Eгейска Турция - Мармарис - градът на две морета

Снимки

Пълен маршрут на пътуването Добрич - Варна - Троя - Айвалък - Пергамон - Мармарис - о. Родос - Памуккале - Кушадасъ - Ефес - Айвалък - Варна
Програмата е с продължителност 8 дни и включва настаняване и изхранване : 2 със закуска и вечеря в Айвалък в хотел 3/4 звезди; 4 на All inclusive в Мармарис в хотел 4 звезди; 1 със закуска и вечеря в Кушадасъ в хотел 3/4 звезди.

 • 873
 • 8 дни
 • 7
 • Автобус;
 • All Inclusive; полупансион;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Опознавателна; Почивка;
 • Бургас; Варна; Добрич;

Програма

 • Ден 1 » Добрич - Варна - Чанаккале - Троя - Айвалък

  03.30 Тръгване от Добрич. 04.30 Тръгване от Варна. 06.30 Тръгване от Бургас. Редовни почивки. Пресичане на протока Дарданели с ферибот. Разглеждане нa Древна Троя - античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и... Троянския кон. Продължаваме към Айвалък - курортно градче, разположено в северната част на Егейското крайбрежие срещу гръцкия остров Лесбос. Близкият курорт Сармъсаклъ е с един от най-красивите плажове в района. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » Айвалък - Пергамон - Мармарис

  Закуска на шведска маса. Отпътуване за Бергама. Посещение и почивка в фабрика за сувенири от оникс и бижута. Разглеждане на древния Пергамон - града на Лизимах и един от най-интересните исторически обекти в Егейския регион. Посещение на Асклепиона - древен лечебен център, построен в чест на бога-лечител Асклепий. Изкачване с лифт до древният Акропол и разглеждане на останките на някогашната Библиотека, която в древността била втората по големина след Александрийската и съхранявала над 200 000 пергаментови свитъци. Следват олтара на Зевс, храма на Атина, храма на Траян, Амфитеатъра с 3500 места, храма на Дионисий. Отпътуване за Мармарис. Привечер - Автобусна опознавателна обиколка на Мармарис. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » Мармарис: Круиз по р. Далян

  Закуска на шведска маса. Програма по желание: Екзотична целодневна екскурзия по р. Далян (заплаща се допълнително) до приказния залив на костенурките Карета-Карета. Пътуване с кораб през залива на Мармарис. Спиране за къпане от кораба. Обяд на кораба. Прехвърляне на по-малки лодки. Спиране на огромната пясъчна коса и кратко време за плаж. Продължаване в устието на р. Далян. Възможност за снимки на костенурките Карета-карета, които преплуват хиляди километри, за да снесат яйцата си в този залив. Разходка по естествените водни канали, откъдето се виждат останките от гробниците на Ликийските крале (4 в. пр. Хр.). Ще имате възможност да се потопите в естествения термален източник под формата на басейн, богат на серни съединения и лечебна кал на дъното. Връщане в Мармарис около 18.00, вечеря и нощувка.

 • Ден 4 » Мармарис: остров Родос

  Закуска на шведска маса. Свободно време или: Целодневна екскурзия до о. Родос. Островът на розата, роден от съюза на бога-слънце Хелиос и нимфата Рода, Родос е най-слънчевото място в Европа! В Родос е забранено на турски и български екскурзоводи да водят групи. Въпреки това, екскурзията ще бъде придружавана от водача на групата, който ще организира пешеходна туристическа обиколка на острова с беседа. Автобусът ще ни остави на фериботното пристанище. Пътуването до Родос отнема около 1 час и 30 мин. Пристигаме на острова. Ще се разходим пред крепостните стени на стария град, след което ще отидем на мястото, където е стоял Родоския колос. След това ще се разходим под Цидателата и ще влезем в стария град пред входа на Цитаделата - губернаторския дворец, Часовниковата кула, Главната улица. След това разполагате със свободно време. Старият град представлява изключително живописен лабиринт от улички, изпълнени с магазини за сувенири, кафенета и таверни, където можете да похапнете гръцки ястия и пийнете узо под звуците на Зорба Гъркът! Връщане в Мармарис около 17.30. Вечеря и нощувка в Мармарис.

 • Ден 5 » Мармарис

  Закуска на шведска маса. Свободно време в хотела. Възможност за допълнителни екскурзии - Островът на Клеопатра, гмуркане, разходка с яхта, джип сафари, рафтинг, турска нощ във фолклорно вариете “Кервансарай” (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка в Мармарис.

 • Ден 6 » Мармарис - Памуккале - Кушадасъ

  Закуска на шведска маса. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Памуккале - името му означава “замък от памук” и напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Варовитите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси с ослепителна белота. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт в света. Разглеждане на археологическия обект и свободно време в Памуккале. Възможност за потапяне в топлите минерални води на известните травертини или къпане за подмладяване в Басейна на Клеопатра! Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7 » Кушадасъ - Ефес - Айвалък

  Закуска на шведска маса. Обзорна панорамна обиколка на Кушадасъ Разглеждане на античния Ефес. Тук в продължение на хилядолетия са живели различни племена и народи и всеки от тях е оставил част от богатата си култура. Заемал централно място в езическия свят, Ефес е бил пазител на едно от седемте чудеса на античността - прочутия храм на Артемида. Наброявал някога 200 000 жители, при население на цяла Европа около 5 млн. по онова време, това е найзапазеният и грандиозен град на 2000 години. Ефес е известен и с това, че апостол Павел оставя Тимотей тук, а по-късно апостол Йоан минава оттук заедно с майката на Исус. През 431 г. император Теодосий II свиква там Третия вселенски събор, по време на който Мария е провъзгласена за Богородица. Посещение на Дома на Дева Мария. Папа Павел VI бил първият Папа, който посетил мястото през 1960г. По-късно, през 1980г., по време на визитата си, Папа Йоан-Павел II обявил Дома на Дева Мария за светилище и място за поклонение на християните. Според Корана Дева Мария е майка на един от мюсюлманските пророци и затова на поклонение тук идват и много мюсюлмани. Отпътуване за Айвалък. Вечеря и нощувка в Айвалък.

 • Ден 8 » Айвалък - Чанаккале - Варна

  Закуска в хотела. Отпътуване за Чанаккале. Посещение на фирмен магазин за зехтин и продукти от маслини (различни видове маслини, зехтин, сапун, шампуан, кремове) на една от най-известните фабрики за зехтин. Разходка по крайбрежната алея на Чанаккале - любимо място на местните жители и гостите на града - свободно време за снимки пред макета на Троянския кон, чаша турско кафе, чай и обяд. Крайбрежната улица е осеяна с кафенета, които предлагат турско кафе, чай, бира и местни вкусотии. Пресичане на Дарденелите с ферибот. Спиране в Къркларели (Лозенград) за покупка на баклава, локум, халва, други сладки и ядки. Продължаване за България.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Транспорт с комфортен автобус, зареден с безплатно кафе и чай;
7 нощувки, от които: 2 със закуска и вечеря в Айвалък в хотел 3/4 звезди;
4 на All inclusive в Мармарис в хотел 4 звезди;
1 със закуска и вечеря в Кушадасъ в хотел 3/4 звезди;
Целодневна екскурзия до Памуккале с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Туристическа програма в Троя с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Туристическа програма в Пергамон с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Туристическа програма в Ефес с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Посещение на Дома на Дева Мария с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Турски лицензирани екскурзоводи във всички посещавани обекти;
Автобусна обзорна обиколка на Мармарис;
Пешеходна туристическа обиколка на Родос с екскурзоводска беседа;
Туристическа програма в Памуккале с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Автобусна обзорна обиколка на Кушадасъ;
Посещение на фабрика за сувенири от оникс и бижута;
Посещение на фирмен магазин за зехтин в Айвалък;
Разходка по крайбрежната алея на Чанаккале;
Фериботни такси и билети за пресичане на Дарданелите;
Медицинска застраховка с асистанс;
Водач-екскурзовод
По пътя гостите се запознават с подробна и любопитна информация за Турция, местата, през които се минава, начина на живот на турците и др.

Цената не включва

Разходи от личен характер
Допълнително се заплащат по желание входните такси за:
Троя 35 турски лири
Акропол Пергамон (Бергама) вход + лифт 35+35=70 турски лири
Светилището на Асклепий в Бергама (Асклепион) 25 турски лири
Памуккале 35 турски лири
Ефес: Античния град 60 турски лири
Дома на Дева Мария 35 турски лири
ОБЩО 260 = около 85 лева
Допълнителни екскурзии: Екскурзии в Мармарис: Круиз по р. Далян с обяд - 27 евро
Остров Родос - 55 евро

Важна информация

Необходими документи: Валиден международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и - оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
Визови и санитарни изисквания: няма
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туриста.
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.


Други предложения

Венеция - Флоренция, екскурзия с нощни преходи промо оферта
Венеция - Флоренция, екскурзия с нощни преходи 5 дни през май, юни, юли, август, септември, октомври или декември в Италия от Пловдив или София
Париж - градът на светлината
Париж - градът на светлината 4 дни през май, юни, юли, август, септември или октомври във Франция от София
Екскурзия най - доброто от Френската ривиера
Екскурзия най - доброто от Френската ривиера 4 дни през април, май, септември или октомври във Франция от София
Почивка в Сицилия през 2020 с полет от София - Acacia Resort 4*
Почивка в Сицилия през 2020 с полет от София - Acacia Resort 4* 8 дни през май, юни, юли, август или септември в Италия от София
Фетие, лято 2020 - самолетна програма от София със 7 нощувки
Фетие, лято 2020 - самолетна програма от София със 7 нощувки 8 дни през май, юни, юли, август, септември или октомври в Турция от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми