Eгейска Турция - Мармарис - градът на две морета

Снимки

Пълен маршрут на пътуването Добрич - Варна - Троя - Айвалък - Пергамон - Мармарис - о. Родос - Памуккале - Кушадасъ - Ефес - Айвалък - Варна
Програмата е с продължителност 8 дни и включва настаняване и изхранване : 2 със закуска и вечеря в Айвалък в хотел 3/4 звезди; 4 на All inclusive в Мармарис в хотел 4 звезди; 1 със закуска и вечеря в Кушадасъ в хотел 3/4 звезди.

 • 873
 • 8 дни
 • 7
 • Автобус;
 • All Inclusive; полупансион;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Опознавателна; Почивка;
 • Бургас; Варна; Добрич;

Програма

 • Ден 1 » Добрич - Варна - Чанаккале - Троя - Айвалък

  03.30 Тръгване от Добрич. 04.30 Тръгване от Варна. 06.30 Тръгване от Бургас. Редовни почивки. Пресичане на протока Дарданели с ферибот. Разглеждане нa Древна Троя - античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и... Троянския кон. Продължаваме към Айвалък - курортно градче, разположено в северната част на Егейското крайбрежие срещу гръцкия остров Лесбос. Близкият курорт Сармъсаклъ е с един от най-красивите плажове в района. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » Айвалък - Пергамон - Мармарис

  Закуска на шведска маса. Отпътуване за Бергама. Посещение и почивка в фабрика за сувенири от оникс и бижута. Разглеждане на древния Пергамон - града на Лизимах и един от най-интересните исторически обекти в Егейския регион. Посещение на Асклепиона - древен лечебен център, построен в чест на бога-лечител Асклепий. Изкачване с лифт до древният Акропол и разглеждане на останките на някогашната Библиотека, която в древността била втората по големина след Александрийската и съхранявала над 200 000 пергаментови свитъци. Следват олтара на Зевс, храма на Атина, храма на Траян, Амфитеатъра с 3500 места, храма на Дионисий. Отпътуване за Мармарис. Привечер - Автобусна опознавателна обиколка на Мармарис. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » Мармарис: Круиз по р. Далян

  Закуска на шведска маса. Програма по желание: Екзотична целодневна екскурзия по р. Далян (заплаща се допълнително) до приказния залив на костенурките Карета-Карета. Пътуване с кораб през залива на Мармарис. Спиране за къпане от кораба. Обяд на кораба. Прехвърляне на по-малки лодки. Спиране на огромната пясъчна коса и кратко време за плаж. Продължаване в устието на р. Далян. Възможност за снимки на костенурките Карета-карета, които преплуват хиляди километри, за да снесат яйцата си в този залив. Разходка по естествените водни канали, откъдето се виждат останките от гробниците на Ликийските крале (4 в. пр. Хр.). Ще имате възможност да се потопите в естествения термален източник под формата на басейн, богат на серни съединения и лечебна кал на дъното. Връщане в Мармарис около 18.00, вечеря и нощувка.

 • Ден 4 » Мармарис: остров Родос

  Закуска на шведска маса. Свободно време или: Целодневна екскурзия до о. Родос. Островът на розата, роден от съюза на бога-слънце Хелиос и нимфата Рода, Родос е най-слънчевото място в Европа! В Родос е забранено на турски и български екскурзоводи да водят групи. Въпреки това, екскурзията ще бъде придружавана от водача на групата, който ще организира пешеходна туристическа обиколка на острова с беседа. Автобусът ще ни остави на фериботното пристанище. Пътуването до Родос отнема около 1 час и 30 мин. Пристигаме на острова. Ще се разходим пред крепостните стени на стария град, след което ще отидем на мястото, където е стоял Родоския колос. След това ще се разходим под Цидателата и ще влезем в стария град пред входа на Цитаделата - губернаторския дворец, Часовниковата кула, Главната улица. След това разполагате със свободно време. Старият град представлява изключително живописен лабиринт от улички, изпълнени с магазини за сувенири, кафенета и таверни, където можете да похапнете гръцки ястия и пийнете узо под звуците на Зорба Гъркът! Връщане в Мармарис около 17.30. Вечеря и нощувка в Мармарис.

 • Ден 5 » Мармарис

  Закуска на шведска маса. Свободно време в хотела. Възможност за допълнителни екскурзии - Островът на Клеопатра, гмуркане, разходка с яхта, джип сафари, рафтинг, турска нощ във фолклорно вариете “Кервансарай” (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка в Мармарис.

 • Ден 6 » Мармарис - Памуккале - Кушадасъ

  Закуска на шведска маса. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Памуккале - името му означава “замък от памук” и напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Варовитите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси с ослепителна белота. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт в света. Разглеждане на археологическия обект и свободно време в Памуккале. Възможност за потапяне в топлите минерални води на известните травертини или къпане за подмладяване в Басейна на Клеопатра! Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7 » Кушадасъ - Ефес - Айвалък

  Закуска на шведска маса. Обзорна панорамна обиколка на Кушадасъ Разглеждане на античния Ефес. Тук в продължение на хилядолетия са живели различни племена и народи и всеки от тях е оставил част от богатата си култура. Заемал централно място в езическия свят, Ефес е бил пазител на едно от седемте чудеса на античността - прочутия храм на Артемида. Наброявал някога 200 000 жители, при население на цяла Европа около 5 млн. по онова време, това е найзапазеният и грандиозен град на 2000 години. Ефес е известен и с това, че апостол Павел оставя Тимотей тук, а по-късно апостол Йоан минава оттук заедно с майката на Исус. През 431 г. император Теодосий II свиква там Третия вселенски събор, по време на който Мария е провъзгласена за Богородица. Посещение на Дома на Дева Мария. Папа Павел VI бил първият Папа, който посетил мястото през 1960г. По-късно, през 1980г., по време на визитата си, Папа Йоан-Павел II обявил Дома на Дева Мария за светилище и място за поклонение на християните. Според Корана Дева Мария е майка на един от мюсюлманските пророци и затова на поклонение тук идват и много мюсюлмани. Отпътуване за Айвалък. Вечеря и нощувка в Айвалък.

 • Ден 8 » Айвалък - Чанаккале - Варна

  Закуска в хотела. Отпътуване за Чанаккале. Посещение на фирмен магазин за зехтин и продукти от маслини (различни видове маслини, зехтин, сапун, шампуан, кремове) на една от най-известните фабрики за зехтин. Разходка по крайбрежната алея на Чанаккале - любимо място на местните жители и гостите на града - свободно време за снимки пред макета на Троянския кон, чаша турско кафе, чай и обяд. Крайбрежната улица е осеяна с кафенета, които предлагат турско кафе, чай, бира и местни вкусотии. Пресичане на Дарденелите с ферибот. Спиране в Къркларели (Лозенград) за покупка на баклава, локум, халва, други сладки и ядки. Продължаване за България.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Транспорт с комфортен автобус, зареден с безплатно кафе и чай;
7 нощувки, от които: 2 със закуска и вечеря в Айвалък в хотел 3/4 звезди;
4 на All inclusive в Мармарис в хотел 4 звезди;
1 със закуска и вечеря в Кушадасъ в хотел 3/4 звезди;
Целодневна екскурзия до Памуккале с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Туристическа програма в Троя с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Туристическа програма в Пергамон с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Туристическа програма в Ефес с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Посещение на Дома на Дева Мария с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Турски лицензирани екскурзоводи във всички посещавани обекти;
Автобусна обзорна обиколка на Мармарис;
Пешеходна туристическа обиколка на Родос с екскурзоводска беседа;
Туристическа програма в Памуккале с беседа на български език в обекта (без входния билет);
Автобусна обзорна обиколка на Кушадасъ;
Посещение на фабрика за сувенири от оникс и бижута;
Посещение на фирмен магазин за зехтин в Айвалък;
Разходка по крайбрежната алея на Чанаккале;
Фериботни такси и билети за пресичане на Дарданелите;
Медицинска застраховка с асистанс;
Водач-екскурзовод
По пътя гостите се запознават с подробна и любопитна информация за Турция, местата, през които се минава, начина на живот на турците и др.

Цената не включва

Разходи от личен характер
Допълнително се заплащат по желание входните такси за:
Троя 35 турски лири
Акропол Пергамон (Бергама) вход + лифт 35+35=70 турски лири
Светилището на Асклепий в Бергама (Асклепион) 25 турски лири
Памуккале 35 турски лири
Ефес: Античния град 60 турски лири
Дома на Дева Мария 35 турски лири
ОБЩО 260 = около 85 лева
Допълнителни екскурзии: Екскурзии в Мармарис: Круиз по р. Далян с обяд - 27 евро
Остров Родос - 55 евро

Важна информация

Необходими документи: Валиден международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и - оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
Визови и санитарни изисквания: няма
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туриста.
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.


Други предложения

Париж без нощен преход
Париж без нощен преход 10 дни през април, май, юли, август или септември в Хърватия, Франция и Италия от Пловдив или София
Кападокия 2020 - 7 нощувки с полет от София
Кападокия 2020 - 7 нощувки с полет от София 8 дни през септември или октомври в Турция от София
Куба - Хавана и Варадеро - обиколен тур с водач промо оферта
Куба - Хавана и Варадеро - обиколен тур с водач 10 дни през февруари в Куба от София
Страната на Дракула - 2 нощувки с автобус
Страната на Дракула - 2 нощувки с автобус 3 дни през март, април, май, юни, юли, август, септември, октомври или ноември в Румъния от Бургас, Варна, Велико Търново или Русе или София
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар 12 дни през юли или ноември в Занзибар, Танзания и Монголия от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми