанището на Кадис, 2-часово пътуване с автобус ще ви отведе до Севиля и първата ви спирка: посещение с екскурзовод до впечатляващата готическа катедрала в града, третата по големина църква в света. След това обиколката продължава пеша до Барио де Санта Крус, еврейския квартал в Севиля, който се характеризира със своите причудливи, тесни улички и типични местни вътрешни дворове. Следва спирка в Алказар, древна средновековна крепост, построена от мавритански майстори. Някога е била резиденция на испанското кралско семейство, а сега е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Последният етап от обиколката ви отвежда до парка на Мария Луиза и площада на Испания.

 • Ден 15 » 13.05.2024 Плава. Ден на борда на Costa Fascinosa

  Свободен ден за развлечения и почивка на кораба.

 • Ден 16 » 14.05.2024 Барселона, Испания -акостира в 09:00

  Освобождаваме кораба и се отправяме към летището за полет до София с прекачване. Каца в София в 23:00.

Програмата е ориентировъчна.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми