Австрия - Германия - Швейцария - Италия

Снимки

Автобусна екскрузия по маршрут: София - Любляна - Залцбург - Мюнхен - Инфолщат - Нюрнберг - Щутгарт - Страсбург - Обертал - Гутах - Фрайбург - Европа парк - Люцерн - Милано - Загреб - София

 • 1018
 • 10 дни
 • 9
 • Автобус;
 • полупансион; с включена закуска;
 • Град; Планина;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Април;

Програма

 • Ден 1 » /11.04.2020 г./ София - Любляна

  Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. "Ал. Невски". Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в словенската столица Любляна. Разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

 • Ден 2 » /12.04.2020 г./ Любляна - Залцбург

  Закуска. Отпътуване за Залцбург - градът на Моцарт. Начало на туристическата програма в Залцбург: историческият център (UNESCO), крепостта Хоензалцбург, Капителплац, Резиденцплац, Моцартплац, Гетрайдегасе с къщата на Моцарт, градините на Мирабел. Настаняване в хотел в селището Голинг ан дер Залцах. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » /13.04.2020 г./ Залцбург - Мюнхен - Инголщат

  Закуска. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на провинция Бавария. Пристигане преди обяд. Начало на пешеходен тур из старата част на града - Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе. Свободно време за разходка по търговската улица Театинерщрасе. Пристигане вечерта в Инголщат. Настаняване в хотел. Нощувка.

 • Ден 4 » /14.04.2020 г./ Инголщат - Нюрнберг - Щутгарт

  Закуска. Отпътуване за Нюрнберг - столицата на Франкония. Пристигане и разходка по Кьонигщрасе, която отвежда до живописната стара част и главния площад Хауптмаркт. Посещение на музея на куклите. Свободно време за разходка и снимки. Продължаване за Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Пристигане и разходка в центъра на града и запознаване с основните забележителности. Време и за вечеря. Настаняване в хотел. Нощувка.

 • Ден 5 » /15.04.2020 г./ Щутгарт - Страсбург

  Закуска. Посещение в Щутгарт на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най - старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. Отпътуване за Франция и Страсбург - столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) - Готическата катедрала Нотр Дам, Замъка на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Свободно време за обяд и разходка. Връщане на германска територия и отпътуване за хотела, разположен в курортно селище в подножието на Шварцвалд. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 6 » /16.04.2020 г./ екскурзия до Гутах - Фрайбург

  Закуска. Отпътуване за Гутах и посещение на Етнографския музей, в който могат да се видят стари къщи от различни векове, дворове, пълни с домашни животни, дъскорезници и стари занаятчийски машини, задвижвани от водата. Продължаване за Фрайбург - вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Начало на туристическата програма. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7 » /17.04.2020 г./ Европа Парк

  Закуска. Отпътуване за ЕВРОПА ПАРК. Пристигане и време за забавление в този вълнуващ фантастичен свят за малки и големи, представляващ обединения континент, един от най - посещаваните и един от най - големите увеселителни паркове в Германия с площ от 700 000 m². Повече от 100 атракции и 11 шоу-представления се намират в 15 тематични области, от които 11 с имена на държави от Европа. И така, Европа не е просто място на картата, тя оживява в сърцата на гостите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8 » /18.04.2020 г./ Люцерн - Милано

  Закуска. Отпътуване за Швейцария. Пристигане в Люцерн, малко очарователно градче, въплътило представите за Швейцария от приказките, разположено на западния бряг на езерото „Четирите Кантона". Обиколката започва от Площада на лебедите, продължава с покрития дървен мост Капелбрюке с водната кула и Шпойербрюке, с площад Хиршенплац и Монумента на Лъва. Отпътуване за Италия. Присгигане вечерта и настаняване в хотел в областта Ломбардия. Нощувка.

 • Ден 9 » /19.04.2020 г./ Милано - Загреб

  Закуска. Туристическа програма в Милано - столицата на областта Ломбардия: Кастело Сфорцеско, Дуомо, Театралният музей на Ла Скала, Галерията Виктор Емануел II. Отпътуване за Хърватска и нейната столица Загреб. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

 • Ден 10 » /20.04.2020 г./ - Загреб - София

  Закуска. Разходка из старата част на Загреб и запознаване с основните забележителности: централният площад Бан Йелачич, комплекса Катедрала и епископски дворец, статуята на цар Томислав. Продължаване за България. Пристигане в София около 20.00 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

транспорт с автобус, 9 нощувки със закуски в хотели 3*, от които 1 - в района на Любляна, 1 - в Залцбург/ околности, 1 - в района на Инголщат, 1 - в Щутгарт, 3 - в курортно селище в Шварцвалд, 1 - в Милано, 1 - в Загреб, 4 вечери, водач от агенцията, туристическа програма, всички екскурзии, предвидени по маршрута, мед. застраховка с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД.

Цената не включва

входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма

Важна информация

Доплащане за единична стая - 295 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди началната дата.
Необходими документи - ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт (предоставя се при внасянето на 2-ра и 3-та вноска), за деца под 18 г. - нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на 2-ра и 3-та вноска), няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.Начин на плащане - депозит - 200 лв. до 15.11.2019 г. - на преподавателя в брой, II - ра вноска от 300 лв. до 03.02.2020 г., доплащане - до 20 дни преди отпътуване. Втора и вноска могат да бъдат направени - в брой на преподавателя или по банков път на посочената по-долу банкова сметка на туристическата агенция.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ - предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Музейни такси

За информация предоставяме следните музейни такси
- Фрайбург: Катедралата - вход свободен, кулата - 4 EUR възрастен/ 2 евро ученици; Нюрнберг - Музея на куклите - 6.00 EUR, за ученическа група - 1.50 EUR, Щутгарт: музея на Мерцедес - дневен билет за деца до 14 г. - безплатно, за групи над 10 ученици 15 г. - 17 г. - 5.00 ЕUR, възрастни - 10 EUR, за група от над 10 човека - 9 ЕUR, Гутах - Етнографския музей - 5.50 EUR - цена за група от ученици до 17 г., индивидуална цена за възрастен - 10 EUR, доплащане за аудиогид / немски, английски, френски/ - 4 EUR, за местен екскурзовод - 2.00 EUR - това не го намирам в сайта, Страсбург - Катедралата - 4.40 EUR евро възрастни, 2.20 EUR деца (5-18), групи над 20 души - 3.30 EUR, безплатно всяка първа неделя на месеца, платформа на Катедралата - 3 EUR възрастен, 2.50 EUR деца, разходка по р. Ил ̴ 10 EUR - тук не съм сигурна, има много круизни компании, от къде взимаме цената, Eвропа парк - 32.00 EUR - цена за ученическа група с документ от училището, Милано - Катедралата - 3.00 EUR, курортна такса в хотела в Шварцвалд - 1.90 EUR на турист на ден, в хотела в Милано - 2.00 EUR, в хотела в района на Залцбург - 1.50 EUR /заплаща се директно на рецепция/. Депозит - гаранция - 20 EUR на турист, който се събира в деня на отпътуване и се възстановява при пристигането в София.

Други предложения

Хърватия и остров Крък
Хърватия и остров Крък 6 дни през май или септември в Хърватия от София
Исландия - Земя на природни чудеса
Исландия - Земя на природни чудеса 8 дни през август в Холандия, Исландия и Белгия от София
Почивка в Испания 2020 - Палма де Майорка
Почивка в Испания 2020 - Палма де Майорка 9 дни през юни, септември или октомври в Испания от София
Екскурзия до Солун, Метеора и Вергина
Екскурзия до Солун, Метеора и Вергина 3 дни през април, май, септември или октомври в Гърция от Пловдив или София
Почивка в Египет 2020 - 7 нощувки в Шарм ел-Шейх от София
Почивка в Египет 2020 - 7 нощувки в Шарм ел-Шейх от София 8 дни през октомври в Египет от София
Съкровищата на Португалия, Испания и Мароко - 8 нощувки
Съкровищата на Португалия, Испания и Мароко - 8 нощувки 9 дни през септември или октомври в Мароко, Португалия и Испания от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми